De ideale lustrumreis tijdlijn

Voor jullie lustrumreis maak je vijf jaar lang geld over naar een rekening die meestal beheerd wordt door de econometrie of wiskunde student uit jouw jaarclub of dispuut. Terwijl diegene maandelijks de financiële cijfers doorneemt is eigenlijk niemand bezig met de lustrumreis want dat duurt nog zo lang. Ondertussen vliegen de jaren onder invloed en brak in de collegezaal voorbij en jullie lustrumreis komt dan toch ineens erg dichtbij. Om voldoende tijd te nemen om te overleggen met die ene kritische clubgenoot, kosten te besparen en een weloverwogen keuze te kunnen maken hebben wij voor jullie de ideale tijdlijn samengesteld. 

60 - 50 maanden tot jullie lustrumreis: Starten met sparen

Een goed begin is het halve werk, dat is in het geval van een lustrumreis niet minder waar. Hoe eerder je begint, hoe minder pijn het maandelijks aan je portemonnee zal doen. Zorg naast het op tijd starten ook voor het consistent bijhouden van jouw inleg. Niks is pijnlijker dan acht maanden even wat minder liquide te zijn en het dan in te moeten halen omdat je op je vingers wordt getikt door de fiscus. Iedereen kent die ene club- of dispuutsgenoot wel… 

Uit ervaring weten wij dat een complete lustrumreis inclusief vliegtickets naar Latijns-Amerika en zakgeld voor pils, snacks en extra activiteiten ongeveer €2000 – €2500 zal kosten. Maar wij kunnen ook prachtige reizen samenstellen met lagere budgetten (vanaf €999), check hier onze budgetfiesta pagina.

50 - 20 maanden tot jullie lustrumreis: Spaarplan perfectioneren

Waar de fiscus in de eerste maand een willekeurig maar acceptabel bedrag aanstelt voor het beginnen met sparen heeft hij of zij echter nog geen flauw idee op wat voor bedrag jullie uit willen komen. Hier zullen jullie samen uit moeten komen en het is dan ook aan te raden om geleidelijk het bedrag wat te laten stijgen. Als eerstejaars is het geld altijd op maar ervaring leert dat naarmate de jaren voorbijgaan studenten  (over het algemeen) wat slimmer met hun geld om gaan en meer te besteden hebben. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk… 

Bungeejumpen, paragliden, slapen op een onbewoond eiland, dikke zeiltrips, privé villa’s of eilanden. We kunnen enorm uitpakken en de meest biene activiteiten, overnachtingen en diners voor jullie organiseren. Voor €2000 p.p. kunnen al dit soort waanzinnige onderdelen worden toegevoegd aan jullie lustrumreis. Dat extra weekend werken of die extra maand maximaal lenen maakt je lustrumreis toch net wat memorabeler! Eén van onze persoonlijke favorieten is de extreem dikke zeiltrip die we van Colombia naar Panama organiseren met een bezoek aan de bizar mooie San Blas eilanden.

20 - 15 maanden tot jullie lustrumreis: LuCo samenstellen

Dit is een cruciaal moment voor jullie lustrumreis omdat jullie groep uit diverse persoonlijkheden bestaat. De ideale luco bestaat uit 2 tot 4 gasten of chicks die goed samen kunnen werken maar ook het groepsbelang in het achterhoofd houden. Jij weet precies welke clubgenoot je deze zeer belangrijke taak wel toevertrouwd. En misschien nog beter, wie je absoluut niet met jouw geld wilt zien smijten. Een daadkrachtig team is belangrijk, er zullen af en toe lastige en belangrijke beslissingen moeten worden genomen.

Tijdens deze fase is het belangrijk dat de luco verschillende opties gaat inventariseren zodat zij dit kunnen presenteren aan de rest van de club. Globaal een idee wat past bij jullie club is belangrijk in deze fase. Twee weken zuipen aan het strand in Mexico? Of toch meer de actieve clubvakantie naar Peru? Of de gulden middenweg met een beetje van beiden in Guatemala en Belize? In deze fase is het aan te raden om verschillende organisaties te benaderen zodat jullie alle opties en locaties kunnen beoordelen en overwegen.

15 - 10 maanden tot jullie lustrumreis: landKeuze definitief maken

In deze periode moeten de belangrijke keuzes gemaakt worden. Naar welk continent en naar welk land of welke landen willen jullie? En met welke organisatie? Trotseren jullie de amazone en spotten jullie Toekans in Ecuador?  Bezoeken jullie de Maya ruïnes in Mexico? Al zijn de heerlijke stranden in Colombia overigens ook geen vervelende plek om jezelf te verwennen met koude corona’s, een flink bord ceviche of die vers gevangen kreeft. Jullie hebben in deze fase een aantal mooie opties voor verschillende routes en landen en nu moeten jullie je gaan focussen op de details. Jullie kunnen het land en de vliegtickets al vastleggen en boeken terwijl je nog kiest tussen bepaalde accommodaties en activiteiten. 

Kortom: vijf zeer belangrijke maanden waarbij kiezen lastig is omdat al deze bestemmingen waanzinnig zijn voor een lustrumreis naar Midden- of Zuid-Amerika. Vergeet niet dat dit een luxeprobleem is en dat je geen foute keuze kunt maken.  

10 maanden tot jullie lustrumreis: Tickets boeken

Het eerste moment dat jullie een grote uitgave gaan doen van het spaargeld! Ongeveer 10 à 11 maanden van te voren geven luchtvaartmaatschappijen vliegtickets vrij. Dit betekent dat je door op tijd te boeken geld kunt besparen. Dit kun je vervolgens uitgeven aan extra liters alcohol, luxe accommodaties of nóg mooiere activiteiten. Hierna breekt de belangrijkste en leukste fase aan, het finetunen van je landpakket en alle details kiezen!

10 - 8 maanden tot jullie lustrumreis: Landpakket finetunen

Het enige wat jullie in deze fase nog moeten doen is het finetunen en vastleggen van jullie landpakket. Omdat de tickets gekocht zijn weten we precies hoe veel budget er over is. Zo kunnen we upgrades toevoegen aan jullie landpakket of juist een besparing doorvoeren. Ook qua dagen schuiven we mogelijk nog wat om het optimaal op maat te maken naar jullie wensen. Je wilt bijvoorbeeld in het weekend in een bepaalde stad zijn voor een dikke fiesta. Bij voorkeur beslissen jullie dit binnen 1 à 2 maanden zodat we die ene dikke villa gelijk voor jullie kunnen boeken en zodat jullie voorpret kan beginnen!

8 - 0 maanden tot jullie lustrumreis: voorpret

Laat in deze fase dat creatieve brein uit je club een mooie video voor de onthulling in elkaar zetten. Vraag ons gerust naar wat beelden en we staan altijd klaar om een mooie persoonlijke boodschap in te spreken. 

Vanaf nu is het genieten van de voorpret, organiseer een waanzinnige onthulling voor je jaarclub of dispuut en aftellen maar!

Ga jij over 15 maanden op lustrumreis? Laat dan snel je gegevens achter op onze contactpagina om jouw ideale tijdlijn te kunnen volgen.

Wij hopen jullie met deze tijdlijn te helpen bij het organiseren van de perfecte lustrumreis. Zonder stress, mét plezier helpen wij jullie met de allermooiste reizen naar Midden- en Zuid-Amerika. Ben jij benieuwd naar welke landen in Midden- en Zuid-Amerika wij lustrumreizen organiseren? 

Wil je nog meer handige tips? Lees ook ons blog over het organiseren van de perfecte lustrumreis. 

Op maat gemaakte lustrumreis naar Latijns-Amerika?

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN
IN LATIJNS-AMERIKA? VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!