De leipste muziek-festivals in Midden-Amerika

Latijns-Amerika staat natuurlijk bekend om haar zwoele, sexy fiestas. Festivalletjes zijn daarentegen óók te vinden in dit prachtige werelddeel. Jaarlijks of tweejaarlijks terugkerend; dus zeker te plannen voor de drukke Nederlander! Electro en House worden steeds populairder in deze landen en festivals dus ook. Ben je bezig met het organiseren van je trip naar Midden-Amerika? Scroll dan even naar beneden, bekijk de filmpjes en wie weer staan we samen te knallen op een van deze toppertjes! 🙂

Magma Fest, Isla de Ometepe

Twee puisten van vulkanen die een eiland in het grootste zoetwatermeer van Centraal-Amerika vormen. Isla de Ometepe is primitief en het voelt alsof de tijd hier stil heeft gestaan; koeien, varkens, paarden lopen hier los rond over de straat. Lokaal transport is er “aanwezig”, maar een scootertje of motortje huren vinden wij een beter idee! Magma Fest wordt al jarenlang georganiseerd op dit oogverblindend mooie eiland. De dag erna zul je waarschijnlijk geen vulkaantje meer kunnen acen, dus plan je uitstapje naar de Galapagos van Nicaragua goed! We hebben hier met Lustrumfiesta, en onze dochtermaatschappij The Drone Brothers, een toffe video gemaakt van dit festival. Dit jaar wordt er een extra editie gelanceerd in Las Peñitas tijdens Semana Santa in april; better be there met je clubbies!

NYE Beyond, San Juan del Sur

Onze hometown San Juan del Sur (Nicaragua) was vroeger een chill surfdorpje. Nog steeds kun je hier een board huren om wat waves te getten; de omringende playas zijn heerlijk om met je board naartoe te gaan op je vrije middag. Echter staan de fiestas hier ook zeker centraal! SJDS heeft een coole mix qua feesten met locals en backpackers en hier wordt ook het roemruchte Sunday Funday georganiseerd. Tijdens NYE wordt er lekker uitgepakt door de organisatie van het NYE Beyond festival! Heerlijk hard gaan met je clubgenootjes aan de stranden van San Juan del Sur!

Tribal Gathering, Playa Chiquita

Tribal Gathering is een festival waarbij 30 stammen vanuit de hele wereld bij elkaar komen om te dansen en hun creativiteit te delen en vieren! Het is een fenomenaal, 18 dagen durend, evenement met vette, culturele en interessante workshops door en met inheemse stammen. Daarnaast zit hier natuurlijk de nodige dosis fiesta bij, aan de Caribische kust van Panama! Een heerlijk festival met een super authentieke ervaring in dit paradijs aan de Cariben van Panama!

Empire Music Festival, Finca Jocotillo

Een van de grootste en snelst groeiende festivals in Guatemala: Empire Music Festival! Deze 2 daagse heerlijkheid van live muziek, internationale dj’s en Latijns-Amerikaanse bands nemen jou in hun ban! Urenlang dansen op dit festival dat in 2014 begon en in 2 jaar een enorme aanhang kreeg door de grote namen in de muziekwereld die hier kwamen draaien. Check de video en overweeg je lustrumreis naar Guatemala voor om dit toffe festival mee te pakken! WhoopWhoop!

Envision, Uvita

Kristalheldere wateren, verlaten huisjes, boerderijen en witte zandstranden. Het dorp van Uvita is een van de weinig overgebleven gebieden aan de kustlijn van Costa Rica die grotendeels onaangetast is door de grote toeristen-boom. Behalve natuurlijk, voor het Envision festival. Het Marino Ballena National Park is de thuisbasis van dit jaarlijkse festijn. Creative spirits houden hier dans-, yoga-, en kunstworkshops om mensen bij elkaar te brengen. Where are you lustrumgangers waiting forrr?!?!

BPM, Mexico

Playa del Carmen is een vette hotspot op de heetste plek van het schiereiland Yucatan. Een prachtig strand gecombineerd met de dikste feesten. Dit gedeelte van Mexico is iets moderner dan de plekken waar de mannen van Lustrumfiesta leven. De Wallmart, trendy Europeanen, Italiaanse bistro’s en dikke clubs. BPM duurt 10 dagen en nachten; een fesitval waar meer dan 200 internationale artiesten komen. Een must als je van plan bent met je jaarclub of vrienden naar Mexico te gaan!

Sun Jam, Utila

Op een onbewoond eiland begon het allemaal… De eerste editie van Sunjam was een feit! Afgelopen jaar heeft de LuCo van Sunjam hun vierde lustrum gevierd. Helaas hadden ze Lustrumfiesta niet nodig bij het organiseren van dit geweldige feest. Beeld jezelf in: je pakt een pangaatje (bootje) vanaf Utila of Roatán naar een onbewoond eiland waar keiharde muziek vanaf wordt geblazen. Weinig spullen meenemen en heerlijk raven met je maatjes in de blauwe wateren of aan het witte strand van een onbewoond eiland 🙂 .

Wil jij je lustrumreis naar Midden-Amerika combineren met een van deze festivals? Of ben je simpelweg benieuwd en krijg je de eindjes niet aan elkaar geknoopt van je backpacktrip? Advies is altijd gratis bij Lustrumfiesta! Stuur ons een berichtje om te kijken hoe we jouw reis naar Latijns-Amerika compleet gaan maken!

Menu