6 X Waarom Mexico-City niet mag ontbreken tijdens jouw lustrumreis!

Er wordt ongelofelijk veel gezegd over Mexico City. Waar de een spontaan verliefd wordt op deze bruisende metropool, heeft de ander zijn bedenkingen of dat het niet te groot, te druk, te vervuild of te onveilig is. Terecht? Absoluut niet! Mexico City is een waanzinnige wereldstad die hoogtijdagen viert en anno 2020 helemaal hot & happening is. Het is een stad met kneiter veel cultuur, een springlevende artistieke scene en met hartelijke maar bovenal bijdehante chilangos (locals). De hippe wijken met verrukkelijke restaurants, gezellige bars en bruisende clubs maken dat La Ciudad de Mexico (CDMX) voor ieder wat wils heeft. Wij zetten op een rijtje waarom CDMX absoluut niet mag ontbreken tijdens jouw lustrumreis in Mexico.

1. comida riquisima!

Mexico City is dé culinaire hoofdstad van Midden-Amerika, al dan niet van geheel Latijns-Amerika! Iedere foodie, met of zonder gevulde portemonnee, komt hier 100% aan zijn trekken. Slenterend over straat struikel je over de geweldige en vooral veelzijdige taco tentjes. Niks “tacos smaken allemaal hetzelfde” want dan heb je gewoon nog niet de échte Mexicaanse taco’s geproefd. Voor de absolute fijnproevers die op zoek zijn naar de ultieme culinaire ervaring tijdens hun lustrumreis, raden wij een avond in Quintonil of Pujol aan. Deze restaurants stonden in 2019 niet voor niets in de top 15 van de beste restaurants ter wereld!

2. ga lekker cultuur snuiven

Tijdens je lustrumreis door Mexico mag het natuurlijk niet ontbreken aan wat indrukwekkende cultuur. Mexico City heeft een aantal wereldberoemde topmusea die een bezoek meer dan waard zijn. Het Antropologisch museum is onze persoonlijke favoriet! Je kunt je hier werkelijk uren vergapen aan de vele schatten en de bijzondere verhalen over de inheemse bevolkingen. Nog niet genoeg cultuur gesnoven? Dan zijn het Frida Kahlo museum, het Palacio de Bellas Artes en Museo de Tolerancia y Memoria ook zeker de moeite waard!

3. bewonder de stad van de goden

Op zo’n driekwartier rijden buiten de stad liggen de eeuwenoude piramides en overblijfselen van Teotihuacan, oftewel de Stad van de Goden. Deze indrukwekkende archeologische site dateert uit ongeveer 200 v.Chr. Volg de zogeheten Avenida de los Muertos – de Weg der Doden – die van de Piramide van de Maan tot aan de Piramide van de Zon loopt. Hier leer je alles over de rijke Mexicaanse geschiedenis. Deze site is extra bijzonder, omdat je een unieke ballonvaart over de piramides kunt doen tijdens zonsopkomst. Uit persoonlijke ervaring: de tranen stonden me in de ogen door deze schitterende ervaring!

Zieke fiestas in Mexico City tijdens je lustrumreis door Mexico

4. fiesta's tot in de vroege uurtjes

Met arguably het beste nachtleven van Latijns-Amerika, is het schier onmogelijk je hier niet te vermaken tot in de vroege uurtjes. Je trapt eerst lekker af in beer garden Jardin Juarez, waarna je een van de hippe rooftop bars Toledo of Balmori aandoet voor een heerlijke G&T. Genoeg liquid courage tot je genomen? Dan is het hoog tijd om een pasje te wagen op de cumbia of reggaeton deuntjes van Cafe Paraiso of Departamento. Gooi je het liever over een andere boeg? Ga dan keihard pilsen en meezingen met de ranchero muziek in een lokale cantina, gevolgd door een mezcal proeverij in een Mezcaloteca om de avond met een pompend vuistje af te sluiten in een uitstekende techno tent. Alles is mogelijk in CDMX!

5. bezoek de lokale mercados

Voor een ware experiencia chilanga kan je tijdens je bezoek aan Mexico City één van de vele mercados zeker niet overslaan! Deze lokale markten worden gekenmerkt door georganiseerde chaos, gezelligheid en geweldig eten! De mooiste lokale kunstwerken vind je bij Mercado La Ciudadela en voor de meest kleurrijke en verse bloemen moet je absoluut naar Mercado Jamaica. Ga voor een echt bizarre ervaring naar de Mercado de Sonora. Deze markt is gespecialiseerd in allerlei soorten hekserij en “magische producten”. Wil je je ziel laten reinigen of die eeuwige crush ook verliefd op jou laten worden? Dan is daar op deze markt vast en zeker wel een kruid of ritueel voor te vinden!

6. geniet van waanzinnige omgeving

Lekker lang in Mexico City vertoeven zodat je extra veel fiestas kunt meepakken? Dan zijn er rondom Mexico City een aantal schitterende gebieden voor een waanzinnige dagtrip. Zo is het mogelijk om de bergen van de Nevado de Toluca of het indrukwekkende Izta-Popo Nationale Park te exploreren voor uitdagende hikes en adembenemende uitzichten. Bovendien liggen er tal van Pueblos Magicos, magische dorpjes, rondom Mexico City. Denk bijvoorbeeld aan het witte zilverstadje Taxco of het knusse Tepoztlan. En dan sta jij diezelfde avond gewoon weer in een bruisende club het nachtleven van CDMX onveilig te maken! 

Mexico city bezoeken tijdens je lustrumreis door mexico?

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE reislustige AVONTUREN IN LATIJNS-AMERIKA?
VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!