Hidden Girls

Wie zijn ze & wat doen ze?

Hidden Girls (onderdeel van de Move Forward Foundation) gelooft in de kracht van dans en sport als belangrijke stap bij het verzachten van een trauma. De missie van de Move Forward Foundation is om een positieve bijdrage te leveren aan de emotionele, fysieke en mentale gezondheid van kinderen die zijn gevlucht uit een onveilige omgeving. Door gebruik te maken van beweging zetten ze op een leuke, effectieve en toegankelijke manier het proces van traumaverwerking in gang. Ze richten zich op kinderen in diverse opvanglocaties wereldwijd. Iedereen verdient een veilige thuishaven, en ze zijn er voor de kinderen die dit niet hebben.

De Move Forward Foundation is opgericht in 2014 en sindsdien hebben ze projecten lopen in Nederland, Suriname, Kenia, Mexico en op Haïti. Ze richten zich op kinderen in opvanglocaties met traumatische ervaringen. Daarbij ligt de focus op (mentale) gezondheid, sport, dans en social work. 

Het initiatief Hidden Girls is begin 2023 opgezet om meisjes in opvanghuizen in Rotterdam en Mexico-Stad te helpen. Ook hier wordt traumaverwerking doormiddel van beweging ingezet. De Fiesta Foundation helpt Hidden Girls met de activiteiten die zij organiseren in Mexico-Stad.

de feitjes

  • Oprichters: Nina Schmid
  • Oprichtingsjaar: 2014
  • Aantal teamleden: In Mexico 9
  • Aantal mensen geholpen: 108 Mexicaanse meisjes hebben tot nu toe ons programma gevolgd in Mexico-Stad.
  • Jaarlijkse budget: €13.400,-

Wat is onze connectie met deze NGO?

Mexico-Stad is een van de hubs van het Lustrumfiesta team. Zo wonen er een aantal collega’s vast in de stad en komen anderen zo nu en dan langs voor een paar maandjes. We zijn dan ook begaan met hoe het er aan toe gaat in deze wereldstad. We hebben Nina een keer ontmoet op een benefietavond voor het Hidden Girls project en sindsdien willen we graag onze bijdragen leveren, zodat Nina het project in Mexico-Stad kan voortzetten. Als partners kijken we samen naar waar het geld het best ingezet kan worden en proberen we mee te denken wanneer dat nodig is. Zo weten we dat onze donatie effectief ingezet kan worden en streven we naar een langdurige partnerschap waar we beiden wat aan hebben.

Wat gebeurt er met onze donaties?

Voor het jaar 2022 hebben €2500,- gedoneerd. Onze donatie helpt in het jaar 2023 met de verdere financiering van het Trauma Relief Movement Programma in Tepito en in San Rafael. In deze twee wijken in Mexico-Stad zijn ze actief in de opvanghuizen van Casa de las Mercedes. Middels onze donatie kunnen ze de Mexicaanse coaches van de wekelijkse dans- en bokslessen inhuren en kunnen ze lokale trauma specialisten vragen om de coaches te begeleiden in traumasensitief lesgeven. 

HOE KAN JIJ HELPEN?

Los van onze samenwerking met het project Hidden Girls en de Move Forward Foundation kunnen ze jouw hulp ook hard gebruiken! Zo helpt een like en een follow op hun Instagram al een hoop. Een social media post over het project kunnen ze ook enorm waarderen. Zo kunnen ze hun bereik vergroten. Persoonlijke donaties zijn ook altijd welkom, of organiseer een sponsorloop op school, de universiteit of op werk voor een van de opvanghuizen waar ze mee samen werken.

De opvanghuizen krijgen van de Move Forward Foundation het wekelijkse dans en boksprogramma, maar uiteraard heeft ieder opvanghuis meer steun nodig om de meisjes te voorzien in basis levensonderhoud en meer psychologische hulp. Meer dan 90% van de meisjes in de opvanghuizen in Mexico-Stad zijn helaas slachtoffer van seksueel misbruik… In het opvanghuis in Tepito wonen 38 meisjes van 3 tot 19 jaar en in het opvanghuis in San Rafael wonen momenteel 50 meisjes, waarbij de jongste 2 is en de oudste 22. Middels een sponsorloop of het vergroten van de bekendheid van het project via social media kan je direct de opvanghuizen helpen.

Heb je een reis met Lustrumfiesta naar Mexico op de planning staan? Dan kan het ook goed dat bij je bezoek aan Mexico-Stad de salsa- of boksles door een van de gecertificeerde trainers van het Hidden Girls project wordt uitgevoerd. De opbrengsten van die lessen gaan vervolgens direct naar het project: win-win 🙂.

CONTACT INFORMATIE

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!