Top 5 Latinpop

Of je nou op lustrumreis in Colombia, Guatemala of Ecuador bent, elke club of bar draait heeft voor je gevoel dezelfde afspeellijst op shuffle staan. Elke week, elke dag, elk moment. Maar niet getreurd, wij zouden onszelf niet zijn als we jullie niet op alles zouden voorbereiden. Eerlijk gezegd is sensuele latin reggeaton, mede mogelijk gemaakt door Daddy Yankee en Enrique Englesias. Een lekkere afwisseling ten opzichte van alle dertien-in-een-dozijn-nummers in al die organische koffiekeukens of juppendisco’s. En: speciaal voor jullie hebben we een lijstje met onze favoriete Latino hits gemaakt op Spotify!

1. Escapaté Conmigo

Het lijkt mij niet meer dan logisch om het spits af te bijten met de all time favorite, Escapaté Conmigo van Latinpop-grootmeesters Wisin & Ozuna. Wat een lekker plaat is dit zeg! Er zit wel een beetje een gek latin rap stukje in, maar toch pakt het je bij je nekvel. Dat is vooral te danken aan het oh-zo-catchy-refrein. Deze laat zich laat leiden door cheesy lines als ‘ik wil je opeten en je lippen kussen’ en ‘wanneer ik jou zie gaan mijn haren overeind staan’. Meer heb je hier dus blijkbaar niet nodig om een latina in te palmen. Als je trouwens meer wilt weten over hoe je punten pakt op lustrumreis in Latijns-Amerika, dan geven we je daar ook een aantal fijne tips voor.

2. Mi Gente

Eeuwige klassieker Mi Gente van J Balvin & Willy William mag in deze lijst zeker niet ontbreken, aangezien dit nummer vandaag de dag nog steeds helemaal plat wordt gedraaid. Zet ‘m aan op een huisfeestje en ondanks dat er zelden iemand voor uit wilt komen, gaat iedereen hier toch stiekem wel erg lekker op. De beat is verschrikkelijk irritant en verrassend pakkend tegelijk. Als je de tekst  gaat uitpluizen, kom je al snel tot de conclusie dat de speeches Mr. Trump een verbaal meesterwerk zijn in vergelijking met dit zooitje bij elkaar geraapte woorden. Toch mag dit de pret zeker niet drukken, want het doet die voetjes wel bewegen hoor!

3. Mayores

Onze die-hard volgers hadden het misschien al meegekregen, maar de enige echte Becky G heeft onlangs een nieuwe hit uitgebracht die we jullie niet kunnen ontnemen. Iets wat niet direct opvalt bij de eerste keer dat je Mayores hoort, is dat het nummer een diepgewortelde culturele ondertoon heeft. De koningin van latinpop laat namelijk een doorschemeren dat zij van mannen houdt die wat ouder zijn dan zij is. Grotendeels tegen westerse normeringen in is dit namelijk heel normaal in Latijns-Amerika. Veel oudere mannen zoeken het in Latijns-Amerika maar wat graag bij het vrouwelijk schoon van een paar jaartjes jonger. De jongere mannen zijn schijnbaar niet zo galant in het bijzijn van al die prachtige dames, waardoor zij liever voor een oudere man gaat, die deuren opent en bloemen stuurt. Als we onze Becky mogen geloven althans.

4. SUBEME LA RADIO

Van Latin golden boy naar nummer 1 hit in het westen. In 2010 stond Enrique Iglesias op elk groot podium in Amerika en Europa, maar waar is Enrique tegenwoordig? Nadat hij in de periode tussen 2007-2014 zijn zakken goed heeft gevuld in het westen, zoekt hij tegenwoordig zijn heil weer in het Spaanstalige deel van de wereld. Met zijn ‘de verloren zoon’-status schudt hij nog steeds hit na hit uit zijn mouw, waardoor hij niet weg te denken valt uit de wereld van latin pop. SUBEME LA RADIO – een nummer waarin de zanger samenwerkt met Descemer Bueno, Zion & Lennox – is een uiting van zelfvertrouwen van de beste man. Of je even de radio wat harder wil zetten? Maak je geen zorgen, in de barren in Latijns-Amerika doen ze dat per definitie wel voor je. Gasgeven met die plaat!

5. Sígueme y tu Sigo

De latinpop top 5 sluiten we deze keer in stijl af met niemand minder dan Daddy Yankee met Sígueme y tu Sigo. Hofleverancier van onze eigen spotify-lijst schudt al sinds jaar en dag gelikte reggeaton-hits uit zijn mouw. In tegenstelling tot de voorgaande nummers spreekt deze titel niet meteen tot de verbeelding. Compleet in de lijn der verwachting is ook dit nummer lyrisch gezien afgezaagder dan een stoel zonder poten. Maar ach, ‘Volg mij, dan volg ik jou’, is dan misschien niet de meest intellectuele uitspraak die je zal tegenkomen, maar dat is ‘what doesn’t kill you makes you stronger’ ook niet. En die doet het toch ook altijd verrassend goed.

Kan je niet wachten om voor je lustrumreis alvast in de sferen te komen van de latinpop, luister dan onze volledige afspeellijst op YouTube of check natuurlijk onze eigen playlist op Spotify. Kan je niet genoeg krijgen van de muziek hier in Latijns-Amerika, check dan onze blog over de leipste festivals in Midden-Amerika!

Heb je wel zin om een dansje te wagen op deze latino-hits tijdens jouw Lustrumreis in Midden- of Zuid-Amerika? Neem contact met ons op!

Én vergeet ons niet te volgen op Facebook & Instagram om op de hoogte te blijven van de beste reistips van jonge reünisten vanuit Midden- en Zuid-Amerika.

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!