Con Corazón

Wie zijn ze & wat doen ze?

Con Corazón is een regionaal gevestigde duurzame humanitaire organisatie gevestigd in zowel Zwitserland als Peru. Con Corazón biedt diensten aan in de Peruaanse Andes om fundamentele rechten te verbeteren, waaronder gezondheid en onderwijs.

Missie

Caring for the health of human civilization and the state of the natural systems on which it depends. Our goal is to improve planetary health, with a better balance of human needs and the preservation of the earth, to maintain the health and well-being of future generations.

In overeenstemming met de missie van de stichting werken ze eraan om promotionele, preventieve, curatieve, revalidatie- en palliatieve gezondheidsdiensten beschikbaar te maken voor al hun patiënten. Ze vinden het vooral belangrijk om deze diensten toegankelijk te maken voor de arme, kwetsbare en gemarginaliseerde bevolkingsgroepen waarbinnen ze actief zijn. 

De aanpak van Con Corazón strekt zich uit tot een holistisch niveau dat verder gaat dan gezondheid. Buiten de klinische diensten ondersteunen ze ook specifieke projecten en empowermentworkshops om het leven van de Andesbevolking op een duurzame manier te verbeteren.

De stichting is actief in de Peruaanse Andes en de stad Cusco in Peru. Educatie en gezondheid zijn de focusgebieden van Con Corazón.

De Con Corazón projecten:

 • Medisch centrum in Marampaqui. Ze voeren twee keer per maand medische en tandheelkundige campagnes uit in het landelijke gebied op 3 uur rijden van de stad Cusco.
 • Smokeless Metal Stoves (SMS). Om te voorkomen dat mensen ziek worden door vervuiling binnenshuis.
 • Kas. Voor het telen van groenten en fruit ter bevordering van gezonde voeding.
 • Microkredieten. Deze helpen mensen een bedrijf te starten. Dit draagt bij aan het verbeteren van de levensomstandigheden.
 • Onderwijs. Ondersteuning van een leraar om kinderen les te geven en kinderen te helpen met hun huiswerk.
 • Tandheelkundige kliniek in de stad Cusco.
 • Ivoclar-project. Gratis tandheelkunde op het platteland en in de stad.
 • Gezondheidsbevordering en preventie.
 • Bomen planten in Marampaqui

de feitjes

 • Oprichters: Danièle Turkier, Zwitserland & Saulo Gamarra (op de foto links), Peru
 • Oprichtingsjaar: 2010
 • Aantal teamleden: 12 teamleden in Peru & 4 teamleden in Zwitserland
 • Aantal mensen geholpen: 590 kinderen van 5 tot 12 jaar, 920 mannen en vrouwen op het platteland en 3200 mensen in de tandheelkundige kliniek in de stad.

Wat is onze connectie met deze organisatie?

Peru is een van de populairste bestemmingen binnen Lustrumfiesta en doordat wij met de Fiesta Foundation graag wat terug doen voor de lokale communities die wij bezoeken vinden we het belangrijk om ook in dit prachtige land samen te werken met een mooie organisatie. Zo kwamen we uit bij Con Corazón in Cusco. Wat we vooral belangrijk vinden is dat zij echt on the ground opereren en exact weten wat er speelt in de lokale gemeenschappen waar ze mee samen werken en waar de behoeften liggen. Ze focussen zich niet alleen op gezondheid, maar ook educatie en daarnaast ook niet alleen op de stedelingen in Cusco, maar ook op de bewoners van het afgelegen Marampaqui in het Andes gebergte. 

Zelf hebben we Saulo en de tandheelkundige kliniek in Cusco kunnen bezoeken en zijn we enorm enthousiast geraakt over de projecten waar ze zich mee bezig houden. Door regelmatig persoonlijk contact met de stichting te hebben en inzicht in de activiteiten te krijgen die ze uitvoeren weten we zeker dat onze donatie effectief ingezet wordt. 

Wat gebeurt er met onze donaties?

Voor het jaar 2022 hebben we €2500,- gedoneerd. Onze donatie draagt bij aan de aanschaf van medicijnen voor het medisch centrum in Marampaqui (de Peruaanse Andes). Con Corazón biedt met het medische centrum gratis zorg aan de mensen van het afgelegen Marampaqui. Zo proberen ze de lokale bevolking te motiveren om goed voor zichzelf te zorgen. Met gratis medische en tandheelkundige behandelingen en, wanneer voorgeschreven, gratis medicijnen. Het vinden van medische zorg in deze afgelegen gebieden is normaliter lastig en heeft geen prioriteit. Con Corazón probeert dat probleem aan te pakken en onze bijdrage helpt de stichting hierbij.

HOE KAN JIJ HELPEN?

Con Corazón kan altijd extra hulp gebruiken, dus jij als reiziger kan ook zeker je steentje bijdragen. Zo hebben ze een duidelijk vrijwillergsprogramma op basis van 4 verschillende thema’s: tandarts assistent, gezondheidspromotie en preventie, helpen bij een weeshuis en medische en tandheelkundige bezoeken aan de afgelegen communities in de Andes. Vrijwilligerswerk bij Con Corazón maakt het mogelijk om hun werkkracht te vergroten en meer mensen te kunnen bereiken. Daardoor behalen ze dus ook een grotere positieve impact. Even sparren over de precieze mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Verder zijn ze ook altijd blij met persoonlijke donaties. Zo kan de stichting met extra funding gemakkelijker medische en tandheelkundige materialen aanschaffen, kunnen ze een leerkracht inhuren voor het onderwijs of extra hulp inschakelen bij uitleg over gezondheidspromotie en preventie onder de lokale bevolking.

CONTACT INFORMATIE

peru-cusco
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!