Menu

Panama kanaal

Iedereen kent het, niet iedereen is er geweest. Schepen van honderden meters lang varen door de grote sluizen heen om vervolgens op een ander peil te komen en door te varen. Het Panamakanaal is in 2016 weer opgeleverd na de uitbreiding en is tegenwoordig in eigendom van Panama na het eeuw-oude contract is uitgediend met de Verenigde Staten.

bocas del toro

Bocas del Torro is een feesteiland bij uitstek, het staat in de top 5 partyeilanden in Centraal-Amerika, maar heeft meer te bieden dan uitgaan. Het is een groot activiteitenfeest met wandelingen, hikes, snorkelen, surfen, duiken, quad rijden, zwemmen, bootje varen, kayaken maar natuurlijk ook chillen op het strand en genieten van de kleine, hippe, lokale tentjes.

Panama City

In de hub van Panama heerst een vibe die je mee wilt maken; Salsa dansen, oude Amerikaanse, gepimpte schoolbussen die je naar het Panamakanaal brengen of heerlijk rondslenteren door de chinese buurt in het centrum. Panama-stad staat bekend om haar uitgaangsleven waar bijna geen sluitingstijd voor geldt. Er zijn hier verschillende hidden gems waar wij je mee naar toe nemen zoals mooie salsatenten, waar de locals jullie gegarandeerd een bootcampje zullen geven.

San Blas Islands

Ultiem chillen op een archipel van 357 eilanden voor de caribische kust van Panama! Deze eilanden staan synoniem voor zon, zee en strand. Je kunt hier heerlijk je gang gaan met een beachvolleybal of snorkelgear maar als de avond ervoor iets te onrustig was met de drankjes dan kun je de hele dag ook hangmatten tot de gong  van de eilandoudste gaat en de zojuist gevangen kreeft weer wordt geserveerd. Puur genieten!

Santa Catalina

Dit rustig dorpje aan de Pacifische kust trekt veel soorten surfers door de variatie in de hoogte van de golven. Er zijn veel surfscholen die jou in een dag op de plank laten staan. Je kunt er ook voor kiezen om een boottocht te pakken naar een oude marinebasis ten zuiden van de kust. Bij de accommodaties zijn voldoende hangmatten aanwezig om ‘s avonds onder het genot van een biertje de dag te bespreken.

coiba

Het eiland Coiba ligt voor de kust van Santa Catalina en hier staat een marinebasis op. Een prachtig stukje groen tropisch Panama waar je heerlijk kunt snorkelen en duiken maar ook kunt wandelen over de witte stranden. Je kunt hier dolfijnen, walvissen, schildpadden en veel andere soorten dieren spotten.