Menu

tayrona park

Op een uur rijden van kustplaatsje Santa Marta ligt Park Tyrona; de grote trots van Colombia. Als je een local vraagt waar het mooiste plekje van Colombia ligt, zal hij je hier heen sturen. Na een hike van ongeveer een uur, kom je aan op een parelwit strand in een baai omringd door rotspartijen. Er zijn hier verschillende mogelijkheden om te slapen; zo zijn er luxe eco-lodges, maar voor de backpackers is het ook mogelijk om in een tentje te slapen. Vanaf Santa Marta zijn er directe vluchten naar Medellín; er is dus geen enkel excuus om deze parel te missen!

guatapé

Op twee uur afstand van Medellín ligt het pittoreske dorpje met de beroemde rots El Peñol. Om deze hoogte te bereiken klim je de 740 trappen omhoog en geniet je van het prachtige uitzicht. De combinatie van de hoogte en van het waterrijke natuurgebied zorgt voor een verbluffend plaatje. Daarnaast kun je in Guatapé prachtige boottochten maken, met een jetski over het meer scheuren of je adrenaline laten stromen tijdens het ziplinen.

Naast de beroemde El Peñol en andere outdooractiviteiten is Guatapé een prachtig dorpje om lekker rond te slenteren. Alle huizen in dit dorpje hebben minstens vier kleuren en daardoor hangt er een heerlijk vrolijke sfeer. Daarnaast kun je vanuit hier ook een uitstap maken naar de mysterieuze finca van drugsbaron Pablo Escobar.

San Gil

Hou je van outdoor activiteiten zoals raften, paragliden en abseilen? Dan is San Gil dé plek voor jou. Dit pittoreske dorpje, zes uur rijden ten noorden van Bogotá, is de perfecte spot voor adrenaline junkies die door Colombia reizen. Populairste activiteiten die je hier kan ondernemen zijn: raften in de Río Suarez en parapenten in de Chicamocha Canyon. Voor wie dat té extreem is, zijn er ook mogelijkheden om te hiken en paardrijden in het El Gallineral Nationaal Park. Door het groeiende toerisme van de afgelopen tien jaar, zijn er nu ook leuke restaurantjes te vinden.

Salento

Salento is een kleine maar prachtige gemeente in het departement Quindío. Vanuit Salento kun je een uitstapje maken naar de Cocoravallei waar je de prachtige hoge palmen kunt aanschouwen. De scenery is prachtig, uniek en adembenemend mooi. Het koloniale stadje Salento is ook heerlijk om rond te slenteren dus we raden aan om sowieso een volle dag in deze omgeving te genieten van de heerlijke uitzichten en Spaans koloniale sferen. Als je er bent, vraag naar het spelletje Tejo; dit is een interessante combinatie tussen vuurwerk afsteken en bowlen…

Cartagena

Cartagena wil je zeker niet missen tijdens jouw clubreis in dit prachtige land. De stad is in 1533 gesticht door de Spanjaarden. Zoals in andere steden in Latijns-Amerika, zie je deze invloeden heel duidelijk terug in het straatbeeld. Heerlijk rondslenteren door de oude straten van deze Spaans koloniale stad of lig je liever rond het middaguur aan het strand om dat blanke huidje wat bruiner te bakken? Daarnaast staat de hedendaagse badplaats Cartagena tegenwoordig bekend om haar wilde nachtleven!

Medellín

De stad van de eeuwige lente; Medellín. Al kijkend naar de serie Narcos is ieder wat wijzer geworden over Colombia, Medellín en Pablo Escobar. De stad heeft echter vele veranderingen ondergaan en is altijd in beweging, vandaar de naam; stad van de eeuwige lente. Deze hub is bij uitstek geschikt om het Colombiaanse nachtleven te ontdekken. Doe een toffe Pablo Escobar tour, ga met de kabelliften de bergen in voor een fantastisch uitzicht of je kunt toffe musea en parken bezoeken. Rondom Medellín zijn ook leuke dagtrips te doen naar de prachtige valleien in deze koffieregio