In drie dagen dwars door Midden-Amerika

Het is een doordeweekse avond in café The Snug in Antigua. Kees en Jelle vertellen over hun plan met de auto naar Nicaragua te rijden. De vraag is of ik met ze meega op deze 3-daagse roadtrip.

Van Guatemala naar El Salvador, door Honduras naar Nicaragua. Een heus avontuur! Voor mij dan. Voor de heren een bekende rit omdat ze met hun monstervoertuig maandelijks de wegen van Centraal-Amerika trotseren. Een paar drankjes later lijkt het me een geweldig plan en we vertrekken donderdags in alle vroegte.

DAG 1

Half bepakt en bezakt omdat ik geen idee heb hoe lang ik weg blijf stap ik in de auto. Jelle heeft een lekker ochtendhumeurtje te pakken omdat hij niet heeft ontbeten. Gelukkig heb ik broodjes gebakken ei gemaakt en transformeert hij na een paar happen al in een zonnetje.

Eerst even tanken. Omdat ik er een sport van maak zo vaak mogelijk te plassen als ik onderweg ben, zie ik mijn kans schoon om gelijk de baño van het tankstation uit te checken. De pompbediende overhandigt mij de poepsleutel: een sleutel van het toilet met een houten sleutelhanger zo groot als een surfplank. Onmogelijk om kwijt te raken of te stelen. Hier is over nagedacht.

De lucht is strakblauw en het is minimaal 32 graden. De luxe bolide heeft geen airco of ventilator dus we gooien alle ramen open. Heerlijk om al schreeuwend een gesprek proberen te voeren door de wind die om je oren raast. Kees en Jelle zijn hard aan het werk. Mailen, appen met de rest van het team, filmpjes monteren, het gaat gewoon door. In de snikhete auto, in de file, met of zonder broek aan… hard werken zullen ze. Ondertussen worden er slechte grappen gemaakt en voer ik de mannen koekjes, nootjes en Pringles vanaf de achterbank. Bij elke stop maak ik gretig gebruik van de baño en krijg ik poepsleutels uitgereikt in alle soorten en maten.

Bij de grensovergang naar El Salvador loopt alles op rolletjes. De auto wordt geïnspecteerd door een drugshond en we moeten telkens weer dezelfde documenten tonen. Omdat we niet vies zijn van een gezonde hamburguesa lunchen we in El Salvador als koningen bij mister Burger King himself.

Tegen de avond komen we bezweet aan bij El Cuco, El Salvador. Een prachtig uitgestrekt strand met wuivende palmbomen. Tijdens de roze-oranje zonsondergang worden pasgeboren babyschildpadjes te water gelaten. Na het eten wordt er vanzelfsprekend nog even gewerkt waarna we vroeg ons bed in duiken.

DAG 2

Missie: Teun ophalen in León. Bij de Hondurese grensovergang is geduld een schone zaak. We worden maar een aantal keren van het kastje naar de muur gestuurd en wachten met een glimlach tot we een ons wegen. In de file gaan de brainstormsessies gewoon door en kopen we ijsjes en kokosnoten vanuit het autoraam. Gelukkig komen we de dag prima door omdat we weten dat er later weer gewoon hamburguesas op het menu staan.

Na een mooie zonnige dag on the road, waar de work-life verdeling perfect is uitgebalanceerd, komen we aan in León, Nicaragua. Ondanks hun successen zijn de business men on a tight budget en besluiten we bij Teun op de binnenplaats te overnachten. Na een diner bestaande uit droge rijst en lasagne gemaakt van deeg en ketchup gaan we de kroeg in. Omdat ik de matrassen met vlekken en gaten al heb zien liggen, en weet dat ik daar zonder lakens op zal moeten slapen, besluit ik mezelf te drogeren door zoveel mogelijk tequila tot me te nemen.

DAG 3

Van top tot teen onder de muggenbulten word ik wakker. De rest heeft natuurlijk nergens last van. Behalve Teun die zo wild heeft gedanst dat hij naar het ziekenhuis moet om zijn hand te laten verbinden. Verder zijn we weer gewoon in topconditie. Nog maar een paar uurtjes rijden naar San Juan del Sur. Voor de boys is dit weer een dag als alle anderen, waar werkoverleg, lachen en zweten de boventoon voeren. Tot onze grote vreugde is ook vandaag langs de weg weer een Burger King te vinden. Wat hebben we het toch goed!

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!