Menu

Semuc champey

Voorbij het stadje Coban is het twee uur rijden naar Lanquin; het vertrekpunt naar Semuc Champey. Lanquin is een dorpje met minder dan 1000 inwoners en bevindt zich in een groen bergachtig gebied met ontelbare bergen en dalen. In Lanquin zijn mooie accomodaties te vinden vanwaar je kunt vertrekken naar natuurgebied Semuc Champey: Een prachtig groen gebied met een van de helderste, door de zon verwarmde, blauwe wateren die je ooit zult tegenkomen. Hier zal je een duik nemen in het water om vervolgens door het water een grot binnen te gaan en van de rotsen af te springen met een kaars in je hand want elektriciteit is hier niet aanwezig. Voor de waaghalzen zijn hier activiteiten te ondernemen zoals ziplinen, raften, tuben en mountainbiken.

Antigua

La Antigua; ‘de Oude’ is de oude hoofdstad van Guatemala. Antigua werd in 1543 gevestigd door de Spanjaarden en fungeerde als hoofdstad voor heel Centraal-Amerika. Dit heeft ertoe geleid dat er ontzettend mooie, oude gebouwen in deze oude, koloniale stad staan. De stad ligt in de Vallei van Panchoy, aan de voet van de vulkaan Agua. Het centrum van Antigua staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en hierdoor wordt het oude straatbeeld zoveel mogelijk in stand gehouden met de kleurrijke huizen, parkjes en schattige tuintjes.

el paredon

Een oase van rust gelegen op minder dan 2 uur van Guatemala-Stad. De meeste mensen komen naar Paredon om aan de drukte van de populaire stranden van Guatemala te ontsnappen. El Paredón is een kleine vissersgemeenschap met ongeveer 1500 bewoners. Het dorp ligt aan de rand van een nationaal park tussen wilde surfgolven aan de kust en de met mangroven begroeide rivier. De naam (die ‘de Grote Muur’ betekent) is afkomstig van de lange brede zandbank die langs het westen van de kustlijn loopt tot aan de monding van de rivier. Het zwart vulkanisch zand op het strand loopt door tot in de straten van het dorp zonder vaste wegen. Slippers zijn een must-have hier als je je voeten niet wilt branden.

lake atitlán

Omgeven door groene heuvels, drie torenhoge vulkanen en vele kleine dorpjes – elk met zijn eigen persoonlijkheid – is Lago Atitlán een bijzonder meer dat zijn gelijke niet kent. Panajachel is een van de belangrijkste punten rondom Atitlán en biedt een uitgebreid scala aan voorzieningen. Vanaf daar vertrekken er regelmatig Lanchas (kleine bootjes) naar bestemmingen als San Juan La Laguna, dat bekend staat om zijn hand geweven, natuurlijk geverfd textiel en San Pedro La Laguna, waar je een 3020 meter hoge vulkaan kan beklimmen.

Natuurlijk zou je verwachten dat een van ‘s werelds mooiste meren talloze outdoor activiteiten te bieden heeft en Lago Atitlán stelt je dan ook niet teleur. Naast kajakken, fietsen, wandelen en duiken kan men ook een rondleiding op koffie-boerderij krijgen en zip-linen door de Reserva Natural Atitlán.

Maya-stad tikal

Tikal is de mooiste Maya stadsruïne ter wereld. Het ligt middenin het oerwoud dus door de, vroeger, slechte bereikbaarheid is het momenteel minder bekend. Vanuit Tikal werd Centraal-Amerika geregeerd van de vijfde tot en met de achtste eeuw. Het is mogelijk om in het park Tikal te kamperen, echter zijn er tal van mooie accommodaties te vinden op het eilandje Flores; een eiland midden in een meer. De zonsopgang en ondergang zijn waanzinnig en deze tours raden wij dan ook aan. Tijdens deze tours kun je vanuit een tempel over het oerwoud heen de zon aanschouwen met elkaar.

Flores

Het eiland Flores is de perfecte uitvalbasis om de oude Maya-stad Tikal te bezoeken. Maar rondom het meer van Peten Itza zijn nog veel meer leuke dingen te doen. Maak een boot tour over het meer, geniet van de waanzinnige sunsets hier en ga naar Jeorge’s Ropeswing. Hier slinger je als een aap het meer in, en heb je gegarandeerd een leuke middag!

Verder zijn er in Flores een tal van leuke restaurants en barretjes waar je je een aantal dagen ontzettend goed kan vermaken!