Lustrumreis Nicaragua

Met je jaarclub of dispuut op lustrumreis naar Nicaragua, good choice! Nicaragua is bij uitstek een toplocatie voor jullie lustrumreis; Veilig, altijd warm, betaalbaar (!), divers landschap, een rijke historie met ontzettend mooie, oude gebouwen, leuke activiteiten en ook nog eens een leipe party scene.

Nicaragua wordt ook wel het land van de stranden, meren en vulkanen genoemd. Je kunt op verschillende vulkanen een hike doen en zelfs stromende lava spotten! Nicaragua wordt ook wel eens het nieuwe Costa Rica genoemd, vanwege de grote opkomst in toerisme, haar mooie stranden en fijne plekjes. Het mooie van Nicaragua is dat het momenteel nog super betaalbaar is, dat er veel jonge backpackers zijn en er daardoor altijd een bruisende, leuke atmosfeer is! De bevolking van Nicaragua is gemoedelijk, goedlachs en verwelkomend.

lustrumreis el hoyo nicaragua

Nicaragua heeft een aantal prachtige, oude steden waar een heerlijk Latin-American sfeertje heerst. Zo zijn Leon en Granada super vette steden om te bezoeken tijdens je lustrumreis. Vanuit Leon kun je ook gaan vulcano-boarden. Echt een van de meest waanzinnige dingen die je ooit gaat doen! In het binnenland ligt het grootste meer in Midden-Amerika: hier ligt een waanzinnig, mooi groen eiland, genaamd Ometepe. Ometepe bestaat uit maar liefst twee vulkanen, de Maderas en Concepcion, die je beide kan beklimmen.

De Pacific Coast van Nicaragua is één van de beste surf plekken in de wereld! San Juan del Sur heeft uitgestrekte stranden, hoge golven en een heerlijk strandleven. Dit maakt Nicaragua een perfecte plek voor zowel beginnende als ervaren surfers. Verder staat het land bekend om zijn goede rum (Flor de caña!), pure Latin culture en natuurlijk een gruwelijke fiesta’s (Sunday Funday!)! Nicaragua is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke lustrumreis. 

highlights Lustrumreis Nicaragua

San Juan del Sur

Neem contact met ons op voor een custom made
lustrumreis naar Nicaragua

lustrumreis nicaragua

in combinatie met el salvador of costa rica?

Je lustrumreis naar Nicaragua combineren met een andere bestemming? Claro que si! Ga dan voor een mooie combinatie met El Salvador of Costa Rica. Nadat je hebt genoten van al het moois dat Nicaragua te bieden heeft, vervolg je de reis naar één van deze mooie buurlanden – ieder met hun eigen karakter. El Salvador is wat ruwer en heeft fantastische stranden, waanzinnige fiesta’s, dikke vulkaanhikes en heerlijke tranquilo beachtowns met gruwelijke golven. Costa Rica is juist een meer ontwikkeld land en staat bol van de flora & fauna. Duik hier de ongerepte natuur in, spot allemaal wild life en pak meteen ook nog wat mooie golven mee!

Meer weten over een lustrumreis naar Nicaragua? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvend reisvoorstel voor jouw onvergetelijke lustrumreis! 

Menu

léon

León is de tweede stad van Nicaragua in grootte en is een grote rivaal van Granada als het gaat om de hoeveelheid oude gebouwen en mooie musea. León staat in reisgidsen ook bekend om haar revolutionaire geschiedenis en ruïnes, maar ook om het aantal vulkanen in de omgeving. Hiken, er vanaf boarden of slapen op een actieve vulkaan en lava zien? Dat kan dus allemaal vanaf de thuisbasis León! Teun heeft een half jaar in León gewoond en zal jullie maar al te graag alle hidden gems van dit gebied willen laten zien.

San Juan del Sur

Je zult in Latijns-Amerika wel vaker de naam San Juan tegenkomen als je in een dorp of stadje aankomt. De naam San Juan del Sur zal je echter nog lang bijblijven, dit toeristische trekpleistertje staat tegenwoordig bekend om haar Sunday Funday. Met 300 á 400 andere reizigers start je zondag om 13:00 om vervolgens met open pickups van zwembad naar zwembad te gaan en te knallen tot het donker wordt. San Juan del Sur is een andere dimensie van uitgaan die niet te evenaren is en daarom móet je proberen om hier op zondag aan te haken. Overdag is het een laid-back dorp met een chille surfvibe, lekkere hippe eettentjes, maar ook veel activiteiten zoals motoren en quads huren, surfen, op het strand liggen, een booze-cruise of een vistocht waar je op metersgrote vissen kan hunten!

Islas de Ometepe

Het pareltje Isla de Ometepe is een top highlight van Nicaragua. Het eiland in het grootste meer van Nicaragua heeft twee vulkanen die een achtje vormen. Het zoete water is heerlijk om in te zwemmen en op de stranden wordt er s ‘avonds gevolleybald en gevoetbald. Het is mogelijk om een voetbalwedstrijd tegen een lokaal team te organiseren zodat we even laten zien dat elke Nederlander een balletje kan trappen. Willen jullie juist chillen, kun je ook op de scooter richting Ojo de Agua; een heerlijk natuurzwembad waar je met een drankje kunt pootjebaden of een baantje kunt zwemmen in de bossen. Er zijn twee vulkanen; Maderas (mooie natuur, drie verschillende typen natuur) of Concepción (Een as-vulkaan voor de diehard hikers). Beide vulkanen zijn te beklimmen!

Corn Islands

De Corn Islands liggen voor de Caribische kust van Nicaragua en zijn een prachtige plek om het islandlife te leren kennen. Niets moet hier en als er iets moet dan moet het langzaam! Op de Corn Islands zijn verschillende duikscholen te vinden om te fun-diven of je padi te halen. ’s Avonds kun je onder het genot van een koud biertje en een warm kampvuur op het strand chillen!

Estelí

Estelí bestaat uit een droog maar groen koffiegebied. Dit gebied heeft een onderbelichte, heerlijke koffieproductie en het is waanzinnig om hier over de uitgestrekte akkers te lopen en koffie te proeven. Na het oogstseizoen rijden de trucks hier volgeladen het gebied uit, om de  koffie vervolgens te exporteren.

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!