Lustreren en Covid-19

Damn, Corona heeft de (reis)wereld op haar kop gezet in 2020. Lockdowns, in staat van oorlog tegen het virus, een economie die op haar gat ligt, de horeca maanden dicht, alle festivals afgelast, vele banen op de schop en het reizen, wat jullie erg graag doen en wat onze #1 passie is, werd schier onmogelijk. Grenzen sloten, reisadviezen werden oranje/rood en het gros van de vliegtuigen bleef aan de grond. Corona dwong de wereld, en dus ook ons, tot een tijdelijke stop. De reiswereld heeft harde klappen gekregen, maar wij laten ons niet kennen, wij geven niet zomaar op! Why? Lustrumfiesta is een levensproject van 4 beste vrienden en alle fijne mensen die er door de jaren heen hebben gewerkt. Onze ziel en zaligheid zit in dit bedrijf en we zullen alles op alles zetten om jullie in de toekomst weer naar ons geliefde Latijns-Amerika sturen. We staan nog recht overeind en als het weer verantwoord, gezellig, zorgeloos en daadwerkelijk leuk is om te reizen, zitten jullie zo weer op de eerste vlucht richting Colombia, Mexico, Nicaragua of een ander prachtig land. Op deze pagina geven we jullie uitleg over de status quo m.b.t. Corona en die zaken die je zou moeten overwegen voordat je een reis boekt. Uiteraard staan we jullie graag ook persoonlijk te woord, dus stuur ons een bericht voor een afspraak!

Bedenk voor je eigen club of je voorlopig een boeking wil maken en of je überhaupt wel wilt en kunt reizen

We begrijpen het. Jullie willen potjandorie lustreren. Even alle (Corona) zorgen achter laten en 5 of 10 of +5 jaar jullie vriendschap vieren. Er. is. niets. mooiers. Maar is dit het juiste moment om te reizen of om überhaupt te boeken? Je kan jezelf afvragen of het op dit moment verstandig is om verre reizen voor groepen te boeken, of je dit nou zelf regelt of met een organisatie. Waarom? Simpelweg omdat de toekomst nog vrij onzeker en onvoorspelbaar is. Corona neemt wereldwijd nog elke dag toe, de herfst & winter staan voor de deur en er zijn nog geen concrete aanwijzingen wanneer de situatie opgelost is. Vaccins laten nog even op zich wachten en wanneer deze er zullen zijn zal de totale productie om de gehele wereld te voorzien wellicht nog een tijdje duren. Het is heel lastig om hier uitspraken over te doen, behalve dat tot op heden vooral heel veel zaken onderschat zijn.

Dé Lustrumfiesta lustrumreis

Voor ons staat de beleving en de kwaliteit van jullie lustrumreis al jarenlang op de eerste plek. Jullie hard gespaarde euro’s moeten met zekerheid aan een waanzinnige lustrumreis worden gespendeerd, bij voorkeur in Latijns-Amerika natuurlijk! In onze ogen is een lustrumreis niet compleet zonder zorgeloos te genieten van alle waanzinnige natuurparken, interactie met locals, bruisende stapavonden en simpelweg je zelf zonder restricties verplaatsen! Op dit moment, en voorlopig ook nog in de toekomst, is dit nog erg lastig en het is moeilijk om te voorspellen wanneer de wereld weer volledig hersteld is. Uiteraard gaat dit op een zeker moment in de toekomst weer goed komen, maar wanneer dit dan zou zijn is puur gissen. 

SGR en Calamiteitenfonds

Natuurlijk is Lustrumfiesta, net als alle andere grote reisorganisaties, aangesloten bij het SGR en het Calamiteitenfonds. Het SGR staat garant voor eventueel financieel onvermogen van het reisbureau. Jullie reis is dus verzekerd en jullie geld is veilig zodra jullie bij ons boeken, dat is een van de grote voordelen bij het boeken van een reisorganisatie en het niet zelf organiseren van je reis. Het Calamiteitenfonds verzekert jullie reis als deze wegens een calamiteit (burgeroorlog, of aardbeving bijvoorbeeld) niet, of gedeeltelijk niet kan plaatsvinden of afgebroken dient te worden, maar dit geldt niet voor een pandemie. Dit kan tot problemen leiden. Als je dus overweegt om zelf je reis te organiseren, houdt er dan rekening mee dat het lastig kan zijn om je betaalde reserveringen te annuleren en een refund te krijgen in het geval de reis of een aantal personen geannuleerd dienen te worden. Een reisbureau neemt voor jou die zorgen weg.

Het feit dat reisorganisaties lid zijn van SGR wil niet altijd zeggen dat je het geld direct terug krijgt op het moment dat de reis niet door kan gaan, wellicht wordt de reis (een paar keer) verzet of dien je te wachten totdat het reisbureau de gelden terug heeft ontvangen van haar partners, voordat het reisbureau jullie terug kan betalen. In the end ben je gelukkig wel echt verzekerd en ga je je geld terug krijgen (via het reisbureau of anders via het SGR als deze failliet zou gaan), maar dit kan dus wel een langdurig traject zijn waar je wellicht tijdelijk in onzekerheid verkeert en geen andere reis kan boeken omdat je vast zit aan een overeenkomst.

'Maar, moet ik mijn reis nu al boeken of kan ik beter even wachten?'

Wij doen niets liever dan het organiseren van de perfecte lustrumreis. Dat staat buiten kijf. Maar realistisch gezien is er op dit moment geen 100% uitzicht op het daadwerkelijk organiseren en maken van die reis op het gewenste en geplande moment. 

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee dient te houden als je een reis wilt gaan boeken gedurende COVID 19. Of je dit nou doet bij een organisatie of zelfstandig, het is goed om in ieder geval over de volgende onderwerpen na te denken: wisselende reisadviezen, dekking reisverzekering, beleid van je werkgever, veranderde data & beschikbaarheid van de club, (mogelijke) besmetting net voor de reis, lokale regels, quarantaine en corona testen, mogelijke repatriëring, of vluchten wel doorgaan en de formele, zakelijke overeenkomst die je aangaat met een organisatie die leidt tot verplichtingen van beide kanten.

Wij gaan graag met jullie in gesprek om jullie vragen te beantwoorden en om jullie te informeren over deze zaken op basis van onze kennis en ervaring als reisexperts.

Maar wat moeten we nu dan doen?’ horen we jullie denken.

Simpel, ga wel alvast met ons in gesprek en laat de voorpret van jullie reis alvast beginnen. We gaan samen brainstormen, dromen en jullie reis personaliseren & finetunen tot jullie 100% tevreden zijn. Het is wellicht niet het goede moment om een lustrumreis vast te leggen, maar wel het perfecte moment om lekker te gaan plannen! Samen met een persoonlijke lustrumreis specialist gaan jullie de perfecte route neerzetten en als de kust veilig is, boeken jullie de reis en kunnen jullie gaan lustreren op een exotische locatie.

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom brengen wij jullie stoutste dromen en grootste lustrumreis wensen in kaart en verwerken deze waanzinnige reisvoorstellen. Zo kan de voorpret beginnen en kunnen jullie wegdromen bij al het moois wat jullie te wachten staat in de toekomst zonder dat er risico’s aan vastzitten, want dit doen we allemaal vrijblijvend. Dus je hoeft nu niet te boeken, géén kosten te maken en géén contractuele verplichtingen aan te gaan, maar jullie gaan wél later zorgeloos genieten! 

Wij houden de situatie en ontwikkelingen in Latijns-Amerika dagelijks nauwlettend in de gaten. Zodra er positiever nieuws komt uit Latijns-Amerika en we jullie reis kunnen boeken omdat we met zekerheid kunnen stellen dat de reis ook daadwerkelijk plaats zal vinden, zijn jullie de eerste die het horen. 

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!