Manizales

Dag XX Manizales; Paramo Paraiso (O/L/-)

Welkom in Manizales XX! Deze universiteitsstad die hoog in de bergen ligt, heeft een ontspannen sfeer, goed uitgaansleven en is tevens een geweldige uitvalsbasis voor verschillende sicke trips. Vandaag gaan jullie de Paramo Paraiso tour doen in het Los Nevados National Park. Dit is een van de meest bezochte parken in Colombia door het unieke Paramo eco-systeem. Deze tour brengt jullie diep in het National Park waar het landschap buitenaards lijkt door de unieke inheemse planten genaamd frailejones. Tijdens deze tour leer je over het eco-systeem, gaan jullie midden in de prachtige natuur baden in relaxte hotsprings, lunchen bij een lokaal boerderijtje en daarna volle bak 20 kilometer naar beneden crossen op mountainbikes voor wat sicke views en een goede portie adrenaline om de dag mee te eindigen. Handjes op de remmen houden want er wil nog wel eens iemand van z’n fietsie donderen.

In de avond kunnen jullie nog even het nachtleven van Manizales induiken. Lekker barhoppen in het ‘El Cable’ district. Hier is een rits aan barren en clubs te vinden die, vooral van donderdag tot en met zondag, gevuld zijn met Manizaleños, all dressed to impress.

 

Dag X, X & X Los Nevados 3-Day Trek (O/L/D)

Ik hoop dat jullie een beetje goed hebben kunnen tukken want vandaag beginnen jullie aan een van de allermooiste trektochten van Colombia! Om 05:30 worden jullie met een 4×4 naar het beginpunt gebracht waar een goed mannenontbijt voor jullie klaarstaat om met alle energie de trek te beginnen. De Los Nevados trek brengt je oog in oog met de ongelooflijke reeks van ecosystemen in het Los Nevados National Park. Zo zijn er meerdere met sneeuw bedekte vulkanen, watervallen, hoge berglandschappen, warmwaterbronnen (perfect voor de vermoeide spiertjes), regenwouden en is het de thuisbasis van een verbluffend aantal zeldzame planten en dieren. Jullie zullen drie dagen door dit waanzinnige landschap hiken en overnachten in simpele berghutten. Echt een ge-wel-dige ervaring die jullie moe maar voldaan zult laten eindigen. Op de laatste dag reizen jullie meteen door naar jullie privé finca in Quindío voor wat welverdiende chill-time.

Menu