Menu

san ignacio

Begonnen als houthakkerskamp en sinds de bouw van de Western Highway in 1930 uitgegroeid tot een flinke stad. Door de bouw van de weg is San Ignacio een populaire spot geworden en fungeert als vertrekpunt naar verschillende Maya-ruïnes zoals Cahal Pech, Caracol en Xunantunich. Rondom San Ignacio liggen mooie natuurreservaten voor de hikers onder ons, maar ook een grot die die functie had als Maya-offerplaats.

hopkins

Hopkins Village is een schilderachtig, traditioneel vissersdorp, dat werd opgericht in de 19e eeuw. Het dorp is omgeven door de mistige, groene Maya Mountains, het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, en de blauwe Caribische Zee. Het is de perfecte uitvalbasis voor het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden in Belize, zoals The Belize Barrier Reef en het Mayflower National Park. Vandaag de dag is Hopkins Village een kleine maar levendige gemeenschap van ongeveer 1500 dorpelingen. De mensen leven voornamelijk van de visserij. De bewoners staan bekend om hun vriendelijkheid en oprechte gastvrijheid. Hopkins Village wordt beschouwd als het culturele centrum van de Garinagu bevolking en wordt vaak aangeduid als de #1 culturele bestemming in Belize.

Placencia

Placencia is een 30 kilomter lang schiereiland en ligt parallel aan het vasteland van Belize. De thuisbasis van een van de meest spectaculaire stranden van het land biedt op het westen een uitzicht op de verre Maya Mountains en in het oosten de turquase Caribische Zee. Verwacht kleine cayes, een smaragd-gekleurde zee, rustige rivieren en citrus boerderijen. Het vissersdorpje, Placencia Village, is een ontspannen plek en is de thuisbasis van een kleurrijke mix van expats en Creoolse de lokale bevolking. Naast duiken, snorkelen, of zeilen, kun je de omgeving van mangroves en verlaten cayes per kajak verkennen.

toledo

Dé top ecotoeristische bestemming van Belize is gelegen in het zuiden van het land. Het gebied, vaak omschreven als de “last frontie”, bestaat uit rivieren, regenwouden, parken, reservaten en Maya dorpen. Er zijn tal van archeologische opgravingen, waarvan vele zijn gehuld in de jungle. Bezoek Lubaantun (vermeende huis van de beroemde “Crystal Skull ‘) en Nim Li Punit, waar je de hoogste stelae in Belize vindt. Als liefhebber van chocola zal je een van de talloze cacao boerderijen willen bezoeken!

caye caulker

Caye Caulker is een eiland voor de kust van Belize stad. De slogan van het eiland is ‘Go Slow’ en dat zal elke inwoner / rastafari op het eiland je maar al te graag uitleggen. Hier wordt niet gerend, hier wordt nergens druk om gemaakt en het is een waanzinnig stukje afro-cultuur wat je zelden in Centraal-Amerika nog tegen kunt komen. Het nachtleven op dit eiland is waanzinnig en elke avond is het raak. Mocht je niet komen voor de nachtelijke uurtjes dan kun je overdag speervissen, kajakken in de helderblauwe zee of zelfs in het Blue Hole duiken.

La milpa

La Milpa is een archeologische site van een oude Maya-stad in de Three River regio, in het noordwesten van Belize grenzend aan Mexico en Guatemala. La Milpa ligt tussen de plaatsen Rio Azul en Lamanai. De La Milpa Lodge ligt genesteld diep in de bossen van het noordwesten van Belize. Het ligt op slechts drie mijl van een van de grootste archeologische sites in Belize. De archeologische vindplaats is slechts één van minstens zestig andere archeologische sites te vinden op de Rio Bravo. Genoeg te zien dus!