Children of Medellín

Wie zijn ze & wat doen ze?

Children of Medellín is gevestigd met hun hoofdkwartier ‘El Paraiso’ tussen de wijken Bello Oriente en Carambolas in Comuna 3, ook wel de hoogste wijk van Medellín genoemd (prachtig uitzicht ;)).

Ze zetten zich in voor kinderen die zijn achtergesteld door armoede, geweld, verwaarlozing, seksuele intimidatie en verslaving. Dit doen ze in de wijken Bello Oriente en Manrique. Het is hun doel dat deze kinderen een zelfstandig en gelukkig leven kunnen leiden en actief deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Ze bieden de kinderen een uitgebreid en innovatief programma aan met pedagogische, sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. In dit programma leren de kinderen stapsgewijs wie ze zijn, welke talenten ze hebben, hoe ze hun toekomst zien en wat ze ervoor moeten doen om dit te bereiken.

De stichting’s overtuiging is dat juist deze kinderen heel veel kunnen leren met iets wat ze graag doen. Denk aan vertrouwen krijgen in zichzelf en de mensen om hen heen, communiceren, conflicten oplossen of regels accepteren. Daarnaast is het een goede uitlaatklep van frustraties, want deze kinderen hebben erg veel meegemaakt. 

Check de website: childrenofmedellin.com

De activiteiten die ze aanbieden zijn:

 • Voetbal
 • Muziek
 • Journalistiek
 • Dans
 • Recreatie
 • Computerles
 • Lees- en schrijflessen
 • Engelse les
 • Leiderschap in mijn wijk
 • Maandelijkse workshops voor alle kinderen
 • Studie en werk
 • Moestuinen

de feitjes

 • Oprichter: Eddy Veldhuisen
 • Oprichtingsjaar: 2007
 • Aantal teamleden: 28
 • Aantal mensen geholpen: 538 kinderen op de stichting ingeschreven, daarnaast hebben ze inloop activiteiten en gebruiken andere organisaties de faciliteiten ook. Verder op basis van hun “eigen” kinderen met hun families is er een geschat totaal van 2300 mensen op wie de stichting impact heeft.
 • Jaarlijkse budget: €150.000

Wat is onze connectie met deze NGO?

Als Lustrumfiesta team werken we ook vaak vanuit Medellín en daardoor hebben we een paar keer de mogelijkheid gehad om de stichting zelf te bezoeken. Medellín ligt in een grote vallei en het centrum, en daardoor ook de rijkere inwoners, is gesitueerd in het vlakke deel van de stad. De regel geldt; hoe verder je langs de randen van de vallei omhoog gaat, hoe armer de inwoners worden. Het is dan ook enorm indrukwekkend om de wijk Bello Oriente (de hoogste wijk van Medellín) te bezoeken en met eigen ogen te kunnen zien wat de stichting allemaal te weeg brengt in de wijk. Sabine is ons contactpersoon en als Nederlandse verantwoordelijk voor de fondsenwerving voor Children of Medellín. Samen hebben we goed contact over waar onze donatie het best ingezet kan worden en of er nog andere manieren zijn waarop we kunnen helpen. Verder heeft de stichting in 2022 een prachtig boek uitgegeven waarin de achtergrondverhalen van verschillende begunstigden van de stichting staan beschreven. Deze kan je bestellen via deze link, echt een aanrader!

Wat gebeurt er met onze donaties?

Voor het jaar 2022 hebben we €6000,- gedoneerd. Onze donatie zal de bouw van een speeltuin op ‘El Paraiso’ mogelijk maken. De kinderen uit de buurt zijn buiten de schooltijden om altijd welkom op de stichting om te spelen en vriendjes te ontmoeten. Doordat de thuissituaties er vaak niet naar zijn om te kunnen spelen maken de kids er dan ook gretig gebruik van om hun vrije tijd in het ‘paradijs’ door te brengen.

HOE KAN JIJ HELPEN?

Jij als reiziger kan ook zeker wat betekenen voor de stichting. Persoonlijke donaties zijn erg welkom, omdat hier de salarissen van de vaste werknemers van de stichting van betaald worden. Daarnaast zijn ze bezig met het opzetten van een educatief centrum direct naast de stichting. Dit is een meerjarenplan, maar zeker iets waar geld voor nodig is.

Naast donaties ben jij als reiziger ook van harte welkom om de stichting te bezoeken. Hoe meer positieve berichten over de stichting de ronde doen hoe meer draagvlak er gecreëerd kan worden. Schroom dus ook vooral niet om een insta story online te zetten van je bezoek of de stichting te volgen op hun Instagram

Wat ook nog helpt:

 • Goede foto’s en video’s zijn altijd welkom
 • Schriften, potloden en pennen (koop ze op weg naar je bezoek bij een van de lokale winkeltjes)
 • Geld doneren om een boom (of bomen) te planten

Met een lustrumreisspecialist van lustrumfiesta je reis aan het plannen naar Colombia? Vraag vooral naar de mogelijkheden en we vertellen je in geuren en kleuren wat er allemaal geregeld kan worden. Het is daarbij soms ook mogelijk om na je reis wat langer te blijven en je in te zetten voor de stichting middels vrijwilligerswerk of een stage. Ook hier denken we graag met je mee.

CONTACT INFORMATIE

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!