CO2 VRAAGSTUK

Bij Lustrumfiesta begrijpen we de impact van de reisindustrie op het klimaat en het milieu. De intercontinentale vluchten van Nederland naar Latijns-Amerika creëren een enorme CO2-uitstoot en dit brengt verschillende dilemma’s met zich mee. Om deze negatieve impact op het milieu te verkleinen zijn er verschillende mogelijkheden. Compenseren van de CO2-uitstoot is daar een van. Echter zien wij compensatie niet als een oplossing. Why not? Omdat compensatie je reisgedrag onterecht recht probeert te praten, terwijl de uitstoot nu gemaakt wordt en de compensatie mogelijk pas over vele jaren daadwerkelijk plaatsvindt: te laat dus. 

Wel geloven we in het reduceren van onze CO2-uitstoot. Zo proberen we onze reisadviezen samen te stellen met duurzame vervoersopties en willen we jullie als reiziger graag bewust maken van je reisgedrag. Mocht je toch het vliegtuig in stappen, zie dat dan als iets bijzonders (wat het eigenlijk ook gewoon echt is!) en vlieg niet hetzelfde jaar nog naar een andere bestemming. Verder helpt het ook om langer op reis te gaan. Zo is er een grotere kans dat je daadwerkelijk bijdraagt aan de lokale economie en maatschappij. Meer tips vind je hier.

Helemaal stoppen met de reizen naar Latijns-Amerika zien wij niet als de oplossing. Veel bestemmingen en daarbij lokale communities zijn afhankelijk van de inkomsten via toerisme. Een stop aan reizigers zou dan ook de lokale levensomstandigheden kunnen verslechteren. Ons antwoord op het CO2 vraagstuk is dan ook om aan de ene kant te investeren in het mogelijk maken van duurzame energie via Albedo Solar in Guatemala en aan de andere kant het stimuleren van natuurbehoud en biodiversiteit door te doneren aan Trees for All. Ondanks dat er geen sluitende oplossing bestaat voor dit probleem, willen wij in ieder geval graag iets doen voor de reizen die wij organiseren in Latijns-Amerika. Dat doen we door per reiziger €5,-, en een extra €2,- per reiziger per binnenlandse vlucht, in de duurzaamheid-pot van de Fiesta Foundation te doneren. De fondsen in deze pot verdelen we vervolgens weer over onze duurzaamheid gerelateerde partners. Bekijk ze vooral onderaan deze pagina.

Om het allemaal even samen te vatten, CO2-compensatieprogramma’s zijn populair, maar wij geloven dat CO2 reductie de meest effectieve strategie is. Compensatie kan de negatieve effecten van CO2-uitstoot verminderen, maar het pakt niet de bredere ecologische gevolgen aan en daarbij zijn de resultaten van compensatie niet drastisch genoeg om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarom investeren wij via de Fiesta Foundation in het mogelijk maken van groene stroom en uitbreiding van biodiversiteit. Verder zijn wij met onze reisorganisatie in samenwerking met onze partners altijd op zoek naar de meest energiezuinige transportmiddelen op onze bestemmingen. Dit om onze ecologische voetafdruk als reisorganisatie te verkleinen.

Door te reduceren en bewust om te gaan met onze impact op het milieu, creëren we een cultuur van duurzaamheid en dragen we bij aan het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. Samen kunnen we een positieve verandering teweeg brengen en reizen in harmonie met het milieu brengen. Heb jij nog ideeën, tips of potentiële partners voor ons? Laat het vooral weten!

Zo kunnen we samen een duurzamere toekomst creëren.


Onze partners:

Menu

Antigua

La Antigua; ‘de Oude’ is de oude hoofdstad van Guatemala. Antigua werd in 1543 gevestigd door de Spanjaarden en fungeerde als hoofdstad voor heel Centraal-Amerika. Dit heeft ertoe geleid dat er ontzettend mooie, oude gebouwen in deze oude, koloniale stad staan. De stad ligt in de Vallei van Panchoy, aan de voet van de vulkaan Agua. Het centrum van Antigua staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en hierdoor wordt het oude straatbeeld zoveel mogelijk in stand gehouden met de kleurrijke huizen, parkjes en schattige tuintjes.

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!