Afgezaagde Travel Quotes

juni 17, 2017
Lustrumfiesta

Afgezaagde Travel Quotes

Omdat wij in de reisbranche zitten vliegen de travel quotes ons om de oren. Niet omdat we dat willen, maar omdat het blijkbaar moet! Ik vind het in elk geval vreselijk. Ja ja, ik mot me niet zo aanstellen, maar letterlijk in elk hostel hangt er weer zo’n tirade aan ‘travel quotes’.  Net zoals die bloedirritante ‘home is where the heart is’ of ‘live life love’ of ‘live laugh love’ quotes. Je kent ze wel van die slappe teksten die je op leuke kussentjes bij de Xenos kan kopen of op een leuk tegeltje. Ik hang nog liever een dooie muis aan de muur. Je kan er zo lekker weg bij dromen zullen veel mensen denken, maar als je even gaat kijken naar de realiteit dat is dan weer net jammer, dáhag verrekte kut droom! Ik heb even Google en Pinterest uitgespeeld met de zoekwoorden ‘Best Inspirational Travel Quotes’, ik verbaasde me hoeveel bagger er naar boven komt.. Gelukkig hadden ze er genoeg waaruit ik een paar kon kiezen en even diep bij kon nadenken. Want het zijn immers inspirerende quotes.

Quit your job, buy a ticket, get a tan, fall in love, never return

Verwachting: Precies eigenlijk wat hierboven staat. Je neemt ontslag, boekt een vliegticket, krijgt een lekker kleurtje en je wordt verliefd op Juan Carlos en verwekt José en daarna poep je Luna (betekent maan in Spaans) uit, lekker origineel! Nooit meer naar huis dus.

Een realistischer beeld: Nadat je al je moed bij elkaar hebt verzameld heb je eindelijk bij baas Jos ontslag genomen, dat ticket laat nog even op zich wachten want je hebt je salaris nog niet binnen gekregen. Ohja en je hebt 3 maanden opzegtermijn, dus er zit even wat minder vaart in. Jammer! Je moet al je financiële zaken op orde krijgen, die schuld van DUO moet je nog terugbetalen en ook je telefoonrekening vraagt om aandacht. Met die tan zal wel goed komen, want de vele bezoekjes vooraf aan de Sunday’s helpen jou met je toekomstige huidziekte in het desbetreffende land. Blijven smeren hè?! Je wordt inderdaad verliefd op Carlos, niet José en krijgt inderdaad kind 1 en kind 2, maar alleen omdat abortus niet toegestaan is in dat land. Is dat even balen..

Travel is the only thing you buy, that makes you richer

Verwachting: Door te reizen ervaar je veel, dat is zeker waar. Je verwachting ligt hoog dat je echt totaal anders naar de wereld gaat kijken en na 2 maanden opeens geen Nederlands meer kan praten. Je bent zó ‘one’ geworden met alle nationaliteiten, you clearly don’t belong to a country denk je dan. Je loopt al dat streetfood naar binnen te schuiven bij elke markt, je bent meerdere (tijger)tempels naar binnen gestapt, je hebt een kip geslacht met je blote handen bij een boko ha-stam in Afrika en je hebt naast je bed gescheten in India, want dat is daar normaal. Tal van verschillende vaardigheden heb jij onder de loep genomen en dat maakt jou een erg rijk mens. En lekker normaal gebleven toch?

Een iets realistischer beeld: Laten we even duidelijk voorop stellen dat reizen niet het énige is waar je rijker van wordt. Stel je wint dat ene lot dat je laatst bij je verzameling kruiswoordpuzzel boekjes gratis hebt gekregen bij de AKO,  daar wordt je echt wel rijker van hoor! Oké het is niet echt te vergelijken met een reiservaring, maar just saying.. Ohja die mensen die denken dat ze na 3 weken reizen opeens geen Nederlands meer hoeven te praten als ze Nederlanders tegenkomen, wat een stelletje aanstellers zeg.

Let’s wander where the wi-fi is weak

Expectation: Heerlijk rustig in alle jungles en stranden waar je je één voelt met de natuur, waar je normaal gesproken met je doppen in Spotify beluisterd, luister je nu naar wat de natuur te bieden heeft. Pure rust met vogels en regendruppels om je heen. Fijn om het thuisfront niet te spreken en je favoriete Instagrammers die je al jaren stalkt met rust te laten.

Een iets realistischer beeld: Tuurlijk ben jij niet blij dat er nergens wi-fi is, je bent bang dat je de hoeveelheid likes mist op die saaie foto die je vorige week hebt geplaatst. De enige reden dat je sowieso op reis gaat is omdat je iedereen dan kan laten zien dat je op reis/vakantie bent om die dertien in een dozijn kut foto’s te laten zien aan de sociale media. Heel origineel hoor zo’n nonchalante ik-kijk-naar-de-ondergaande-zon-in-een-infinity-pool-met-m’n-rug-naar-de-fotograaf-in-de-hoop-dat-hij/zij-een-foto-maakt foto. Samen ben jij met al die andere backpackers op zoek naar wi-fi, wij noemen dat ook wel de wi-fi tribe. Where there is wi-fi, there is a better connection. Hier, hups, zomaar even een quote bedacht. Prachtig! De wi-fi tribe komt bij elkander en staart zich letterlijk gek aan alle nieuwe feed die Facebook te bieden heeft, dat infinity filmpje van die vetzak die omvalt heb je al zeker 45 keer gezien. Op deze manier kun je leuk kennis maken met de wi-fi triber naast je.

Zo, die drie quotes waren zeker genoeg voor deze belabberde zondag. We zijn eigenlijk wel benieuwd of men nog meer inspirerende, doch irritante travel quotes voor ons heeft. Dan kunnen we die verder inspecteren! Laat het weten in een reactie op onze laatste post over onze blog op Instagram of Facebook.

Over quotes gesproken, hebben jullie onze Teun al gezien bij het interview met de Quote over Lustrumfiesta? Dat kan hier.

Don Don het quote kanon namens Lustrumfiesta,

En remember: Losing yourself in new surroundings is the best way to find yourself and ALSO remember this is not a goodbye, but a ‘see you soon’…

Comment Below

comments