Off The Beaten Track in Guatemala

september 7, 2017
Lustrumfiesta

Off The Beaten Track Guatemala

“Highlights zijn niet voor niets de highlights”: zeggen wij altijd. Op een rondreis door Nederland ga je natuurlijk ook naar Amsterdam en de Veluwe. Maar er zijn altijd reizigers op zoek zijn naar MEER, weg van de begaande paden, op ontdekkingsreis naar nieuwe spots ver verwijderd van flashpackers en bussen met senioren. Wij nemen jullie in deze blog mee naar de meest unieke reisbestemmingen van Guatemala.

1. El Remate

Waar de meeste reizigers kiezen voor Flores, ligt er tussen Flores en Tikal een groeiende nieuwe stop voor avontuurlijke travellers. In El Remate wordt flink gebouwd; dus wacht niet te lang met je bezoek. Wij raden aan om te slapen bij Alice Guesthouse; een rustige plek met duurzaam gebouwde cabañas. Mocht je kiezen voor een andere accommodatie, ga ook zeker even langs voor het heerlijke biologische eten. Je kunt ook na je Tikal Tour een stop maken in El Remate om te genieten van de heerlijke zonsondergangen; hier zie je de zon elke dag op waanzinnige wijze het meer van Peten in kruipen…

2. Xela Trek

De hikers onder ons zou ik aanraden om de Chicken Bus te pakken naar Xela (ook Quetzaltenango genoemd). Hier begint een spannende tocht van drie dagen door de moderne Maya Wereld. De hike loopt tot aan het dorp San Pedro aan het meer van Atitlan, maar zoals bij alle trekkings, gaat het om de reis en niet om de bestemming. Onderweg kom je langs verschillende dorpjes, waarvan je de naam vrijwel zeker niet zal kunnen uitspreken. De overnachtingen zijn louter in homestays waar je authentieke maaltijden krijgt voorgeschoteld. De organisatie van de Xela Trek wordt volledig gerund door vrijwilligers en alle inkomsten gaan naar de bouw van scholen in de omgeving.

3. El Paredon

De Pacifische kust van Guatemala wordt vaak overgeslagen. Op iets meer dan twee uur rijden vanaf Antigua vind je de uitgestrekte zwarte stranden van Guatemala. De rijke locals uit de hoofdstad strijken al jaren lang elk weekend neer in Monterrico. Zeventig kilometer ten westen van Monterrico ligt de relatief onontdekte parel, El Paredon. Drie vrienden met ervaring in de hostel business all-over Guatemala startten hier het party,- en surfparadijsje: The Driftwood Surfer. Leuk voor een dagtrip vanaf Antigua tijdens je lustrumreis in Guatemala, maar de feestbeesten onder ons zullen zich hier ook gemakkelijk een week vermaken.

4. Las Conchas

Voor degene die al het bovenstaande nog niet spannend vindt, is er in het hart van Guatemala nog een ruwe diamant te vinden: Las Conchas. Deze plek ligt op de route tussen Lanquín en Rio Dulce, waarbij ze op enkele stukken nog geen weg hebben aangelegd. Verwacht dus enkele uren met een gammel busje over de keien en rotsen te wiebelen; niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. In het dorpje Chahal bevindt zich Oasis Chiyu, een kleine herberg, gerund door Felipe (Amerikaanse man) en zijn Japanse vrouw. Felipe is de perfecte persoon om je het Nationale Park van Las Conchas te laten zien, evenals de spannende grotten die de regio ook rijk is. Wij hebben er in ieder geval erg gelachen; ADIOS!

Na een paar dagen off the beaten track, heb je vast wel weer zin in ontspanning. Klik hier voor onze blog over de mooiste bountry stranden van Midden-Amerika.

Comment Below

comments