Pescador de Letras

Wie zijn ze & wat doen ze?

Fundación Pescador de Letras is een non-profit organisatie en tevens een school, opgericht in het toeristische district van Cartagena, met als doel kwaliteitsonderwijs te bieden aan de kinderen van La Boquilla wat een apart deel van de stad is. Op de school hebben ze momenteel 131 kinderen tussen 3 en 12 jaar oud. Ze krijgen onderwijs tussen de kleuterschool en de basisschool. Het belangrijkste project van de stichting, naast het basisonderwijs, is voeding. Kinderen bleken leerproblemen te ontwikkelen en soms klaagden de kinderen over slaap en honger. Deze problemen waren direct toe te wijzen aan ondervoeding. Daarom hebben ze besloten, met de steun van donateurs, een voedingsplan op te stellen waarmee de kinderen het grootste deel van hun dagelijkse voedsel kunnen binnenkrijgen tijdens de schooldag.

Check de website: Pescador de Letras

Het focusgebied van Pescador de Letras is dus het bieden van hoogwaardige educatie en voeding aan gemarginaliseerde kinderen in La Boquilla, Cartagena, Colombia.

de feitjes

  • Oprichters: Pescador de Letras is opgericht door het Colombiaans-Nederlandse bedrijf Lure Media, waarvan de leden geloven in de noodzaak om verandering teweeg te brengen in La Boquilla door middel van capaciteitsopbouw en hoogwaardig onderwijs voor de jongere generatie in het gebied.
  • Oprichtingsjaar: 2017
  • Aantal teamleden: 13 met een vast contract
  • Aantal mensen geholpen: 131 kinderen en hun families
  • Jaarlijkse budget: Voor het educatie programma is dat omgerekend naar dollars ongeveer $144.387,- per jaar en voor het voedingsprogramma is dat ongeveer $37.557,96 per jaar.

Wat is onze connectie met deze NGO?

Als Fiesta Foundation zijn we altijd op zoek naar hoe we wat terug kunnen doen voor de communities op onze bestemmingen. Cartagena is een van de must see steden in Colombia en de meeste van onze reizen komen hier dan ook langs. Dit was de reden voor ons om een mooi project in Cartagena te zoeken dat we kunnen steunen. Zo zijn we bij Fundación Pescador de Letras uitgekomen. Het contrast tussen de toeristische strip aan het strand en de armoede waarin de lokale bevolking moet zien te overleven is zo groot in La Boquilla dat we daar graag bij helpen verandering in te brengen. Door het nauwe contact met de stichting zijn we goed op de hoogte van wat er gaande is. Zo weten we dat onze donatie effectief ingezet wordt en weten we ook wanneer we ergens anders nog bij kunnen helpen.

Wat gebeurt er met onze donaties?

Voor het jaar 2022 hebben we €2500,- gedoneerd. Onze donatie wordt ingezet voor het voedingsprogramma. Ondervoeding is helaas een groot probleem in de arme gemeenschap van La Boquilla en voeding speelt een grote rol in het fysiek en mentaal kunnen focussen op school. Onze donatie zal dus bijdragen aan het verbeteren van de voeding van de kids aangesloten bij Pescador de Letras.

HOE KAN JIJ HELPEN?

Jij kan ook je steentje bijdragen aan de mooie projecten waar Pescador de Letras zich mee bezig houdt! Zo zijn persoonlijke donaties altijd welkom, maar mocht je de mogelijkheid hebben Cartagena en de stichting te bezoeken dan zijn ze ook heel blij met fysieke donaties. Voedsel, boeken, pennen, schriften, etc. komen goed van pas. TIP: Koop ze bij de lokale ’tienda’ of ‘libreria’ (boekhandel), zo ondersteun je ook nog eens de lokale economie 😀.

Heb je een reis met Lustrumfiesta op de planning staan? Het is ook mogelijk om een bezoekje aan de stichting in het programma op te nemen. Zo leer je meer over wat er allemaal gebeurt op de school en krijg je een tour door de wijk. Ook is het mogelijk om met de kids een dansles te volgen of een voetbalwedstrijdje te doen.

Wil je verder inventariseren hoe je nog meer zou kunnen bijdragen? Neem dan vooral contact met ons op en wij denken graag met je mee over de mogelijkheden!

CONTACT INFORMATIE

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!