Wil je een unieke reis maken zonder dat je struikelt over hordes toeristen die dezelfde foto op dat ene uitzichtpunt willen maken? Kijk, we snappen ook dat je de Eiffeltoren wel moet bezoeken als je naar Parijs gaat en dat je moeilijk thuis kunt komen uit Barcelona en geen idee hebt hoe de Ramblas eruit ziet. Máár er zijn altijd reizigers op zoek naar meer, weg van de platgestampte paden. Ga eens op ontdekkingsreis naar de unieke spots ver, ver weg van de flashpackers en bussen met senioren. Lustrumfiesta deelt de meest unieke reisbestemmingen van Guatemala met jou.

El Remate

De meeste reizigers kiezen voor Flores, maar tussen Tikal en Flores ligt een up-coming nieuwe stop voor avontuurlijke travellers. In El Remate wordt flink gebouwd, dus wacht niet te lang met je bezoek. Alice Guesthouse vinden wij de perfecte plek om te slapen, het is een rustige plek met duurzaam gebouwde cabañas. Wil je toch ergens anders ga dan slapen, ga dan in ieder geval toch even langs voor het heerlijke biologische eten. Wat je ook kunt doen? Na je Tikal Tour een stop maken in El Remate om te genieten van de zonsondergang. Elke avond verdwijnt de zon hier op een waanzinnige wijze in het meer van Peten.

 

Xela Track

De fanatieke hikers onder raden we aan om de Chickenbus te pakken naar Xela (ook Quetzaltenango genoemd). Hier begint een spannende driedaagse tocht door de moderne Maya Wereld. De hike loopt tot aan het dorp San Pedro aan het meer van Atitlan. Onderweg kom je langs verschillende dorpjes, waarvan het vrijwel zeker is dat je de naam niet kan uitspreken. Het gaat bij deze tracking vooral om de reis en niet om de bestemming. Tijdens de Maya Track slaap je in homestays, waar je elke avond een authentieke maaltijd krijgt voorgeschoteld. Daarnaast is deze track ook nog eens goed voor het bij elkaar sprokkelen van je karmapunten: de organisatie van de Xela Track wordt volledig gerund door vrijwilligers en alle inkomsten gaan naar de bouw van scholen in de omgeving.  

El Paredon

De rijke locals uit de hoofdstad strijken al jarenlang weekenden neer in Monterrico. Zeventig kilometer ten westen van Monterrico ligt een vrij onontdekte parel: El Paredon. Het is iets meer dan twee uur rijden vanaf Antigua en dus een perfecte bestemming voor een weekendje of dagtrip tijdens je lustrumreis in Guatemala. Leukste plek om te verblijven? Drie vrienden startten hier een party- en surfparadijsje: The Driftwood Surfer. Lekker plekje om een weekendje te hengen, of ben je een echte party-ganger? Dan kan het best zijn dat je hier per ongeluk een week blijft hangen.

Los Conchas

Voor de reizigers die echt niet snel onder de indruk zijn van spannende activiteiten hebben we nog een leuke suggestie: Las Conchas. Deze plek ligt tussen Lanquin en Rio Dulce en is simpelweg gezegd niet makkelijk te bereiken voor toeristen. Bereid je voor op enkele uren met een gammel busje over hobbelende dirt roads; niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. We raden je aan om te slapen in Oasis Chiyu. Dit is een kleine herberg in het dorpje Chahal die wordt gerund door de Amerikaanse Felipe en zijn Japanse vrouw. Felipe laat je het Nationale Park van Las Conchas zien en de spannende grotten die deze regio rijk is.

Huehuetenango

Huehuetenango is een provincie in het hooggelegen gebied in het westen van Guatemala. Op ongeveer een uurtje rijden buiten de gelijknamige hoofdstad van deze provincie ligt – in the middle of nowhere – de Unicornia Azul. Direct vertaald: De Blauwe Unicorn. Dit is een vrij primitieve, maar enorm gezellige herberg vanuit waar paardrij tours door het gebied worden verzorgd. Paardrij-skills zijn geen must, dus ook de niet-paardenmeisjes kunnen gerust een bezoekje brengen aan dit adembenemend mooie gebied. Vanuit hier kun je doorreizen naar Laguna Brava Yolnabaj. Een prachtige, vrij onontdekte plek vlak onder de grens van Mexico.

Heb je na een paar dagen avontuur weer wat behoefte aan ontspanning? Dit zijn onze favo stranden van Midden-Amerika. Heb je wel zin om op lustrumreis naar Guatemala te komen? Neem contact met ons op voor een uniek reisvoorstel!

Vergeet ons niet te volgen op Instagram & Facebook voor de beste reistips vanuit Latijns-Amerika. 

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!