Menu

San Cristobal

San Cristóbal de las casas is een stadje in de Mexicaanse deelstaat Chiapas. Deze deelstaat bestaat qua inwoners voornamelijk uit de Tzotzil Maya. Hierdoor is het centrum ontzettend kleurrijk met de kledingdracht van de mensen, sierlijke huizen en mooie parkjes. Er zijn leuke barren en restaurants te vinden waar je een lekker hapje kunt eten of drinken. Let wel op in welke periode je gaat want het kan ontzettend koud zijn in San Cristobal de las Casas!

bacalar

Het meer van de zeven kleuren blauw ligt in het zuiden van de provincie Yucatan en is een heerlijke plek om te kamperen. ‘S ochtends lekker ontbijten en de kayak in om het meer over te kayakken met je snorkelset en GoPro in de aanslag! Bezoek hier ook cenote negro. Deze cenote ligt in het meer van zeven kleuren blauw en is – zoals zijn naam al doet vermoeden – pik zwart door de diepte. 

palenque

Palenque is een stad in de Mexicaanse deelstaat Chiapas. Het behoort tot een van de mooiere overgebleven Mayasteden van Mexico en ligt midden in het oerwoud, wat haar een sprookjesachtige uitstraling geeft. Vlakbij Palenque zijn er twee mooie activiteiten te ondernemen met een dagtrip: Misol-Ha (een 35 meter hoge waterval) en Agua Azul (een combinatie van tientallen ontzettend blauwe watervallen waar je kunt zwemmen).

Mexico city

Mexico-stad is haar slechte reputatie beetje bij beetje kwijt aan het raken. De stad wordt schoner, openbare ruimtes komen weer tot leven, er worden veel culturele festivals gehouden en belangrijker nog: de stad lukt het grotendeels om afstand te nemen van de Drug War. Mexico-stad heeft voor ieder wat wils en daarom moet je hier sowieso één nachtje vertoeven om ook het uitgaangsleven in de duiken.

valladolid

Valladolid is de oudste stad in de Caribische regio Yucatan van Mexico. Deze kleurrijke koloniale stad leeft de Mexicaanse cultuur. Valladolid is zoals veel koloniale steden gebouwd met een centraal plein in het midden. Alles gebeurt op- en rondom Parque Francisco Canton.

De meest bijzondere activiteiten zijn vooral te doen rondom deze koloniale stad. Breng een bezoek aan een van de zeven moderne wereldwonderen: Chichén Itzá. Rondom Valladolid liggende verschillende cenotes die je kunt bezoeken. Je kunt in de cenotes snorkelen, of de onderliggende rotsen en wildlife bekijken. In sommige cenotes hangt een touw, waardoor je als een aap het water in kunt slingeren!

Xochimilco

Xochimilco is weggestopt in een van de uithoeken van Mexico City. Je kunt hier op een super leuke Mexicaanse manier bootje varen. Xochimilco (uitspreken als: zo – tsjie – milko) is een plek waar de smalle kanalen van de stad worden overspoeld door kleurrijke bootjes vol locals en muziekanten. Lekker borrelen op de bootjes en ontspannen in het zonnetje!

Isla Holbox

Isla Holbox is een autentiek eilandje met een hele kleine bevolking in het noorden van de provincie Yucatan. Holbox heeft een ontzettend belangrijke flora en fauna en het is mogelijk om veel verschillende diersoorten te zien tijdens het bootje varen: Dolfijnen, walvishaaien, flamingo’s, stingrays, schildpadden en diverse tropische vissen.

Je waant je hier in een waar paradijs op aarde. Op Isla Holbox rijden geen auto’s, maar alleen golfkarretjes waarmee je rond het eiland kan scheuren. Je eet er heerlijke verse ceviche en drinkt ijskoude cocktails op het strand. Wat wil je nog meer tijdens je lustrumreis?

Tulum

De stad met de mooiste, verlaten, uitgestrekte stranden van Yucatan. Tulum is het kleine broertje van Playa del Carmen, dus als je de drukte stad even wilt ontvluchten ligt Tulum een uurtje verderop. Met prachtige fietspaden van de stad naar het strand kun je de hele dag lekker rondcruisen en eventueel je snorkelset erbij pakken om een duik te nemen in het turquoise water