Lustrumreis Belize

Belize is een fantastische bestemming en bij uitstek geschikt voor een veelzijdige lustrumreis. Parelwitte stranden, kristalhelder water, cultuur in overvloed, ongerepte koraalriffen en ontelbaar veel flora en fauna. Klinkt heerlijk, niet waar? Dit kleine landje ligt in Centraal-Amerika met buurlanden Mexico en Guatemala om de hoek. Belize wordt nog niet overspoeld door massatoerisme en vraagt erom om ontdekt te worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kun je supervette dagtrips maken! Lekker kanoën, zeevissen, of snorkelen bij het grootste koraalrif van het noordelijk halfrond tijdens een relaxte zeiltrip. In de Caribische wateren met hun prachtige blauwe kleur schuilt een wonderschone onderwaterwereld, vol kleurrijke vissen, schildpadden, roggen en zelfs dolfijnen. Maar ook op het land valt er genoeg te zien, waaronder eeuwenoude Maya-tempels en natuurlijk heel veel natuur. Wanneer je op zoek bent naar een authentieke en veelzijdige bestemming, dan ben je in Belize aan het juiste adres! Zie jij jezelf en je clubbie al lekker bivakkeren in een tentje op het strand, met vers gevangen vis die op de barbecue rookt? Kampvuurtje aan, koud biertje, zwoele salsa-klanken.. Do we need to say more?

Lustrumreis Belize

Met je gat op het strand zitten is heerlijk, maar Belize heeft zoveel meer te bieden dan zon, strand en zee. Bij aankomst in Belize City reis je naar de mystieke stad San Ignacio. Deze stad, gelegen in het westen van het land, ademt geschiedenis dankzij de vele koloniale gebouwen en een geschiedenis die terugvoert naar begin 1900. Het leuke van dit stadje is dat je allerlei outdoor activiteiten kunt ondernemen. Ziplinen, kanovaren, grotten beklimmen bij Actun Tunichil Muknal en Barton Creek zijn slechts enkele voorbeelden die bij tot de vele mogelijkheden behoren.

De Maya’s vormen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Belize. Je vindt dan ook een scala aan prachtige tempels, verstopt in de jungle. Een extra pluspunt: je mag je zelfs op de tempels wagen, wat een bizar mooi uitzicht geeft op de omliggende natuur. Over natuur gesproken; apen, jaguars, tapirs, papegaaien, krokodillen, zeekoeien.. in Belize heb je grote kans dat je deze dieren spot!

Belize is een van de kleinere landen in Latijns-Amerika en met buurland Guatemala om de hoek, is dit een uitstekende kans om deze landen met elkaar te combineren. Begin de reis in Guatemala en reis daarna door naar Belize. Onderweg bezoek je eerst het authentieke Antigua, het prachtige Lago Atitlán en natuurlijk ontbreken er geen Maya-ruïnes op de route, zoals bij Tikal in Guatemala. Vervolgens reis je door naar de stranden van Belize, echt een bounty paradise waar het heerlijk vertoeven is. Sluit deze onvergetelijke reis af met een zeiltrip en overnacht op een onbewoond eiland voor de kust van Belize.

Wij bieden je de perfecte balans tussen steden, cultuur en natuur tijdens een lustrumreis van twee weken. Klinkt deze lustrumreis je als muziek in de oren? Neem gerust contact met ons op en ontvang een gratis en vrijblijvend reisvoorstel!

Mayatempels-Belize-Travelfiesta-Rondreis

highlights Lustrumreis Belize

Neem contact met ons op voor een custom made
lustrumreis naar Belize!

lustrumreis belize & guatemala

Belize grenst aan Guatemala en is daarom perfect te combineren tijdens jullie lustrumreis. Geniet eerst van de bestemmingen en activiteiten in Guatemala en reis daarna door naar het Caribische Belize. Bezoek eerst het authentieke Antigua, prachtige Lago Atitlán en natuurlijk de Maya-tempels van Tikal in Guatemala en ga vervolgens chillen op de stranden van Belize. Sluit jullie onvergetelijke lustrumreis af met een vette zeiltrip met overnachting op een onbewoond eiland aan de kust van Belize.

Naar ons idee de perfecte combinatie tussen steden, cultuur en natuur tijdens een lustrumreis van twee weken. Wil je meer weten over een lustrumreis naar Belize? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvend reisvoorstel!

Menu

san ignacio

Begonnen als houthakkerskamp en sinds de bouw van de Western Highway in 1930 uitgegroeid tot een flinke stad. Door de bouw van de weg is San Ignacio een populaire spot geworden en fungeert als vertrekpunt naar verschillende Maya-ruïnes zoals Cahal Pech, Caracol en Xunantunich. Rondom San Ignacio liggen mooie natuurreservaten voor de hikers onder ons, maar ook een grot die die functie had als Maya-offerplaats.

hopkins

Hopkins Village is een schilderachtig, traditioneel vissersdorp, dat werd opgericht in de 19e eeuw. Het dorp is omgeven door de mistige, groene Maya Mountains, het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, en de blauwe Caribische Zee. Het is de perfecte uitvalbasis voor het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden in Belize, zoals The Belize Barrier Reef en het Mayflower National Park. Vandaag de dag is Hopkins Village een kleine maar levendige gemeenschap van ongeveer 1500 dorpelingen. De mensen leven voornamelijk van de visserij. De bewoners staan bekend om hun vriendelijkheid en oprechte gastvrijheid. Hopkins Village wordt beschouwd als het culturele centrum van de Garinagu bevolking en wordt vaak aangeduid als de #1 culturele bestemming in Belize.

Placencia

Placencia is een 30 kilomter lang schiereiland en ligt parallel aan het vasteland van Belize. De thuisbasis van een van de meest spectaculaire stranden van het land biedt op het westen een uitzicht op de verre Maya Mountains en in het oosten de turquase Caribische Zee. Verwacht kleine cayes, een smaragd-gekleurde zee, rustige rivieren en citrus boerderijen. Het vissersdorpje, Placencia Village, is een ontspannen plek en is de thuisbasis van een kleurrijke mix van expats en Creoolse de lokale bevolking. Naast duiken, snorkelen, of zeilen, kun je de omgeving van mangroves en verlaten cayes per kajak verkennen.

caye caulker

Caye Caulker is een eiland voor de kust van Belize stad. De slogan van het eiland is ‘Go Slow’ en dat zal elke inwoner / rastafari op het eiland je maar al te graag uitleggen. Hier wordt niet gerend, hier wordt nergens druk om gemaakt en het is een waanzinnig stukje afro-cultuur wat je zelden in Centraal-Amerika nog tegen kunt komen. Het nachtleven op dit eiland is waanzinnig en elke avond is het raak. Mocht je niet komen voor de nachtelijke uurtjes dan kun je overdag speervissen, kajakken in de helderblauwe zee of zelfs in het Blue Hole duiken.

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!