we mogen weer op lustrumreis!

Inmiddels leven we al ruim 1.5 in een wereldwijde pandemie, maar gelukkig is het einde in zicht! In de Westerse wereld is iedereen die gevaccineerd wil zijn reeds gevaccineerd en ook de rest van de wereld is stappen aan het zetten. Met name Latijns-Amerika is flink aan’t spuiten dus dat bekent dat jullie weer op reis kunnen! Ook de USA gaan haar grenzen/airports weer openen, dus hellllloooo betaalbare vluchten met overstap in the USA. Ja dat lees je goed, jullie kunnen dus weer een lustrumreis gaan plannen! Uiteraard is niks 100% zeker (dat hebben we inmiddels wel geleerd), maar. wij hebben de eerste post-corona reizen alweer succes vullen kunnen uitvoeren en de omstandigheden worden met de dag een stuk beter! Daarnaast hanteren wij flexibele corona voorwaarden, waardoor jullie zorgeloos & zonder risico je reis kunnen boeken bij Lustrumfiesta. Sowieso zijn heel veel Latin landen, inclusief hun nationale parken, nightlife en andere bezienswaardigheden, weer helemaal geopend en gaat alles vanaf nu alleen nog maar beter worden. Je kan er dus op rekenen dat in 2022 er weer volop gereisd gaat worden. Op deze pagina wijden we verder uit over dit onderwerp.

Inhoudsopgave

Flexibele Corona Voorwaarden

Wij gaan er van uit dat alle reizen vanaf nu gewoon plaats kunnen vinden en we hebben er al een aantal succesvol uitgevoerd. We kunnen ons voorstellen dat het voor sommigen alsnog een beetje spannend is, om voor jouw cluppie een reis te boeken en om straks op reis te gaan (hoe was dat ook alweer?!). Daarom krijg je van ons alsnog flexibele Corona voorwaarden, zodat je met een gerust hart je reis kan boeken en kan maken. Mocht een externe, geldige reden, roet in het eten goeien, dan kan je verzetten naar een andere datum of land. Zie hier een overzicht van de voorwaarden:

  • Als de reis niet plaats kan vinden vanwege een onverantwoorde situatie (dit kan Corona zijn, maar bijv. ook een burgeroorlog), waardoor de afgesproken reisovereenkomst niet verantwoord volgens afspraak uitgevoerd kan worden, dan verplaatsen we in overleg met jullie de reis naar een ander moment of een andere locatie! Lustrumfiesta heeft in 2018 last minute 16 reizen in Nicaragua moeten annuleren vanwege politieke onrust. 14 groepen gingen naar andere landen en 2 clubs hebben het geld terug gehad. We hebben nauw samen gewerkt met de reizigers en iedereen was happy!
  • Mochten wij de reis moeten annuleren vanwege onveilige omstandigheden, hebben jullie recht op omboeken. Als dat geen optie is, krijgen jullie geld terug. Zie hiervoor de algemene voorwaarden. 
Lustrumreis-Colca-Canyon-Peru
  • Mochten jullie om andere redenen zelf de reis willen wijzigen, dan gelden de normale wijzigingskosten volgens onze algemene voorwaarden.
  • Ons team zit on the ground in Latijns-Amerika om de situatie te monitoren en te helpen waar nodig. Wij houden samen met onze partners de situatie in het oog en zullen jullie daarom een stuk beter kunnen informeren dat algemene nieuws platforms. Die willen namelijk nieuws & advertenties verkopen, dus hoe spannender, enger, dramatischer het nieuws is, hoe beter. Wij zijn jullie lokale reporters on the ground en zullen jullie op de hoogte houden van onze ervaringen. Kan je uit (eten)? Zijn nationale parken open? Hoe is het straatbeeld? Et cetera. Dat is echt het voordeel van een reisbureau dat werkt vanuit de landen waar ze de reizen organiseren, versus een tussenpartij-reisbureau wat een kantoor in Nederland heeft.
  • We bieden financiële garanties via SGR en calamiteitenfonds. Ons bedrijf heeft de corona crisis overleefd, we zijn stabiel, in rustig vaarwater en hongerig voor de toekomst!
  • Kortom; je kan zonder zorgen boeken. Als de reis niet plaats kan vinden vanwege welke reden dan ook, boeken we hem voor jullie om naar een andere locatie of datum. Of jullie krijgen een refund als de reis niet plaats kan vinden. Jullie lopen dus geen risico.

Welke factoren bepalen dat er weer gereisd kan worden?

Er zijn een aantal belangrijke factoren die invloed hebben op het ‘reisklimaat’. De belangrijkste zijn 4 noemen we hieronder. De afgelopen tijd zijn deze factoren enorm verbeterd en daarom stemt dit ons positief voor reizen in het laatste kwartaal van 2021 en vol in 2022! Vámonos!

REISADVIEZEN

Bij een rood reisadvies van BuZa, is het af te raden om op reis te gaan en zullen reisorganisaties je reis verzetten of annuleren. Veel landen, met name buiten Europa, staan nu nog op oranje. Maar in veel van deze landen kun je al weer verantwoord op reis, in andere nog niet. Wij zullen dit per geval bekijken, kijkend naar de actuele situatie, onze eigen lokale bevindingen en in overleg met onze lokale partners. Ook grote reisbureau’s als TUI volgen niet langer uitsluitend het reisadvies van BUZA en maken zelf een inschatting.

VACCINATIES

Er wordt inmiddels op volle toeren gevaccineerd wereldwijd. De westerse wereld doet het uiteraard goed, maar Latijns-Amerika komt daarna en is flink door aan het spuiten. Azië blijft bijvoorbeeld achter en met name in Afrika zijn heel weinig vaccins gezet tot nu toe. Via deze tool kan je zien hoeveel vaccins er per X aantal inwoners gezet zijn.

SITUATIE OP LOCATIE

In veel landen in Latijns-Amerika is vrijwel alles alweer open. Soms gaat de kroeg/club wat eerder dicht dan voorheen, maar ook in sommige landen is dit al weer helemaal open. Latijns-Amerika heeft geaccepteerd dat Corona er is en het leven gaat verder terwijl ze flink door vaccineren. Fijn t.o.v. andere delen in de wereld is dat Latin landen geen rare sprongen zullen maken qua maatregelen, die jouw reis in gevaar kunnen brengen.

REISMOBILITEIT

Met een vaccinatie kan je inmiddels alweer de hele wereld over. Vaak hoef je geen test meer te doen en is alles voor jou toegankelijk. Dus zal dus geen probleem vormen. Mocht je toch een keer ergens een test moeten doen, is dat uiteraard geen probleem en mogelijk op vrijwel alle locaties.

Ervaringen van het team on the ground in Latijns-Amerika

Zoals het Lustrumfiesta betaamt is een gedeelte van het team weer in ons geliefde Latijns-Amerika. De boel verkennen, voorbereiden en nieuwe, nog vettere routes bedenken! Maar nog belangrijker, wij adviseren jullie betreft jullie lustrumreis vanuit onze ervaringen op locatie. Na dat vrijwel het gehele Lustrumfiesta team verplicht een poos in Nederland moest verblijven, is iedereen inmiddels weer richting Latijns-Amerika vertrokken en hebben zij zich daar weer gevestigd.

Lustrumfiesta onderscheidt zich in het zogeheten Lustrumreislandschap door als enige haar team altijd vanuit Latijns-Amerika te hebben werken. Juist nu is het erg belangrijk om ook als touroperator eyes en ears on the ground te hebben, zodat wij berichten uit het nieuws en die van BuZa kunnen vergelijken met real time experiences op locatie. Onze teamleden zullen hun bevindingen met jullie delen!

Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Jelle
co-founder
WOONACHTIG in Guatemala & mexico
Meet the Team Jelle

De afgelopen 9 maanden ben ik in Mexico & Guatemala geweest. Het is heerlijk om hier weer te zijn. Het zonnetje schijnt als vanouds en de locals zijn altijd in voor een praatje. Het leven gaat hier gewoon verder en het nationale toerisme is alweer aardig op gang gekomen. Het land begint steeds meer ready te worden voor een prachtige lustrumreis, sterker nog, het kan nu alweer en we hebben alweer verschillende groepen mogen verwelkomen die een fantastische trip hebben gehad!

Carien
lustrumreisexpert
WOONACHTIG in guatemala

Sinds november zit ik weer in Guatemala. Guatemala heeft initieel een strenge lockdown gehad, maar nu bloeit het lokale leven alweer een jaar bijna als vroeger. Qua vaccinaties loopt het nog niet echt storm, maar op termijn zal dat ook hier gaan gebeuren. De mensen hier maken zich niet zo druk om Corona, het leven speelt zich ook veel meer in de buitenlucht af, dus de kans op besmetting is lager. Met een vaccine of negatieve test kan je alweer vrij reizen in het land (en naar buurlanden). Zoals het de echte chapines betaamt zijn ze louter positief gestemd en hopen ze op een mooie toekomst! Ze zijn er klaar voor om jullie weer te ontvangen! En uiteraard sta ik jullie graag te woord voor advies over jullie reis!

Pieter
lustrumreisexpert WOONACHTIG in
mexico

Inmiddels zit ik alweer een jaar in Mexico, waar ik alweer flink wat mooie plekken heb mogen verkennen. Ik heb ook alweer zorgeloos trips gemaakt naar Ecuador, Colombia en Guatemala. Overal een fantastische tijd gehad, gezien er nog weinig toeristen zijn en je dus extra veel vrijheid en authenticiteit ervaart. In Mexico gaat het leven inmiddels weer helemaal door en kan je vrijwel alles doen. Van avontuurlijke activiteiten tot uitgaan, van shoppen tot aan uit eten, eigenlijk alles wat je kan bedenken. Soms zijn er lokaal aanvullende maatregelen, maar ook deze verdwijnen steeds meer, o.a. omdat er flink gevaccineerd wordt!

teun
co founder
WOONACHTIG in
colombia
Meet the Team Teun

Al lange tijd geleden heb ik mijn hart verloren aan Colombia en ben ik hier gaan wonen. Tijdens corona ben ik wel even in Nederland bij familie geweest, maar inmiddels zit ik alweer bijna een jaar in Colombia. Het vaccinatieproces loopt hier gesmeerd en de wereld is weer helemaal geopend. Nationale parken, bezienswaardigheden, maar ook het nachtleven draait weer op volle toeren. Ik sta zelf regelmatig in een nacht- of salsa club en het voelt eigenlijk gewoon weer ‘als vroeger’. Als je specifieke vragen hebt over Colombia en de huidige situatie, neem dan contact met me op! Ik hoop jullie snel allemaal weer te zien in Latijns-Amerika.

Calamiteitenfonds, SGR en aansprakelijkheid

Natuurlijk is Lustrumfiesta, net als alle andere grote reisorganisaties, aangesloten bij het SGR en Calamiteitenfonds. Daarnaast hebben we een reisbureau aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn belangrijke redenen om bij een reisbureau te boeken: naast dat wij veel lokale kennis van de landen hebben, we een vette reis voor jullie in elkaar knallen & uitvoeren, dragen wij ook bepaalde risico’s & verantwoordelijkheden voor jullie. Hierdoor kunnen jullie onbezorgd op reis!

Het Calamiteitenfonds biedt hulp in het geval molest situaties of natuurrampen met als gevolg hetzij gevaar voor persoon en goed van de consument hetzij aangetaste infrastructuur. Helaas valt Corona niet onder dit fonds. Maar het is natuurlijk alsnog fijn in het geval van molest of natuurrampen (Maar please god, Corona is enough!).

Alle reisbureaus zijn verplicht aangesloten bij een garantiefonds voor financieel onvermogen. Mocht een reisbureau omvallen (bijv. vanwege de pandemie), zal de schuld van het reisbureau jegens jullie door het SGR afgehandeld worden. Het SGR wordt vanwege Corona gebackuped door het Voucherfonds, dus je geld krijg je uiteindelijk terug. Great news! 

Sowieso is Lustrumfiesta een enorm gezonde organisatie en maken wij ons dus absoluut geen zorgen en zal het SGR niet aan bod komen. Wij gaan jullie reis gewoon uitvoeren!

Reisverzekering & Corona

Belangrijk om te weten is dat je zorgverzekering wel gewoon geldig is en dat je ook in het buitenland altijd recht heb op de vergoeding van zorgkosten maximaal ter hoogte van de Nederlandse zorgkosten (die vaak een stuk hoger zijn dan in Latijns-Amerika). Een reisverzekering zou evt. aanvullend dekken als het duurder zou zijn dan in Nederland. Sowieso is het altijd aan te raden om een persoonlijke reisverzekering te hebben, inclusief annuleringsverzekering. Een doorlopende verzekering is vaak betaalbaarder dan het per reis afsluiten, zeker als je vaker reist. Zorg ervoor dat je de juiste dekking (Europa vs. Wereld) hebt. Normaal, bij roekeloos gedrag, kan het zijn dat je (reis)verzekering niet uitkeert. Het negeren van oranje reisadvies kan als roekeloos gedrag worden gezien, maar dit heeft alleen toepassing op Corona gerelateerde schade. Je verzekering keert dan dus niet uit voor Corona gerelateerde schade, maar waarschijnlijk wel voor andere schade. 

Het is belangrijk dat je dit checkt met je eigen reisverzekering, dus bel ze even op om zeker van je zaak te zijn. Check hier, hier en hier wat handige links van de consumentenbond over dit onderwerp. Een goede niche reisverzekering, gespecialiseerd in buitenland verzekeringen, is Oom verzekeringen. Verzekeraar Allianz dekt inmiddels ook voor Corona gerelateerde medische kosten en ook Unigarant heft alle coronagerelateerde beperkingen voor haar reisverzekeringen op

Lustrumreis Belize

Belangrijk om te beseffen is dat als je bij een reisbureau boekt, je reis eigenlijk al verzekerd is. Een reisbureau is namelijk verplicht om de reis veilig uit te voeren volgens de reisovereenkomt. Als dit in grote lijnen niet mogelijk is, heb jij recht op omboeken of restitutie. Je hoeft dit dus niet te verzekeren. Je wilt je dus vooral verzekeren voor als je iets kwijt raakt, er wat kapot gaat of als je de reis moet annuleren of afbreken vanwege een ander geldige reden en voor deze schade gedekt wilt zijn.

Vluchten

Je kan uiteraard alvast gaan speuren naar een vliegticket. Je kan natuurlijk online kijken, maar in principe nooit meer dan 9 tickets boeken. Boven de 9 personen moet je het via een ticketbureau of via de groepsprocedure van een airline doen. Pas wel op met websites als skyscanner of vliegtickets.nl. Deze partijen zijn vrijwel onbereikbaar bij problemen en ze hebben vaak slechtere voorwaarden dan de airlines zelf. Je kan voor support ook niet bij de airline terecht. 

Veel airlines hebben momenteel flexibele boekingsvoorwaarden of deze gehad de afgelopen tijd, dus dat is fijn. Betreffende het aanvragen van een groepticket; dit is vaak wat duurder dan de tickets die je online kan zien, je koopt dan ook tickets in verschillende prijsklasses. Het mooie is wel dat je bij dit soort deals vaak flexibele voorwaarden krijgt. Versoepeld annuleren tot X aantal dagen voor vertrek, het aantal pax wijzigen of namen wijzigen. Dus wat duurder, maar wel meer flexibiliteit en minder risico! Check dus per airline wat de voorwaarden zijn voor jouw vliegticket.

Lustrumreis Nicaragua Sunday Funday Poolparty

Okay, please, stuur mij op reis! NU! Hoe verder?

Ben jij overtuigd en helemaal klaar om je droomreis samen te gaan stellen? Wij vertellen je graag in geuren en kleuren over Latijns-Amerika. Uiteraard leggen we je ook uit hoe het zit met boeken en reizen in het Corona-tijdperk. We helpen je graag bij het zoeken naar de beste vliegtickets, met de beste (flexibele) voorwaarden.

Door het positieve nieuws over vaccins & reizen worden we inmiddels weer overspoeld met aanvragen van mensen die niet kunnen wachten om weer op reis te gaan. Wil jij met jouw club dibs op de leukste acco’s & beste spots? Wacht dan niet te lang met je aanvraag. Al hebben wij met ons uitgebreide netwerk natuurlijk altijd en overal een leuk alternatief in petto, dus als je meer tijd nodig hebt is dat ook prima!

Dus wacht niet langer en start het avontuur van je droomreis vandaag nog! 

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!