Dag XX - cotopaxi

vrije dag + nachtbus

Wakker worden met adembenemende views op de Cotopaxi vulkaan, wauw! Jullie kunnen vandaag lekker rustig aan doen óf wat ondernemen! Ga op de rug van een trouw paard het national park verkennen en waan je een echte XXcowgirl/cowboy. Toch nog energie om de benen in beweging te brengen? Er zijn fantastische (korte) day hikes die jullie kunnen doen! Aan het einde van de middag keren jullie terug naar Quito om vervolgens de superdeluxe nachtbus in te stappen. Op naar de Amazone XXchicos/chicas! 

Dag XX - Amazone

Jungle activities

In de ochtend komen jullie aan in Lago Agrio waar jullie worden opgepikt om de Amazone in te duiken, woohoo! Met een bus rijden jullie zo’n 2 uurtjes naar El Puente, de hoofdingang van het Cuyabeno reservaat. Het woord jungle wordt wereldwijd te pas en te onpas gebruikt, maar dit is the real dealHier zullen jullie eerst gaan lunchen voordat jullie verder varen, steeds dieper de jungle in, over de Cuyabeno rivier naar de lodge. Doordat deze rivier vrij smal is, kunnen jullie gedurende deze tocht al heel veel verschillende vogel- en apensoorten bewonderen langs weerszijde van de rivier. Sit back, relax & geniet van van de indrukwekkende natuur om je heen.

Bij aankomst in de Eco-lodge hebben jullie even de tijd om te chillen, waarna jullie een korte wandeling rondom de lodge zullen gaan doen. Met de sunset zullen jullie opzoek gaan naar dolfijnen in de nabijgelegen laguna’s! Daarna even een verfrissende duik terwijl de zon ondergaat. Zodra het donker is varen jullie terug waarbij er zo goed als zeker een paar alligators worden gespot. Na het diner zal de Engelssprekende gids een welkomstpraatje houden en een korte briefing geven over de activiteiten voor de komende dagen. Krijgen jullie er al zin in?!

Dag XX - Amazone

wilde dieren spotten

Nog voor het ontbijt stappen jullie de kano in om vogels te spotten, van het landschap te genieten en te luisteren naar de verhalen en weetjes van de gids. Na het ontbijt zullen jullie de jungle intrekken waar hij zijn kennis zal delen over het regenwoud en het gebruik van de medicinale planten door de lokale gemeenschappen. Met een beetje geluk vinden jullie hier ook verschillende amfibieën, vlinders, duizendpoten, slangen (soms zelf anacondas), vogels of apen.

Hierna gaan jullie terug naar de lodge voor een lekkere lunch. Na de lunch varen jullie over de Cuyabeno rivier richting Kapok eiland om lekker aapjes te kijken (letterlijk hehe). De mogelijkheid bestaat ook dat jullie de roze zoetwater dolfijnen te zien krijgen. Nog voor het diner zullen jullie door de rimboe trekken om verschillende soorten insecten, tarantulas, slangen en kleurrijke kikkers te zoeken. In de nacht is de Amazone perfect voor het spotten van dieren en te genieten van de nachtelijke geluiden uit de jungle. Jullie zullen terugkeren naar de lodge voor het diner om vervolgens lekker te chillen in de lodge.

Dag XX - Amazone

inheemse stammen bezoeken en nighthike

Na het ontbijt volgen jullie de ‘Taricaya’ – het schildpadden pad – om de Seoqueya gemeenschap te bezoeken, waar sommige lokale families van de inheemse Siona stam leven. Een lid van de familie laat jullie zien hoe ze het yuca brood – ‘cassave’ – maakt en zal jullie uitnodigen om hier ook aan mee te doen.

De gids zal jullie vertellen over de lokale tradities en cultuur van de inheemse stammen en zal jullie de gemeenschap laten zien, voor jullie terug zullen gaan naar de lodge voor lunch. Hierna staat een bezoek bij de shaman op de planning, die gaat kijken of jullie op de helft van reis nog wel een zuivere ziel over hebben… Ben benieuwd wat het oordeel van de shaman is over XX’s ziel hehe.  Jullie zullen terugkeren naar de lodge voor het diner om vervolgens lekker te chillen in de lodge.

Dag XX - BAÑOS

bye Amazone, hello baños

De laatste activiteit van deze vette Amazone-experience is een vroege kanotocht om de sunrise te bewonderen. De natuurlijke schoonheid en rust in de ochtend is echt waanzinnig. Na een ontbijtje en nadat jullie alle spullen hebben gepaakt, gaan jullie stroomopwaarts om de Cuyabeno brug te bereiken. Vervolgens gaan jullie je weg vervolgen richting Baños, een levendig dorpje met veel restaurantjes en pubs om even met elkaar te proosten op deze nu al waanzinnige reis! Jullie bereiken Baños in de loop van de avond zodat jullie nog de kroeg in kunnen duiken. Daarvoor nog even een goede bodem leggen met dé specialiteit van Ecuador: de Cavia?! Echt iets voor XX.

Jullie reizen op alle ritten met privévervoer. Dus geen gedoe met openbaar vervoer en wachten op busstation. Indien jullie willen, kunnen we zorgen dat er in elke bus een koelbox en een AUX-kabel aanwezig is. Dan wordt het zelfs onderweg nog gezellig hehe. Slapen doen jullie thuis maar!

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!