5 x onmisbare reisapps

Reis jij binnenkort naar Centraal-Amerika? Kom goed voorbereid op lustrumreis in Centraal-Amerika, of probeer in ieder geval de schijn op te houden dat dit het geval is. Lustrumfiesta zet zes apps op een rijtje die je absoluut op je Iphone moet hebben staan voordat jij in het vliegtuig stapt om jouw lustrumreis een stuk aangenamer te maken. 

1 - maps.me

Je zoekt een restaurant, lekker strandje, ATM, supermarkt, leuk pleintje, of ja, wat eigenlijk niet? Werkelijk alles staat geregistreerd in deze onmisbare app voor op reis. En het beste moet nog komen: het is 100% gratis én offline te gebruiken. Het enige wat je even niet moet vergeten: download de juiste gebieden vast voordat je in het vliegtuig stapt. Dat maakt de rit van het vliegveld naar je eerste hostel al een stuk makkelijker als je Spaanse chauffeur geen ideeee heeft waar jouw verblijfstekkie is.

2 - valuta+

Al die landen, al die valuta.. Sta je in de supermercado, in el barro of probeer je je afding skills te showen aan je tuktuk driver? Het is in alle bovenstaande gevallen toch wel handig om te weten over welke bedragen je het eigenlijk hebt. Je hoeft maar één valuta in te vullen en je hele scherm vult zich met berekeningen naar valuta die jij hebt uitgekozen. Zo weet je dus precies wanneer je gigantisch wordt afgezet bij het kopen van jouw fancy souvenirs op een local marktje.

3 - duolingo

Toch wel handig om een paar woorden Spaans te spreken voordat je deze kant op komt. Dos cervezas por favor is eigenlijk wel een must om te weten voordat je het nachtleven in Midden-Amerika kan gaan trotseren. Spendeer wat uurtjes op Duolingo in de trein op weg naar stage en elke latino of latina ligt hier aan je voetjes.

4 - spanishdict

Je bent net bezig om, je met bloed zweet en tranen geleerde, Spaanse woorden uit te proberen op de vriendelijke dame achter de kassa. Ze kijkt je aan alsof ze water ziet branden. Dan gaat het waarschijnlijk toch net iets minder lekker dan je verwacht had. We hebben de oplossing al voor je gevonden: download Spanishdict en je hebt altijd een offline woordenboekie bij je.

5 - spotify (mét latino hitjes!)

Muziek maakt het moment en laten wij nou net de perfecte lijst voor jou hebben gemaakt. Volg onze afspeellijst, schud met die billetjes op beste latino hits, of steel de show als DJ bij elk huisfeestje die jij gaat meepakken in Centraal-Amerika. Vergeet ‘m niet van te voren in Nederland even op offline afspelen te zetten.

Benieuwd naar nog meer handige tips van Lustrumfiesta? Of wil je weten hoe je de perfecte lustrumreis organiseert? Kijk eens naar welke bestemmingen wij lustrumreizen organiseren.

Wil jij een onvergetelijke lustrumreis organiseren naar Latijns-Amerika? Neem contact met ons op!

volg ons op social

YouTube
Instagram
Menu