De 4 must-knows van Antigua

Te midden van all time favourite Guatemala ligt een stadje waar dromen realiteit worden en de realiteit een droom lijkt. Het paradijs voor de wereldstudent met een passie voor de Spaanse tong is zonder twijfel het prachtig gelegen Antigua. Met meer dan 50 escuelas de español is Antigua de ontmoetingsplek van ambitieuze jongeren, verdwaalde reizigers en gestrande Guatemalteken. Wanneer je met een Chicken Bus voor het eerst de stad binnenrijdt, is het als thuiskomen in een warm bad. Check deze blog en laat je overdonderen door de 4 fameuze aspecten die Antigua maken tot een stad waar je nooit meer weg wilt.

1. De Locals

“La gente está muy loca” – werd in 2016 in elke bar, op elk feest en zelfs binnen menig studentenvereniging van de daken geschreeuwd. En we kunnen je dit vertellen: dat geldt zeker voor de mensen in Antigua. Of toch niet. De locals in Antigua vormen de eerste reden voor een verplicht bezoek aan het stadje. Ze zijn hartelijk, een tikkeltje gestoord, open en altijd in voor een praatje. Binnen no time heb je het gevoel dat je bent opgenomen in een grote, liefdevolle familia Antigueña. 

2. Het Uitgaan

Antigua zou ons favoriete stadje niet zijn als je er niet goed kon zuipen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het uitgaansleven in Antigua is gemaakt voor de Nederlandse wedstrijdstudent. Trap je avond af in misschien wel het meest knusse barretje van heel Guatemala: Irish pub the Snug. Barvrouw Ceci geeft je een pilsje en een shot tequila voor een kleine €3 en laat de muziekkeuze het liefst aan haar gasten over. Vervolg je weg naar de Lucky Rabbit, waar je naast een techno ruimte genaamd The Rabbit Hole, jezelf en elkaar kan verneuken door alle drankspellen die in de bar te vinden zijn. Dames opgelet: op de donderdag is het Ladies Night gratis drank voor jullie! Gratis drank? Ja en we zijn nog niet klaar. Op de woensdag is het Ladies Night in Las Vibras (zie foto), een heerlijke club om jippige studenten of sexy-dansende locals aan de haak te slaan.

3. De Ligging en Architectuur

Als voormalige hoofdstad van Guatemala, fungeert Antigua als een indrukwekkende catalogus van koloniale overblijfselen in een adembenemende omgeving. Straten gevuld met pastelkleurige gevels en dames in traditionele kleding ontvouwen zich onder het toeziend oog van drie (!) vulkanen. Altijd al willen zien hoe lava uit een krater wordt geschoten? Heb jij even geluk! Een van de drie vulkanen – de Fuego – is nog steeds zeer actief en dat is de gehele dag te bewonderen. Veel van de oude kerkelijke en koloniale gebouwen zijn prachtig gerenoveerd, terwijl andere gebouwen juist worden gesierd door hun vervallen charme. Als kers op de taart is een sensationele zonsondergang eerder een regel dan uitzondering in Antigua, waardoor je dagelijks kan genieten van een openluchtschilderij.

4. De Hostels

Last but not least, de hostels in Antigua zijn zonder enige twijfel een slag apart. Als je op je lustrumreis wil feesten en zuipen hoef je in Antigua zeker niet altijd je hostel uit. Neem Tropicana, als een van de weinige heeft Tropicana een zwembad met poolside én rooftop bar. Als je van plan bent je kop eraf te schroeven, is dit the place to be. Als dit misschien te heftig voor je is, ga dan langs bij extreem chille Bigfoot Hostel. Slaap als een koning(in) in de boutique-style bedden en geniet van zowel internationaal als lokaal eten om je vingers bij af te likken. En denk jij dat je goed bent in beerpong? Bigfoot organiseert eens in de zoveel tijd het grootste en dikste beerpongtoernooi van Antigua. Be there or be square! 

Al zin om hier op je luie reet te zitten met een drankje in je hand? Nog niet genoeg gehad van al die chille plekjes? Check hier onze blog over de beste zwembaden van Midden-Amerika!

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!