Hotel Con Corazón Foundation

Wie zijn ze & wat doen ze?

Iedereen verdient de kans op goed onderwijs. In Latijns-Amerika maakt 50% van alle leerlingen de school niet af. Velen beginnen op jonge leeftijd met werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen, een gezin dat meestal vastzit in de armoedecyclus.

De Hotel Con Corazón Foundation gelooft dat onderwijs de sleutel is tot een betere toekomst. Dat is ook waarom ze Hotel con Corazón zijn begonnen: een hotel met sociale impact dat minstens de helft van zijn winst investeert in onderwijs. Door een verblijf in het hotel draagt je direct bij aan het welzijn van mensen in de gemeenschappen!

De hotels en daarbij ook de stichting zijn gevestigd in Oaxaca, Mexico en Granada, Nicaragua en binnenkort ook in Monteverde, Costa Rica. De focus ligt op onderwijs zowel primair-, voortgezet- als hoger onderwijs

Check de website: Hotel Con Corazón

de feitjes

  • Oprichters: Onno Oostveen en Marcel Zuidhof
  • Oprichtingsjaar: 2006
  • Aantal teamleden: 21
  • Aantal mensen geholpen: In Nicaragua worden op dit moment 26 studenten en in Mexico 162 studenten geholpen
  • Jaarlijkse budget: Voor Nicaragua is dat op dit moment €20.000 en voor Mexico €60.000

Wat is onze connectie met deze NGO?

Als reisorganisatie werken we al een tijd samen met Hotel Con Corazón. Beide locaties zijn prachtig én gevestigd op een plek waar lustrumreizigers geweldige ervaringen kunnen opdoen. We zijn erg onder de indruk van hoe het hotel middels een innovatieve manier educatie probeert te stimuleren op de bestemmingen waar ze gevestigd zijn en daarbij een positieve impact creeëren. Een echte social enterprise! Hier willen wij graag nog verder aan bijdrage door onze samenwerking niet alleen op basis van boekingen te realiseren, maar ook door donor aan de stichting te zijn. Zo kunnen ze nog meer moois voor elkaar krijgen. We kennen Marcel (een van de founders) persoonlijk en hebben regelmatig contact over de gang van zaken en hoe we onze samenwerking nog effectiever kunnen maken. Zo weten we precies wat er gaande is en waar we eventueel nog bij kunnen helpen.

Wat gebeurt er met onze donaties?

Voor het jaar 2022 hebben we €4000,- gedoneerd. Doordat de Hotel Con Corazón Foundation (voor nu) gevestigd is op 2 locaties: Granada, Nicaragua en Oaxaca, Mexico. wordt de donatie ook door 2 gesplitst. De ene helft helpt bij de financierig van studiebeurzen voor de studenten in Granada en de andere helft draag bij aan het project van onze gezamenlijke partner Munde de Talentos in Oaxaca.

HOE KAN JIJ HELPEN?

Jij als reiziger kan ook zeker je steentje bijdragen aan de stichting! Zo is een nachtje (of meerdere) logeren in het hotel in Oaxaca of Granada een goede manier van het leveren van een positieve impact als reiziger. FUN FACT: Met een reis via ons naar Mexico of Nicaragua zit een verblijf in een van de hotels al vaak in het reisprogramma opgenomen! Daarnaast is de stichting ook altijd enorm blij met persoonlijke donaties en kunnen ze (licht gebruikte) laptops ook enorm goed gebruiken. Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op.

CONTACT INFORMATIE

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!