Lustrumreis Honduras

Honduras is gelegen in het hart van Midden-Amerika en een fantastische plek voor jullie lustrumreis. Wat een robuuste parel! We zijn er met dikke 4×4 wagens op onderzoek uit geweest, echt heel gruwelijk! Lustrumreizen naar Honduras zijn namelijk (nog) niet zo bekend onder het grote publiek, het toerisme is nog redelijk klein in Honduras maar dat gaat in de toekomst zeker groeien.

Honduras wordt begrensd door Nicaragua, Guatemala, El Salvador, de Stille Oceaan en de Caribische Zee. De eilanden van Honduras zijn een van de belangrijkste trekpleisters van het land, in het bijzonder Roatán & Utila. Dit populaire due vormt samen met een handvol kleinere eilandjes de Bay Islands en grenzen aan de zuidelijke einde van de Meso-Amerikaanse Barrier Reef, het grootste rif in het noordelijk halfrond. Een ongerepte oase van levendige koraal, gigantische sponzen en honderden vissoorten. Dit gebied is een magneet voor duikers, snorkelaars, vissers en zeelieden, evenals landrotten op zoek naar zon, zee en strand. Op Utila kan je betaalbaar je PADI halen en bovendien heerlijk feesten tot in de late uurtjes.

lustrumreis bestemming honduras

Weer terug op het vasteland van Honduras, waar meer dan drie kwart van het land ruig en bergachtig gebied is, perfect voor outdoor avontuur. Pico Bonito National Park, gelegen in de buurt van de Caribische kust van de stad La Ceiba, is de thuisbasis voor wilde jungle avonturen en woeste rivieren. Het grootste meer van Honduras, Yojoa, is omgeven door nevelwouden, thermale bronnen, Lencan ruïnes, en honderden soorten tropische vogels. In de buurt van Yojoa ligt de immense waterval Pulhapanzak, echt een hele dikke waterval waar je een mooie tour kan doen die onder de waterval doorgaat. Natuurlijk is er ook nog de vallei van Copán, een wereldberoemde archeologische plaats van de Maya’s in Honduras. Hier kun je met je club zwerven over oude pleinen, tempels beklimmen en de prachtige monumenten bewonderen, die het verhaal vertellen van de eens zo grote Maya heersers van Copán. Ervaar met jouw jaarclub deze schitterende bestemmingen in Honduras voordat dit land populair is bij het grote publiek!

highlights Lustrumreis Honduras

Neem contact met ons op voor een custom made
lustrumreis naar Honduras

Menu

Pulhapenzak

Pulhapanzak is een prachtige waterval in the middle of nowhere. Het is de meest beroemde waterval in Honduras en met 140 feet de grootste. De naam Pulhapanzak is afkomstig van oude inheemse talen, sommige mensen zeggen dat het een stem is uit de Maya-taal, vertaald: “Overstroming van de Witte Rivier “. Rondom de waterval zijn een aantal wandelpaden die je heel dicht naar de waterval leiden. Mocht je nog niet voldaan zijn, is er zelfs een pad waardoor je daadwerkelijk achter het vallende water kan komen!

Tegucigalpa

Tegucigalpa is de hoofdstad van Honduras en ligt in het zuiden van het land. Er wonen ruim 1,5 miljoen mensen, waardoor Tegucigalpa de grootste stad van het land is. Doordat er in de jaren ’80 veel jeugdbendes ontstonden in Honduras (voornamelijk Tegucigalpa en San Pedro Sula) zijn deze twee steden niet populair geworden onder de toeristen. Dit zijn bijvoorbeeld jeugdbendes als Mara. Het behoort tegenwoordig zeker tot de mogelijkheden om deze steden zonder problemen te bezoeken. Tegucigalpa ligt in een waanzinnig groene omgeving omringd door naaldbossen en is daarom het bezoeken waard!

Copán ruïnes

Copan is een klein koloniaal dorpje aan de grens van Guatemala dat bekend staat om haar ruïnes. Het is een onderbelichte trekpleister waar je naar toe moet gaan als je in de buurt bent! De kosten zijn laag en er zijn hele leuke accommodatie mogelijkheden in de groene omgeving te regelen.

Pico Bonito National Park

Een groot deel van het Pico Bonito National Park, gelegen in de noordelijke kustgebied van Honduras in de buurt van de stad La Ceiba, blijft onontdekt. Het is het op een na grootste nationale park van het land en is vernoemd naar de 2435 meter hoge berg. Hoewel een groot deel van het park niet toegankelijk is zonder een machete en een aantal ernstige laarzen, blijft het een bijzondere bestemming voor jungle tochten, vogels kijken en raften. Pico Bonito is de thuisbasis van een overvloed aan wilde dieren: jaguars, gordeldieren, wilde zwijnen, stekelvarkens, rivier otters, witte apen en een scala aan tropische vogels (meer dan 420 vogelsoorten).

Utila & roatan

Utila en Roatan zijn twee baai-eilanden in de Caribische kust van Honduras. Beide eilanden staan bekend om de witte bounty-stranden en het duiken. Utila is het eiland voor de jongere mensen waar veel feesten plaats vinden en waar mensen goedkoop (250 dollar) hun PADI kunnen halen in 3/4 dagen. Tijdens het duiken zijn hier soms ook walvishaaien te spotten als je in het goede seizoen zit.