10 x beste series & films uit
latijns-Amerika op netflix

Weer de zoveelste Netflix serie uitgespeeld? En geen idee wat je nu weer moet gaan kijken? Goed nieuws! Wij hebben de allerbeste films en series uit Latijns-Amerika voor je op een rij gezet. En het mooiste is dat ze allemaal beschikbaar zijn op Netflix.  Het is een zeer gevarieerde lijst die uiteenloopt van stand-up comedy, dramatische misdaadseries tot waanzinnig dikke docu’s. De perfecte manier om lekker thuis vanaf de bank alvast in die Latijns-Amerikaanse sferen te komen, je Spaanse slang en scheldwoorden een beetje te oefenen en meer te leren over de bijzondere Latino cultuur. Zo ben je perfect voorbereid op je lustrumreis naar Latijns-Amerika! Check hieronder onze ijzersterke top 10 met de beste series en films uit Latijns-Amerika! 

1. John Leguizamo's Latin American History for Morons

Met deze stand-up comedy leer je op geestige wijze meer over Latijns-Amerika. Comedian en acteur John Leguizamo onderzoekt in zijn eenmansshow de onderdrukking van de Spaanse cultuur in de Amerikaanse geschiedenis. 

2. ANDES MÁGICOS

Een dikke docu serie die gaat over alle landen in het Andesgebergte van Zuid-Amerika. Iedere aflevering komt er een ander land aan bod. Ze trappen af met een aflevering over Chili en Argentinië en eindigen uiteindelijk met Colombia. De beelden zijn echt waanzinnig en geven een fantastische indruk van al het moois dat Zuid-Amerika te bieden heeft!

3. el chapo

Deze Mexicaanse dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal over de opkomst, arrestatie en ontsnapping van El Chapo – de meest beruchte drugsbaas van Mexico.

4. vivir dos veces

Een Argentijnse film over een man bij wie de ziekte van Alzheimer wordt vastgesteld. Hij besluit dat dit het moment is om op zoek te gaan naar zijn jeugdliefde. Vanwege zijn Alzheimer belandt hij soms in erg bijzondere situaties…

5. roma
Deze klassieker heeft maar liefst 3 Oscars gewonnen en speelt zich af in het Mexico-City van de roerige jaren 70. Roma gaat over het leven van een huishoudster tijdens de politieke onrust in Mexico. Een erg ontroerende filmhuisfilm!
6. ingobernable

In deze misdaadserie verliest de First Lady van Mexico het vertrouwen in haar man. Ze is een idealist en doet er alles aan om de waarheid te achterhalen. Tijdens deze zoektocht komt ze natuurlijk heel wat misdaden, politieke intriges en drama’s tegen.

7. pablo escobar - el patron del mal

Deze Colombiaanse misdaadserie geeft je een inside view in het bestaan van de beruchte Pablo Escobar. Zijn leven wordt uiteengezet en je krijgt een duidelijk beeld hoe hij zich heeft ontwikkeld van kruimeldief tot hoofd van een drugsimperium.  

8. la casa de las flores

In deze duistere comedy probeert een rijke matriarch de schone schijn van haar familie hoog te houden nadat de minnares van haar man alle dirty little secrets heeft onthuld. Een typische Mexicaanse dramaserie over rijkdom, bedrog, familiedrama en verraad. Echt heerlijk!

9. las crónicas del taco

Dit is er eentje voor de echte foodies. In deze verrukkelijke Mexicaanse docu kom je alles te weten over de verhalen achter de verschillende soorten taco’s. In Mexico heb je namelijk tientallen verschillende taco’s – allemaal met eigen ingrediënten en bereidingswijze. Het zijn fantastische beelden en het is super mooi om te zien hoe taco’s een groot onderdeel zijn van het Mexicaanse leven!

10. guatemala - corazón del mundo maya

Fantastische documentaire over Guatemala waarbij je meer te weten komt over de Guatemalteekse cultuur, de eeuwenoude Maya ruïnes en de waanzinnige natuurlandschappen. Wellicht een beetje traag, maar wel rammend interessant!

nog meer inspiratie uit latijns-amerika?

check onze youtube videos!

op lustrumreis naar latijns-amerika?

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN IN LATIJNS-AMERIKA?
VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!