Menu

léon

León is de tweede stad van Nicaragua in grootte en is een grote rivaal van Granada als het gaat om de hoeveelheid oude gebouwen en mooie musea. León staat in reisgidsen ook bekend om haar ruïnes, maar ook om het aantal vulkanen. Hiken, er vanaf boarden of slapen op een actieve vulkaan en lava zien? Dat kan dus allemaal vanaf de thuisbasis León! Teun heeft een half jaar in León gewoond en zal jullie maar al te graag alle hidden gems van dit gebied willen laten zien.

San Juan del Sur

Je zult in Latijns-Amerika wel vaker de naam San Juan tegenkomen als je in een dorp of stadje aankomt. De naam San Juan Del Sur zal je echter langer bijblijven, dit toeristische trekpleistertje staat tegenwoordig bekend om naar Sunday Funday. Met 350 tot 400 andere reizigers start je zondag om 13:00 om vervolgens met open pickups van zwembad naar zwembad te gaan en te knallen tot het donker wordt. San Juan del Sur is een andere dimensie van uitgaan die niet te evenaren is en hierdoor moet je proberen om hier op zondag aan te haken. Overdag is het een laid-back dorp met hele lekkere hippe eettentjes, maar ook veel activiteiten zoals motoren en quads huren, surfen, op het strand liggen, een booze-cruise of een vistocht waar je op metersgrote vissen kan hunten!

Islas de Ometepe

Het pareltje Isla de Ometepe is een top highlight van Nicaragua. Het eiland in het grootste meer van Nicaragua heeft twee vulkanen die een achtje vormen. Het zoete water is heerlijk om in te zwemmen en op de stranden wordt er s ‘avonds gevolleybald en gevoetbald. Het is mogelijk om een voetbalwedstrijd tegen een lokaal team te organiseren zodat we even laten zien dat elke Nederlander een balletje kan trappen. Voor de dames hebben we ook Ojos del Agua; een heerlijk natuurzwembad waar je met een drankje kunt pootjebaden of een baantje kunt zwemmen in de bossen. Er zijn twee vulkanen; Maderas (mooie natuur, drie verschillende typen natuur) of Concepción (Een as-vulkaan voor de diehard hikers). Beide vulkanen zijn te beklimmen!

Corn Islands

De Corn Islands liggen voor de Caribische kust van Nicaragua en zijn een prachtige plek om het islandlife te leren kennen. Niets moet hier en als er iets moet dan moet het langzaam! Op de Corn Islands zijn verschillende duikscholen te vinden om te fun-diven of je padi te halen. ’s Avonds kun je onder het genot van een koud biertje en een warm kampvuur op het strand chillen!

Estelí

Estelí bestaat uit een droog maar groen koffiegebied. Dit gebied heeft een onderbelichte, heerlijke koffieproductie en het is waanzinnig om hier over de uitgestrekte akkers te lopen en koffie te proeven. Na het oogstseizoen rijden de trucks hier volgeladen het gebied uit, om de  koffie vervolgens te exporteren.