Lustrumreis naar Midden- of Zuid-Amerika?

Heb je een vraag over jouw lustrumreis? Wij wonen en werken al jaren in Latijns-Amerika en hebben antwoord op al je vragen en helpen je maar al te graag met het samenstellen van de perfecte lustrumreis. Welke bestemming is het meest geschikt voor mijn lustrumreis? Welke spullen mag ik echt niet vergeten als ik op lustrumreis ga? Als ik naar Latijns-Amerika op reis ga, moet ik dan Spaans kunnen? En hoe nemen we tijdens onze lustrumreis contact op met Lustrumfiesta?

Wij hebben antwoord op al je vragen over jouw perfecte lustrumreis. Staat je vraag er niet tussen, of heb je gewoon even zin om met ons te kletsen over een te gekke lustrumreis? Dat vinden we altijd leuk: neem contact met ons op!

 Team Lustrumfiesta
Bestemming

Wat is de perfecte bestemming voor jullie lustrumreis?

Wij organiseren lustrumreizen in heel erg veel landen in Midden- en Zuid-Amerika. Wij wonen en werken hier al enige tijd en kunnen je alles vertellen over deze landen. Welke voordelen hebben welke landen voor jullie lustrumreis? Willen jullie een super actieve lustrumreis met veel hiken en jungle? Of hebben jullie juist meer zin om lekker tranquilo op het strand te liggen? Op zoek naar authentieke dorpjes of willen jullie clubben in wereldsteden? Latijns-Amerika heeft van alles wat! Neem contact met ons op en in een Skype-call leggen wij jou haarfijn uit welk land perfect is voor jullie lustrumreis.
Over Lustrumfiesta

Waarom op reis met Lustrumfiesta?

Wij zijn verliefd op Latijns-Amerika geworden en specialiseren ons slechts in een klein aantal landen. We wonen en werken al jaren in Latijns-Amerika, kennen de landen die we aanbieden als onze broekzak en hebben daarom lokale kennis in alle landen waar wij lustrumreizen aanbieden. Wij geloven namelijk dat je een lustrumreis niet organiseert vanuit een kantoor in Nederland, maar lekker met je poten in het Mexicaanse zand, met je kop in de Colombiaanse zon of vanuit de jungle in Ecuador. We zijn zelf allemaal lid geweest bij een studentenvereniging en weten daarom precies wat jullie willen op een lustrumreis. We regelen de vetste activiteiten en mooiste accommodaties! Kamperen op een vulkaan? Villa met privé-kok? Zeiltrip en slapen op privé-eilanden? No problemo! Jullie mogen het zo gek maken als jullie zelf willen: wij regelen het! Daarnaast steunen wij altijd de lokale economie door met lokale partners te werken in alle landen.

Kunnen jullie ook met een laag budget een reis voor ons organiseren?

Wij organiseren ook complete, onvergetelijke lustrumreizen voor een laag budget! Kijk eens op onze Budgetfiesta pagina om te zien waar je op bespaard tijdens een goedkopere lustrumreis.
Bagage

Wat is belangrijk om mee te nemen op lustrumreis?

Ik ga op lustrumreis en ik neem mee… Alle zaken die je normaal op een strandvakantie naar Spanje zou meenemen, maar denk daarnaast aan:

 • Een omvormer voor je opladers. Dit is dezelfde als in Canada en de VS.
 • Anti-muggen spray, bij voorkeur 40% DEET.
 • Trui voor in de bus (ze zetten de airco soms lekker hoog aan) en warme kleren voor ’s avonds.
 • Soepele uitgaansoutfit voor een avondje clubben.
 • Regenjas/Poncho
 • Zonnebrand
 • Paspoort en eventueel creditcard
 • Neem voor de hele groep 1 EHBO-setje mee.
 • Zorg dat je allemaal een goede reisverzekering hebt.
 • Goede hike schoenen en een nachtlampje (voor als het donker wordt)
 • Ruime daypack (rugzak) indien je hikes gaat doen. Je kunt dan de hoognodige spullen in je daypack doen zoals schone kleren.

Moeten we handdoeken en bedlinnen meenemen?

Een handdoek meenemen is wel handig, vooral als jullie veel in hostels gaan slapen. Bedlinnen is niet nodig, want dit hebben ze overal!

Moeten we een klamboe meenemen?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen, maar het is wel handig als jullie veel tijd in de jungle gaan doorbrengen. Op sommige plekken komen veel muggen en insecten voor en is een klamboe geen overbodige luxe!

Moeten we een backpack of koffer mee op lustrumreis?

Wij vinden zelf een backpack handiger, vooral als jullie veel van plek naar plek gaan reizen. Een koffer kan overigens ook prima! 

Wat voor een soort stopcontacten zijn er in Latijns-Amerika?

De stopcontacten zijn niet het zelfde als in Europa. Het is dus handig om een adapter mee te nemen. Het is hetzelfde stopcontact als in de VS/Canada.

Welke schoenen neem ik mee op lustrumreis?

Het is handig om sowieso sneakers en slippers mee te nemen op lustrumreis. Als jullie gaan hiken is het nodig om daar stevige schoenen voor mee te nemen. Bijvoorbeeld hardloopschoenen of bergschoenen.
Vaccinaties

Welke vaccinaties moet ik halen voor mijn lustrumreis?

Voor elk land heb je andere vaccinaties nodig. Je kunt op de website van de GGD zien welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw lustrumreis bestemming.

Heb ik malariapillen nodig op lustrumreis?

Ook dit verschilt per land. De GGD heeft onlangs een nieuw advies uitgebracht over malariapillen. Het is niet meer nodig om de pillen preventief te slikken. Pas wanneer het zou gebeuren dat je grieperig wordt, ga je malariapillen slikken. Je neemt dus een noodpakketje mee in de landen waar dit wordt voorgeschreven. Op de website van de GGD kun je alles vinden over het malaria advies per land!
Betalen op locatie

Kan ik pinnen op locatie?

In Latijns-Amerika is het handigste om met contant geld te betalen op de locaties. Je pint dus geld bij een ATM waardoor je een tijdje vooruit kan. Lekker old school he, dus niet zo lekker swipen met je passie zoals je in Nederland gewend bent.

Welke toeslag betaal bij het pinnen in Latijns-Amerika?

Het verschilt per land en bank welke toeslag je precies betaalt voor het pinnen in Latijns-Amerika. Ga uit van een toeslag van minimaal € 2 en maximaal € 5 om geld op te nemen.

Heb ik een creditcard nodig?

Een creditcard is op lustrumreis niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Als je geen creditcard meeneemt, vergeet dan niet je betaalpas op ‘wereldstand’ te zetten!
Cultuurverschillen

Moeten we Spaans spreken?

Als jullie op lustrumreis naar Latijns-Amerika komen, is het niet noodzakelijk om Spaans te kunnen. Het is overigens wel leuk om een paar woordjes te kunnen om ook met locals te communiceren die geen Engels kunnen. En ook best handig als je super nodig moet plassen in de bus en de buschauffeur je niet begrijpt (gewoon lekker “baño” schreeuwen, dan komt het zeker goed!). Spaanse openingszinnen doen het, weten we uit ervaring;), met uitgaan ook erg goed.. Toch even Duolingo downloaden dus?

Met welke cultuurverschillen moeten we rekening houden op onze lustrumreis?

Latijns-Amerika heeft uiteraard een hele andere cultuur dan in Europa (waarschijnlijk een van de redenen waarom je hierheen wilt op lustrumreis!). Vooral als jullie op plekken komen die iets meer off the beaten track zijn, zul je soms opkijken van hoe locals reageren op westerse mensen. Ze gaan bijvoorbeeld foto’s van je maken of fluiten je na. Niets om bang voor te zijn, wel goed om rekening mee te houden! En verder: we (L) latino’s want het zijn super lieve mensen!
Vliegtickets

Hebben we een ETA/ESTA nodig?

Als je onderweg naar Latijns-Amerika overstapt op Canada of in de VS dan is het noodzakelijk om een ETA of ESTA aan te vragen.

Reis je via Canada? Dan dien je een ETA aan te vragen. Je kunt je ETA het beste en voordeligst hier aanvragen op de officiële website van Government of Canada. De kosten voor het aanvragen van een ETA zijn $7 CAD per aanvraag.

Reis je via de USA? Dan dien je een ESTA aan te vragen. Je kunt je ESTA het beste en voordeligst hier aanvragen op de officiële website van U.S. Customs and Border Protection. De kosten voor het aanvragen van een ESTA zijn $14 per aanvraag.

Wat gebeurt er als er vluchtwijzigingen zijn?

Jullie zijn als jaarclub zelf verantwoordelijk voor het in de gaten houden van vluchtwijzigingen. Gelukkig krijg je hier vanuit de maatschappij waarmee je geboekt hebt altijd bericht van!

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn?

Als je naar Midden- en Zuid-Amerika gaat moet je paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn.

Hebben we een VISA nodig?

In bijna alle gevallen is dit een VISA on Arrival en hoeven jullie dus niets van te voren voor te bereiden.
Contact op locatie

Kan ik in Latijns-Amerika mijn Nederlandse telefoon gebruiken?

Je hebt in Latijns-Amerika wel bereik met je Nederlandse telefoon, maar je kunt geen gebruik maken van je abonnement. Bellen en sms’en kost veel geld en je data kun je niet gebruiken. Er is gelukkig op veel plekken wifi om af en toe aan het thuisfront te laten weten hoe heerlijk het in Latijns-Amerika is. Daarnaast krijgt jullie LuCo van ons een simkaartje, zodat jullie altijd contact met ons kunnen opnemen.

Hoe nemen we contact op met jullie tijdens de lustrumreis?

Jullie LuCo zit met ons in een whatsapp groep en daardoor zijn wij (bijna) 24/7 bereikbaar voor jullie! Vragen over geld pinnen, de leukste restaurantjes of bedenk iets anders leuks; bring it on!
Transport

Hoe werkt het transport in Latijns-Amerika?

Jullie zullen waarschijnlijk met bus van plek naar plek reizen tijdens jullie lustrumreis. Het verschilt per land en regio hoe de wegen hier zijn. Het verkeer in Latijns-Amerika kan soms wat hectisch zijn, waardoor de reistijden moeilijk zijn in te schatten. Uit ervaring weten wij dat de busritje vooral heel leuk worden door zelf spelletjes mee te nemen en lekkere hitjes te draaien. Zoals bijvoorbeeld onze eigen Latino hits op Spotify! (Van te voren in het hostel even op offline afspelen zetten!)
Overige handige info

Wat zijn handige apps om op je telefoon te hebben tijdens het reizen?

Red jezelf met een offline translator, bereid je voor door in Nederland vast te “Duolingo-en” en vind de weg terug met maps.me. Wij zetten de handigste reisapps op een rijtje!

Hoe zorg ik dat ik niet de panda van mijn lustrumreis word?

 Zoals we al eerder zeiden, wij wonen al een tijdje Midden- en Zuid-Amerika. Ook hier hebben de dus een haarfijn antwoord op. Hoe pak je die punten op lustrumreis? Lees ‘m zelf even door of stuur deze link door aan jouw clubgenoot die deze tips wel kan gebruiken..
Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!
Volg ons op social!

LinkedIn
YouTube
Instagram