Menu

Arenal

In de noordelijke laaglanden ligt vulkaan Arenal. De vulkaan was een trekpleister voor toeristen omdat deze van 1968 tot 2010 ontelbaar keren lava de lucht in spuugde. Tegenwoordig neemt de vulkaan haar rust, maar wellicht kan dit zo weer veranderen. Er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd rondom en op de perfect symmetrische vulkaan waardoor dit een aanrader is voor iedereen die nog wat van zijn Bucket-List af moet strepen!

San José

De hub van Costa Rica is als ieder andere grote stad een stad waar grote musea zijn en een goed nachtleven. Wij raden het aan om hier maximaal een nachtje te slapen zodat je meer cultuur kunt gaan snuiven in de kleinere dorpjes met mooie natuur eromheen.

Cahuita

Cahuita is een laid-back maar levendig dorpje in de omgeving van Costa Rica’s unieke creoolse cultuur; Een stukje Afro-Caribisch erfgoed. Slechts 43 km ten zuiden van Puerto Limon is Cahuita een gemakkelijke rit naar beneden langs de Caribische kust ondanks dat er een paar kuilen in de weg zullen zitten. Het dorp is een hit onder vrijgevochten jongeren die op zoek zijn naar laid-back levensstijl.

Tortuguero

Tortuguero heeft zijn naam te danken aan de broedplaats voor schildpadden. Het is een hele tocht naar deze junglebestemming aan de Caribische kust, maar het is de moeite waard! We kunnen je hierheen brengen per land of per water (of we kiezen ervoor om van allebei de opties gebruik te maken). In deze jungle kun je veel wildlife spotten en eco-lodges bezoeken met vrijwilligersprojecten om de schildpadjes van een veilige broedplaats te voorzien.

Manuel Antonio

Manuel Antonio is een prachtig beschermd natuurgebied dat grenst aan de kust van de Grote Oceaan. Het park is zo populair geworden door het hagelwitte zand. Er leven 109 verschillende soorten zoogdieren  en 184 soorten vogels in dit park en je kan 12 kleine eilandjes voor de kust bezoeken waar walvissen en dolfijnen rondzwemmen.

Puerto Viejo

Puerto Viejo is een reggae-dorpje aan de Caribische kust met een extreem relaxte vibe. Rastafari’s rijden hier op gepimpte fietsen met een snakie in hun mond. Overdag kun je naar het nationaal park Cahuita fietsen waar je luiaards, aapjes en vele soorten vogels kunt spotten. Dit park grenst aan de zee met een wit strand van 5 meter ertussenin; zelden ga je dit nog een keer tegenkomen. ‘S avonds zijn er veel bandjes die optreden in de leuke barretjes en wordt er door iedereen lekker mee gedanst op de reggae en salsamuziek.