Licht aan het einde van de tunnel

¡Señores y señoritas!

Inmiddels leven we al ruim een jaar in een wereldwijde pandemie. So much fun, NOT! Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het vaccinatieprogramma begint wereldwijd steeds meer op stoom te komen en hopelijk is iedereen, inclusief studentikoos Nederland, aan het einde van de zomer gevaccineerd! Wat betekent dit voor het internationaal toerisme en jullie lustrumreis naar Latijns-Amerika? Een verre, exotische reis voor de zomer 2021 is nog net te vroeg, maar wij gaan er vanuit dat er vanaf het najaar weer lekker gereisd kan worden. Ja dat lees je goed, jullie kunnen weer een lustrumreis gaan plannen! Uiteraard is niks 100% zeker, maar gelukkig hanteren wij flexibele corona voorwaarden, waardoor jullie zorgeloos & zonder risico je reis kunnen boeken.

Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike

Table of Contents

Flexibele Corona Voorwaarden

We kunnen ons voorstellen dat het alsnog een beetje spannend is om nu een reis te boeken en om straks op reis te gaan (hoe was dat ook alweer?!). Daarom krijg je van ons flexibele Corona voorwaarden, zodat je met een gerust hart je reis kan boeken, kan maken, kan verzetten of restitueren. Zie hier een overzicht van de voorwaarden:

  • Als de reis niet plaats kan vinden vanwege een onverantwoorde situatie (dit kan Corona zijn, maar bijv. ook een burgeroorlog), dan verplaatsen we in overleg met jullie de reis naar een ander moment of een andere locatie.
  • Mochten wij de reis moeten annuleren vanwege  omstandigheden (bijv. Corona), hebben jullie recht op jullie geld terug.
Lustrumreis-Colca-Canyon-Peru
  • Mochten jullie om andere redenen zelf de reis willen wijzigen, dan gelden de normale wijzigingskosten volgens onze algemene voorwaarden.
  • Ons team zit on the ground in Latijns-Amerika om de situatie te monitoren en te helpen waar nodig. Jullie kunnen dus verantwoord en zonder zorgen op reis!
  • We bieden financiële garanties via SGR en calamiteitenfonds. Ons bedrijf heeft de corona crisis overleefd, we zijn stabiel, in rustig vaarwater en hongerig voor de toekomst!
  • Kortom; je kan zonder zorgen boeken. Als de reis niet plaats kan vinden vanwege welke reden dan ook, boeken we hem voor jullie om naar een andere locatie of datum. Of jullie krijgen een refund als de reis niet plaats kan vinden. Jullie lopen dus geen risico.

Welke factoren bepalen dat er weer gereisd kan worden?

Er zijn een aantal belangrijke factoren die invloed hebben op het ‘reisklimaat’. De belangrijkste zijn 4 noemen we hieronder. De afgelopen zijn deze factoren flink verbeterd en daarom stemt dit ons positief voor reizen in het laatste kwartaal van 2021 en vol in 2022! Vámonos!

REISADVIEZEN

Bij een rood reisadvies van BuZa, is het af te raden om op reis te gaan en zullen reisorganisaties je reis verzetten of annuleren. Veel landen, met name buiten Europa, staan nu nog op oranje. In sommige van deze landen kun je al weer verantwoord op reis, in andere nog niet. Wij zullen dit per geval bekijken, kijkend naar de actuele situatie en in overleg met onze lokale partners.

VACCINATIES

Er wordt inmiddels op volle toeren gevaccineerd in veel landen. Landen beginnen met het zorgpersoneel, de ouderen en zwakkeren, daarna volgt de rest. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe makkelijker het weer wordt om te reizen.

SITUATIE OP LOCATIE

De situatie op locatie begint steeds beter te worden. Lokaal wordt er weer gereisd: tours, hotels & bezienswaardigheden zijn weer open. De horeca is nog beperkt open, maar in de buitenlucht is inmiddels weer erg veel mogelijk. Je kan sowieso heerlijk uit eten, alleen nog niet naar de club.

REISMOBILITEIT

De wereld is inmiddels gewend aan de corona-test cultuur. Je kan inmiddels overal een test doen en op die manier de wereld bereizen. Testen is een stuk goedkoper, gratis in juli/augustus 2021 en straks wellicht niet meer nodig als je volledig gevaccineerd bent.

Ervaringen van het team on the ground in Latijns-Amerika

Zoals het Lustrumfiesta betaamt is een gedeelte van het team weer in ons geliefde Latijns-Amerika. De boel verkennen, voorbereiden en nieuwe, nog vettere routes bedenken! Maar nog belangrijker, wij adviseren jullie betreft jullie lustrumreis vanuit onze ervaringen op locatie. Na dat vrijwel het gehele Lustrumfiesta team verplicht een poos in Nederland moest verblijven, zijn een aantal pioniers inmiddels weer richting Latijns-Amerika vertrokken en hebben zij zich daar weer gevestigd.

Lustrumfiesta onderscheidt zich in het zogeheten Lustrumreislandschap door als enige haar team altijd vanuit Latijns-Amerika te hebben werken. Juist nu is het erg belangrijk om weer eyes en ears on the ground te hebben, zodat wij berichten uit het nieuws en van BuZa kunnen vergelijken met real time experiences op locatie. Onze teamleden zullen hun bevindingen met jullie delen en de gevolgen voor het plannen en wel of niet maken van jullie lustrumreis in Latijns-Amerika uitleggen. 

Jelle
co-founder
in Guatemala & mexico
Meet the Team Jelle

De afgelopen maanden ben ik in Mexico & Guatemala geweest. Het is heerlijk om hier weer te zijn. Het zonnetje schijnt als vanouds en de locals zijn altijd in voor een praatje. Ook hier zie je de invloed van Corona op de samenleving, al is het een stuk relaxter dan in Nederland. Het leven gaat steeds meer normaal verder en het nationale toerisme is aardig op gang gekomen. Qua maatregelen; op straat verplicht een mondkapje op, je temperatuur wordt overal opmeten en de horeca sluit rond 21 a 22 uur. Het land begint steeds meer ready te worden voor een prachtige lustrumreis en ik ben er vanovertuigd dat dit vanaf het naar 2021 mogelijk zal zijn! Ik houd jullie op de hoogte!

Carien
lustrumreisexpert
in guatemala

Sinds november zit ik weer in Guatemala. Guatemala heeft initieel een strenge lockdown gehad, maar nu bloeit het lokale leven weer enorm op en zijn de besmettingen relatief laag. Qua vaccinaties loopt het nog niet storm, maar op termijn zal dat ook hier gaan gebeuren. De mensen hier maken zich niet zo druk om Corona, het leven speelt zich ook veel meer in de buitenlucht af, dus de kans op besmetting is lager. Met een negatieve test kan je alweer vrij reizen in het land (en naar buurlanden). Zoals het de echte chapines betaamt zijn ze louter positief gestemd en hopen ze op een mooie toekomst! Ze zijn er klaar voor om jullie weer te ontvangen! En uiteraard sta ik jullie graag te woord voor advies over jullie reis!

Pieter
lustrumreisexpert
in mexico

Inmiddels zit ik alweer een een half jaar in Mexico, waar ik alweer flink wat mooie plekken heb mogen verkennen. De Mexicaanse centrale regering heeft gedurende de pandemie relatief weinig nationale maatregelen genomen. Het sociale leven is wel wat strikter geworden, met bijv. lokale lockdowns, minder alcohol verkoop in de avonduren en het vroeg sluiten van restaurants. Voornamelijk in het begin van de pandemie hebben Mexicanen zelf maatregelen genomen door niet naar buiten te gaan en mondkapjes te dragen. Mexico is reeds begonnen met vaccineren en trekt stiekem al aardig weer wat internationale reizigers aan! Benieuwd naar de situatie Mexico? Neem dan zeker contact met me op!

Calamiteitenfonds, SGR en aansprakelijkheid

Natuurlijk is Lustrumfiesta, net als alle andere grote reisorganisaties, aangesloten bij het SGR en Calamiteitenfonds. Daarnaast hebben we een reisbureau aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn belangrijke redenen om bij een reisbureau te boeken: naast dat wij veel lokale kennis van de landen hebben, we een vette reis voor jullie in elkaar knallen & uitvoeren, dragen wij ook bepaalde risico’s & verantwoordelijkheden voor jullie. Hierdoor kunnen jullie onbezorgd op reis!

Het Calamiteitenfonds biedt hulp in het geval molestsituaties of natuurrampen met als gevolg hetzij gevaar voor persoon en goed van de consument hetzij aangetaste infrastructuur. Helaas valt Corona niet onder dit fonds. Maar het is natuurlijk alsnog fijn in het geval van molest of natuurrampen (Maar please god, Corona is enough!).

Alle reisbureaus zijn verplicht aangesloten bij een garantiefonds voor financieel onvermogen. Mocht een reisbureau omvallen (bijv. vanwege de pandemie), zal de schuld van het reisbureau jegens jullie door het SGR afgehandeld worden. Het SGR wordt vanwege Corona gebackuped door het Voucherfonds, dus je geld krijg je uiteindelijk terug. Great news! 

Sowieso is Lustrumfiesta een enorm gezonde organisatie en maken wij ons dus absoluut geen zorgen en zal het SGR niet aan bod komen. Wij gaan jullie reis gewoon uitvoeren!

Reisverzekering & Corona

Sowieso is het altijd aan te raden om een persoonlijke reisverzekering te hebben, inclusief annuleringsverzekering. Een doorlopende verzekering is vaak betaalbaarder dan het per reis afsluiten, zeker als je vaker reist. Zorg ervoor dat je de juiste dekking (Europa vs. Wereld) hebt. Normaal, bij roekeloos gedrag, kan het zijn dat je (reis)verzekering niet uitkeert. Het negeren van oranje reisadvies kan als roekeloos gedrag worden gezien, maar dit heeft alleen toepassing op Corona gerelateerde schade. Je verzekering keert dan dus niet uit voor Corona gerelateerde schade, maar waarschijnlijk wel voor andere schade.

Het is belangrijk dat je dit checkt met je eigen reisverzekering, dus bel ze even op om zeker van je zaak te zijn.

Lustrumreis Belize

Vluchten & voorwaarden per airline

Je kan uiteraard alvast gaan speuren naar een vliegticket. Je kan natuurlijk online kijken, maar in principe nooit meer dan 9 tickets boeken. Boven de 9 pax moet je het via een ticketbureau of via de groepsprocedure van een airline doen. Pas wel op met websites als skyscanner of vliegtickets.nl. Deze partijen zijn vrijwel onbereikbaar bij problemen en ze hebben vaak slechtere voorwaarden dan de airlines zelf. Je kan voor support ook niet bij de airline terecht. 

Veel airlines hebben momenteel flexibele boekingsvoorwaarden, dus dat is fijn. Betreffende het aanvragen van een groepticket; dit is vaak duurder dan de tickets die je online kan zien, je koopt dan ook tickets in verschillende prijsklasses. Het mooie is wel dat je bij dit soort deals vaak flexibele voorwaarde krijgt. Versoepeld annuleren tot X aantal dagen voor vertrek, het aantal pax wijzigen of namen wijzigen. Dus wat duurder, maar wel meer flexibiliteit en minder risico!

Lustrumreis Nicaragua Sunday Funday Poolparty

Kosteloos verzetten naar andere datum of locatie. Meerprijs tarief wordt wel doorberekend. Of een voucher, welke ook is om te zetten in cash.

Check deze link voor de actuele info.

Kosteloos verzetten naar andere datum of locatie. Meerprijs tarief wordt wel doorberekend.

Check deze link voor de actuele info.

je kan voucher aanvragen, als 15 dagen voor vertrek de volgende voorwaarde van toepassing zijn (zie link).

Check deze link voor de actuele info.

  • Kosteloos verzetten naar andere datum of locatie. Meerprijs tarief wordt wel doorberekend. 
  • Voucher van 115% (Before tax)
  • Request refund, is valid vanaf 1 juli 2021

Check deze link voor de actuele info.

Omboekingsfee wordt niet berekend, maar verschil in tarief wel.

Check deze link voor de actuele info.

Omboekingsfee wordt niet berekend, maar verschil in tarief wel.

Check deze link voor de actuele info.

Omboekingsfee wordt niet berekend, maar verschil in tarief wel. Als je nieuwe ticket goedkoper is, krijg je voor het resterende bedrag een voucher.

Okay, please, stuur mij op reis! NU! Hoe verder?

Ben jij overtuigd en helemaal klaar om je droomreis samen te gaan stellen? Wij vertellen je graag in geuren en kleuren over Latijns-Amerika. Uiteraard leggen we je ook uit hoe het zit met boeken en reizen in het Corona-tijdperk. We helpen je graag bij het zoeken naar de beste vliegtickets, met de beste (flexibele) voorwaarden.

Door het positieve nieuws over vaccins & reizen worden we inmiddels weer overspoeld met aanvragen van mensen die niet kunnen wachten om weer op reis te gaan. Wil jij met jouw club dibs op de leukste acco’s & beste spots? Wacht dan niet te lang met je aanvraag. Al hebben wij met ons uitgebreide netwerk natuurlijk altijd en overal een leuk alternatief in petto, dus als je meer tijd nodig hebt is dat ook prima!

Dus wacht niet langer en start het avontuur van je droomreis vandaag nog! 

Menu