Menu

Santa ana

Santa Ana is een middelgrote stad in een prachtige koffieregio. De stad is een typisch koloniaal stadje door de kenmerkende kleurrijke huizen en relaxte vibe. In de omgeving zijn verschillende activiteiten te ondernemen zoals Lago de Coatepeque, de Maya ruïnes bij Tazumal of Ruta de las Flores; een meanderende tocht tussen prachtige huizen welke allen architectonische hoogstandjes zijn qua oudheid. De ideale situatie om lokaal voedsel te proberen of een leuk souvenir aan te schaffen!

El Tunco

El Tunco is een surf dorp in El Salvador. Het ligt 8 kilometer ten westen van Puerto La Libertad, 35 kilometer van de hoofdstad San Salvador. Slechts een paar jaar geleden was deze plek onbekend en rustig, maar tegenwoordig is het de meest bezochte stad van El Salvador. Backpackers en surfers zijn het hele jaar door aanwezig, maar ook de Salvadoranen mogen het weekend graag vertoeven voor het bruisende nachtleven. Playa el Tunco is een paradijs voor surfers, waar zij dan ook non-stop de Stille Oceaan aan het bespelen zijn. Het warme water en de rollende golven creëren ideale omstandigheden voor surfers van alle niveaus, terwijl het fijne zwarte stranden een schilderachtig decor voor zonaanbidders, zwemmers en toeschouwers vormen. Surfboardverhuur is gemakkelijk te vinden en zijn heel redelijk geprijsd voor $ 5 / dag. Ook surflessen zijn zijn ook grote schaal beschikbaar; een professionele surfer met lang haar zal jou de golven leren bedwingen.

San Salvador

Het stadje Otavalo herbergt zich in de bergen in het noorden van Ecuador. Dit welvarende stadje heeft in de jaren tijd zijn status opgebouwd door de handel in houtsnijwerken, textiel en de lederindustrie. Back in the days, herbergde de Otavalieno indianenstam zich in dit gebied; hierdoor ook de naam Otavalo. Lekker marktjes afstruinen dus met de jaarclub!

Parque nationales los vulcanos

Parque Nationales los Vulcanos – ook wel bekend als Cerro Verde National Park – is een natuurpark met drie torenhoge vulkanen. De Cerro Verde, Izalco en Santa Ana. Een prachtig park met een waanzinnig mooie omgeving om een mooie tour doorheen te maken. 

Lago de Coatepeque

Lago de Coatepeque is een groot kratermeer in het oostelijke deel van de Coatepeque Caldera. De caldera werd gevormd tijdens een reeks grote rhyolitische explosieve uitbarstingen tussen 72.000 en 57.000 jaar geleden. Sindsdien hebben zich lavastromen gevormd in de buurt van de westelijke rand van de caldera. Met 26 vierkante kilometer, is het een van de grootste meren in El Salvador. Midden in het meer bevindt zich het eiland, Teopan, een plek die voor de Maya van groot belang was.

De vulkaankrater bevindt zich in de gemeente Santa Ana. Santa Ana is de tweede grootste stad in El Salvador, ligt 64 kilometer ten noordwesten van San Salvador en is uitgegroeid tot een zeer populaire toeristische bestemming. Voornamelijk Westerse toeristen staan te popelen om te leren over Salvadoraanse cultuur en tradities.