Albedo Solar

Wie zijn ze?

Albedo Solar Leasing S.A. is een schakel tussen kleine tot middelgrote bedrijven, installateurs en investeerders in Guatemala die zonne-energie voor iedereen toegankelijk, gemakkelijk en snel maakt. Ze verbinden klanten met professionele installateurs voor hun installaties en apparatuur waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Tegelijkertijd bieden ze concurrerende financieringspakketten, zowel in hun lage rentetarieven, als in de korte termijn van goedkeuring ervan. Ze hebben een uitstekende service voor en na de verkoop via hun speciale monitoring- en supervisiesysteem, wat zorgt voor een uitstekende ervaring bij het installeren van zonne-energie. Dit alles met als doel de groei van het zonnepotentieel in de regio te stimuleren.

Hoe gaan ze te werk?

Albedo Solar biedt op maat gemaakte en gefinancierde zonnesystemen voor kleine tot middelgrote bedrijven in Guatemala. Albedo dekt 90% van de investering en de klant 10%. De betaling vindt plaats door middel van financiering van 3 tot 6 jaar, waarvan de termijnen worden gedekt door de besparingen die met het zonnestelsel worden gegenereerd. Hierdoor kan de klant zijn elektriciteitsrekening in 25 jaar tijd met meer dan 85% verlagen. Ze betalen direct met groothandelskorting aan installateurs. Zo sluiten installateurs meer projecten af, verhogen ze hun inkomsten en verlagen ze hun variabele kosten. De particuliere investeerders van Albedo behalen solide asset-backed rendementen en dragen tegelijkertijd bij aan de zorg voor de planeet en de mensen. De zonnemarkt in Midden-Amerika heeft een enorm potentieel en met Albedo Solar kan dat potentieel worden ontketend.

Guatemala heeft te maken met enorm hoge elektriciteitsprijzen terwijl het gemiddelde inkomen per huishouden weer heel laag is. Zo gaat al gauw het grootste deel van het inkomen naar de elektriciteitsrekening. Daar valt winst op te behalen!

Door de hoge energieprijzen in combinatie met het relatief zonnige klimaat kunnen zonnepanelen zich al in 3 jaar tijd hebben afbetaald. Dat is zo’n 2 tot 3 keer sneller dan in andere delen van de wereld als bijvoorbeeld in Europa en Amerika.

Kleine bedrijven in Guatemala die door Albedo Solar geholpen worden met de overstap op zonne-energie houden aan het eind van de maand meer geld over. Zo kan er met duurzame stroom een positieve lokale impact gecreëerd worden.

Wat is onze relatie met deze organisatie?

Als reisorganisatie zijn wij ook constant bezig met het CO2 dilemma. We bieden reizen aan in Latijns-Amerika, onze klanten moeten daarvoor de oceaan over vliegen, en dat brengt een hele berg aan CO2 uitstoot met zich mee. Wat we daar mee moeten om de uitstoot te compenseren en het liefst te reduceren vinden we moeilijk, maar we zijn dan ook constant opzoek naar oplossingen en andere manieren om een positieve impact te hebben op het milieu. De Fiesta Foundation richt zich voornamelijk op de sociale ongelijkheid in onze bestemmingen in Latijns-Amerika en het vinden van een project wat zowel een positieve impact heeft op sociaal vlak als op het milieu was dan ook een logische stap voor ons. Zo zijn we Albedo Solar tegen gekomen. Alex, de oprichter van dit ‘social enterpise’, vindt het belangrijk dat de lokale communities en kleine bedrijven in Guatemala ook de mogelijkheid hebben op duurzame (en daarbij veel goedkopere) energie. In een land waar de zon heel veel schijnt valt er veel winst te behalen met zonnepanelen! We zijn met Alex rond de tafel gegaan en hebben besproken wat wij voor bijdrage zouden kunnen leveren aan het doel van Albedo Solar. Zo zijn we tot de conclusie gekomen dat lokale scholen en NGO’s vaak de middelen missen om de stap naar schone en groene energie te maken en dat is iets waar wij bij zouden kunnen helpen. Zo creëren we niet alleen minder CO2 uitstoot bij deze lokale organisaties, maar heeft onze hulp ook een groot positief sociaal impact op lokaal vlak.

Wie helpen we?

Voor het jaar 2022 hebben we een potje van €10.000,- opzij gezet en geïnvesteerd in Albedo Solar. Met dat bedrag betalen wij de ±10-20% aanbetaling voor een aantal lokale NGO’s en schooltjes in Guatemala, en zij krijgen duurzame én goedkopere stroom! Zo kunnen ze hun fondsen inzetten voor wat er echt toe doet: een positieve impact creëren voor de begunstigden van de organisatie.

 

Dit zijn de organisaties die we helpen met de aanbetaling:

COLEGIO DE COMPUTACIÓN CEI-PC (Computer College)

 • Locatie: Villas del Quetzal Lote 14 Mz. 61, San Juan Sacatepquez, Guatemala
 • Wat ze doen: K-12 school (van de kleuterklas tot eind middelbare school) met de focus op computer skills educatie
 • Waar ze opereren: Villas del Quetzal – dit is een plattelandsdorpje net buiten Guatemala-Stad
 • Wie er bij zijn betrokken: Docenten, studenten en ouders uit het dorpje Villas del Quetzal

Wat doneren we en wat is de totaalprijs van het project?
De donatie is $1063,- en dat is 18% van de totale kosten van het project $5860,-

Wat is de sociale impact van onze steun aan dit project?
Onze bijdrage zal aan de ene kant een kleine plattelandsschool helpen die zich richt op het helpen van kansarme Guatemalteekse kinderen om een STEM-opleiding (een opleiding in ‘science, technology, engineering, & math’) te volgen. Dit is financieel duurzamer en zorgt beter voor de studenten. Aan de andere kant zal het ook de school helpen de kinderen te onderwijzen over duurzaamheid en schone energie.

Hoeveel USD bespaart het project met onze steun?
$57.018,-

Hoeveel CO2 wordt er bespaard door de installatie van zonnepanelen?
120 ton aan CO2 uitstoot

Voeg je header hier toe
 • Locatie:
 • Wat ze doen:
 • Waar ze opereren:
 • Wie er bij zijn betrokken:

Wat doneren we en wat is de totaalprijs van het project?

Wat is de sociale impact van onze steun aan dit project?

Hoeveel USD bespaart het project met onze steun?

Hoeveel CO2 wordt er bespaard door de installatie van zonnepanelen?

Voeg je header hier toe
 • Locatie:
 • Wat ze doen:
 • Waar ze opereren:
 • Wie er bij zijn betrokken:

Wat doneren we en wat is de totaalprijs van het project?

Wat is de sociale impact van onze steun aan dit project?

Hoeveel USD bespaart het project met onze steun?

Hoeveel CO2 wordt er bespaard door de installatie van zonnepanelen?

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!