Hoe plan ik mijn lustrumreis? Deel 2

juni 9, 2017
Lustrumfiesta

De jaarclub- of dispuuts vreugde vieren na 5 jaar doe je bij uitstek met een lustrumreis naar een exotisch land. Of wellicht gaan jullie gewoon gezellig naar Terschelling (uiteraard 15 polos met rugnummer en nicknames laten drukken) of een weekje stralen in Tjernobyl, waar jullie interesses ook maar mogen liggen! Een cietje wordt aangesteld en een reisorganisatie wordt benaderd (mag duidelijk zijn dat dat Lustrumfiesta is;)). Maar waar begin je? Lustrumreizen komen in verschillende vormen en maten, ongeacht met hoeveel je personen bent, het blijft een hele klus om alles zo goed mogelijk te regelen. Hoe vetter, hoe beter. Hoe origineler, hoe beter.

We hebben een stappen plan voor je gemaakt hoe de beste lustrumreis wordt georganiseerd of je het nou zelf graag wilt regelen of het gewoon gemakkelijk wilt uitbesteden. Dit stappen plan zal bestaan uit 2 verschillende blogs die ieder belangrijke elementen van je lustrumreis vormen:

  1. Samenstellen luco, vinden van de juiste organisatie & locatie
  2. Invulling van jullie reis; accommodaties & activiteiten

Vorige week hebben we het eerste puntje beschreven dus nu is het tijd voor het 2e deel.

Accommodaties

Er is niets leukers om met je club vrinden in leuke, mooie accommodaties te zitten. De een is meer uit op luxe, omdat hij/zij niet anders gewend is omdat hij/zij al 10 jaar een huis aan de Côte hebben. De andere organic vakantieganger wilt liever in een hangmat buiten van de natuur genieten en melk drinken straight from de uiers. De anderen die geen mening hebben, hebben uiteindelijk toch wel een mening en kiezen altijd toch voor het tweepersoonsbed in plaats van het stapelbed. Vrijwel niemand zit te wachten op een hut met 8 vogelspinnen en 23 kakkerlakken, maar er zit altijd wel een freak tussen die dat lachen vindt. Met zoveel mensen blijft het lastig om 1 lijn te zitten. Maar eigenlijk heb je niks te zeiken, want je gaat naar de andere kant van de wereld met je vrienden!!

lustrumreis-hangmat

Het is sowieso heel leuk om allemaal zelf accommodaties uit te zoeken. Hostelworld, Airbnb, Booking.com zijn heel populair. Jammer dat de plaatjes van deze platforms regelmatig niet overeenkomen met wat je daar aantreft. Zo’n badkamer die bruin ziet van viezigheid, wie weet wat daar dood is in gevonden?… Maar goed de billige types onder ons zullen dit soms misschien wel aanspreken. Wat je ook kan doen is een organisatie inschakelen die alles voor jullie in de puntjes regelen. Privé-eilandje, villa, lodge, eigen dorm in hostel. Dat is vaak makkelijker vanuit een organisatie, zoals Lustrumfiesta, omdat wij de eigenaren kennen en jullie zo niet voor verrassingen komen te staan.

In plaats van zoals bij een standaardreis, gebruik te maken van zielloze 2 sterren hotels, kiezen wij onze accommodatie partners zorgvuldig uit en maken we een mooie mix voor jullie. De ene nacht tukken jullie allemaal samen in een dorm in een vet party hostel in town, waardoor er de nachten daarna weer wat extra budget over is om die privé-villa te huren met eigen chef en zwembad. Lekker een paar nachten op een vette finca bij een lokale familie. Een paar dagen later tuk je in een zieke jungle lodge met infinity pool. Tussendoor kamperen jullie ergens op 3500 hoogte terwijl je de lava om de oren vliegt of tussen de Maya-tempels in de jungle van Guatemala. Of tukken jullie toch liever op een mini privé-eiland in Belize of in Nicaragua. Keuze te over. Maar wij zijn flexibel en kiezen onze eigen, vaak super dikke accommodaties.

Activiteiten

Acatenango Lustrum Reis Vulkaan Hiken

Nog zo’n puntje waar niet iedereen op een lijn zal zitten. Activiteiten zijn bedoeld om je reis nog leuker te maken, verschillende ervaringen op te doen blablabla. Je hebt de vermoeiende fitboys/fitgirls die het liefst de hele dag in sportkleding rondlopen en wel even een vulkaan hike van 8 uur in 3 uur klaren. We hebben de luie draken die geen flikker uitvoeren en die het liefst de hele dag op een bedje liggen en daarbij een jaargenoot/dispuutsgenoot wenken om een bord met friet voor ze te halen. De ik-heb-geen-mening-reiziger heeft uiteindelijk toch een mening en wilt toch wel graag naar dat ene leuke (SAAIE) atelier van een bijzondere man die op vazen heeft geschilderd met kattenstront en daartoe krijg je ook nog een kopje kattendrol chai latte. Last but not least hebben we ook nog de eeuwige (s)jaars, die het liefst bij het ontbijt al een halve liter naar binnen gooien. Welke berg er ook wordt beklommen of welke bus ze ook instappen, er is altijd een tas vol pils aanwezig, mooi! Deze mensen zorgen voor sfeer en zijn soms irritant, maar perfect voor tijdens de activiteit. Be more like deze mensen.

En dan zijn er natuurlijk de reisorganisaties, in het bijzonder Lustrumfiesta, die met heel veel liefde en ervaring activiteiten regelen. Voor ieder wat wils! Spa dagje, hikes, canyoning, vissen, kajakken, paintballen en wat al niet meer!! De standaard activiteiten moet je sowieso doen, maar wij brengen het graag naar een next level. Een greep van extra leuke shit die wij extra (en vaak goedkoop) kunnen aanbieden:

  • Zieke vulkaan hike waarbij je de ene vulkaan beklimt en de ander lava ziet spuwen. Je kampeert op 3500 hoogte onder de helder sterrenhemel terwijl de grond trilt en het lave je om de oren vliegt. Wij zorgen dat er boven het vlees van de beste meat-bar out of town voor je gebakken wordt terwijl je aan glas rode wijn lurkt. Lekker toch!?
  • Overnight sailing trip waarbij onze lokale maten jullie mee op avontuur nemen over de wateren van Belize of bijvoorbeeld Nicaragua. Alle maaltijden inbegrepen, onbeperkt rumpunch, zwemmen met sharks & stingrays en tukken op een mini eiland met 6 palmbomen en ontzettend helderblauw water. Dope!
  • Overnight motor tours. 3 daagse motor tours waarbij jullie met een gids over de wegen in Guatemala of Nicaragua scheuren. Onderweg tukken jullie in dikke privé villas, op het strand of op een vette finca met zwembad. Overdag kunnen jullie ziplinen, watervallen bezoeken, booze cruises op een catamaran doen en uiteraard lekker scheuren op de motah!
  • Crazy 88. Het schaamteloze spel van BNN waarbij je een lijst met 88 opdrachten krijgt. We delen jullie in een leuk stadje op in teams waarna jullie de opdrachten gaan uitvoeren en strijden voor de felbegeerde eerste prijs. Wij werken samen met hostels, bars & andere partners om deze dag zo vet mogelijk te maken. Regel nummers van politie agenten, ga naakt op de foto met de burgemeester, doe een schoen-adt en sta ondersteboven in een fontein. Te gek toch? ’s Avonds regelen een vet diner waarbij we gezamenlijk de filmpjes terug kijken en de jury punten uitdeelt. Wie wint er?!

nicaragua-lustrumreis-vulcano-boarden-cerro-negro

Conclusie

Nou, wéér een hele lap tekst, gadverdamme, daar ging je kostbare tijd. Maar, wel wat geleerd, hopen wij dan. Dus wij zeggen, laat het sowieso door een organisatie doen en het liefst door een (wo)man on the ground! Hierdoor krijg je een goeie mix aan hotels, hostels, lodges, finca’s etc. En laat activiteiten dus ook over aan een reisorganisatie, die kan weer verder uitbreiden naar andere kleinere organisaties die de vetste activiteiten voor jullie binnen hengelen! Latin-America heeft alles wat jullie willen: prachtige natuur, van adembenemende gebergtes tot hagelwitte stranden en super vette steden waar je echt gruwelijk op stap kan.

Hasta luego!

Hoe je het beste de juiste organisatie & locatie voor je lustrumreis kunt bepalen kun je hier vinden!

Comment Below

comments