Dé beste Latino hits van het moment

december 20, 2017
Lustrumfiesta

Top 5 Latinpop

Aan variatie wel gebrek! Of je nou in Colombia, Guatemala of Ecuador bent, elke club of bar draait heeft voor je gevoel dezelfde afspeellijst op shuffle staan. Elke week, elke dag, elk moment. Maar niet getreurd, wij zouden onszelf niet zijn als we jullie niet op alles zouden voorbereiden. In deze terugkerende blog houden we jullie op de hoogte van de heetste latino hits van het moment. Want heel eerlijk gezegd is sensuele latin reggeaton, mede mogelijk gemaakt door Daddy Yankee en Enrique Englesias, eigenlijk wel een lekkere afwisseling ten opzichte van alle dertien-in-een-dozijn-nummers in al die organische koffiekeukens, biologische frozen yoghurt toko’s of juppendisco’s.

Wauw, nog een verassing! Speciaal voor jullie hebben we een lijstje met onze favoriete Latino hits gemaakt op Spotify!

1. Escapaté Conmigo

Het lijkt mij niet meer dan logisch om het spits af te bijten met mijn persoonlijke favoriet, Escapaté Conmigo van Latinpop-grootmeesters Wisin & Ozuna. Gaaaaadverrredamme wat een lekker plaat is dit zeg! Er zit wel een beetje een gek latin rap stukje in, maar toch pakt het je bij je nekvel. Dat is vooral te danken aan het oh-zo-catchy-refrein, dat zich laat leiden door cheesy lines als ‘ik wil je opeten en je lippen kussen’ en ‘wanneer ik jou zie gaan mijn haren overeind staan’. Meer heb je hier dus blijkbaar niet nodig om een latina in te palmen, want alle vrouwtjes glijden letterlijk van hun stoel bij het aanhoren van deze geile hit. Als je trouwens meer wilt weten over hoe je punten pakt in Latijns-Amerika en in het specifiek op je lustrumreis, klik dan hier

2. Mi Gente

Pohhh! Eeuwige klassieker Mi Gente van J Balvin & Willy William mag in deze lijst zeker niet ontbreken, aangezien dit nummer vandaag de dag nog steeds helemaal plat wordt gedraaid. Zet ‘m stiekem aan op een huisfeestje en ondanks dat er zelden iemand voor uit wilt komen, gaat iedereen hier toch stiekem wel erg lekker op. De beat is verschrikkelijk irritant en verrassend pakkend tegelijk. Dit mag ook wel, want als je de tekst even goed gaat uitpluizen, kom je al snel tot de conclusie dat de speeches Mr. Trump een verbaal meesterwerk zijn in vergelijking met dit zooitje bij elkaar geraapte woorden. Nogmaals, dat mag de pret zeker niet drukken, want het doet die voetjes wel bewegen hoor!

3. Mayores

Onze die-hard volgers hadden het misschien al meegekregen, maar de enige echte Becky G heeft onlangs een nieuwe hit uitgebracht die we jullie niet kunnen besparen. Iets wat niet direct opvalt bij de eerste keer dat je Mayores hoort, is dat het nummer een diepgewortelde culturele ondertoon heeft. De koningin van latinpop laat namelijk een doorschemeren dat zij van mannen houdt die wat ouder zijn dan zij is. Grotendeels tegen westerse normeringen in is dit namelijk heel normaal in Latijns-Amerika. Veel oudere mannen zoeken het in Latijns-Amerika maar wat graag bij het vrouwelijk schoon van een paar jaartjes jonger, en met succes. De jongere mannen zijn schijnbaar niet zo galant in het bijzijn van al die prachtige dames, waardoor zij liever voor een oudere man gaat, die deuren opent en bloemen stuurt. Als we onze Becky mogen geloven althans.

4. SUBEME LA RADIO

Van Latin golden boy naar nummer 1 hit in het westen. In 2010 stond Enrique Iglesias op elk groot podium in Amerika en Europa, maar waar is Enrique tegenwoordig? Nadat hij in de periode tussen 2007-2014 zijn zakken goed heeft gevuld in het westen, zoekt hij tegenwoordig zijn heil weer in het Spaanstalige deel van de wereld. Met zijn ‘de verloren zoon’-status schudt hij nog steeds hit na hit uit zijn mouw, waardoor hij niet weg te denken valt uit de wereld van latin pop. SUBEME LA RADIO – een nummer waarin de zanger samenwerkt met Descemer Bueno, Zion & Lennox – is een uiting van zelfvertrouwen van de beste man: of je even de radio wat harder wil zetten? Maak je geen zorgen, in de barren in Latijns-Amerika doen ze dat per definitie wel voor je. Gasgeven met die plaat!

5. Sígueme y tu Sigo

De latinpop top 5 sluiten we deze keer in stijl af met niemand minder dan Daddy Yankee met Sígueme y tu Sigo. Hofleverancier van onze eigen spotify-lijst schudt al sinds jaar en dag gelikte reggeaton-hits uit zijn mouw. In tegenstelling tot de voorgaande nummers spreekt deze titel niet meteen tot de verbeelding. Maaaaaaaar, het kan natuurlijk niet uit de toon vallen, wees niet bang. Compleet in de lijn der verwachting is ook dit nummer lyrisch gezien afgezaagder dan een stoel zonder poten. Maar ach, ‘Volg mij, dan volg ik jou’, is dan misschien niet de meest intellectuele uitspraak die je zal tegenkomen, maar dat is ‘what doesn’t kill you makes you stronger’ ook niet. En dat komt toch ook vaker terug dan je hoopt, zoals nu bijvoorbeeld.

Kan je niet wachten om alvast in de sferen te komen van de latinpop, luister dan onze volledige afspeellijst op YouTube of check natuurlijk onze eigen playlist op Spotify. Kan je niet genoeg krijgen van de muziek hier in Latijns-Amerika, check dan hier onze blog over de leipste festivals in Midden-Amerika!

Comment Below

comments