Reisvoorstel Geiser

magical mexico

Hola!

Mexicoooo! Oooh land van al mijn dromen! Ja señores y señoritas, Zangeres Zonder Naam heeft ook ooit ‘haar hart verloren in het mooie Mexico’; en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. 

Zelden zul je hartelijker worden ontvangen door een bevolking dan door de goedlachse en charmante Mexicanen. De hoeveelheid cultuur in de vorm van vele tempels en piramides van verscheidene oude civilisaties is ongekend. Maar ook haar hedendaagse cultuur met meer dan 60 inheemse bevolkingen, of gebruiken als ‘Día de los Muertos’ is bijzonder en authentiek. Op elke straathoek staat er wel een uitgedoste Mariachi band te tetteren of galmt er een cumbia of ranchero plaat uit de boxen van een taco standje. Talking tacos: Mexico heeft hands down het beste eten van Latinoamérica. De echte liefhebber komt met streetfood of in enkele van de beste restaurants ter wereld tot zijn recht. En bij lekker eten hoort lekker drinken: dat hoef je de uitvinders van de corona, de michelada, tequila (hier overigens wél lekker;)) en mezcal niet te vertellen. 

Waar te beginnen met de veelzijdigheid van het land zelf? Wil je kamperen bij hemelsblauwe watervallen in de jungle? Check. Je te paard door woestijnachtige landschappen een cowboy wanen? Kom maar door. Op besneeuwde bergtoppen of door oerbossen hiken? Maar natuurlijk. Uit een vliegtuig springen? Raften door indrukwekkende canyons? Abseilen in een opgedroogde cenote? Sí, sí en nog eens sí! Aan avontuur in de talloze verschillende landschappen hier geen gebrek. En dat terwijl je aftrapt in bruisende metropolen als Mexico City of juist bijtankt in sprookjesachtige en kleurrijke koloniale stadjes. En dan zijn we nog niet eens gekomen bij haar kust. Met meer dan 9330 km (!!) kust aan zowel de Atlantische / Caribische kant en de Pacifische kant, vind je true paradise met koraalrif en hagelwit zand, tot rauwe verlaten  stranden, tot uitgestrekte schitterende surfstranden. Vaak gaan die gepaard met hippe beachclubs en bars, en kan je hier ’s avonds goed borrelen en de dikste party’s pakken. En dit nadat je de wateren hebt bezeild met een catamaran of walvissen bent gaan spotten… Mexico is volmaakt. En wij kunnen niet wachten jullie dit te laten zien en onze liefde voor onze México Lindo y Querido te delen.  

Lustrumfiesta onderscheidt zich door als enige lustrumreisbureau full time in Latijns-Amerika te wonen & werken. Ikzelf, of een van mijn collega’s, heb dan ook persoonlijk alle details van deze reis nauwkeurig uitgewerkt & samengesteld op basis van onze persoonlijke ervaringen on the ground. We hebben alle activiteiten zelf gedaan (yes, we love our job!), alle accommodaties persoonlijk bezocht én natuurlijk hebben we overal even voorgeproefd, gedanst en gedronken om ervoor te zorgen dat jullie alleen het beste van het beste zullen ervaren, tijdens jullie reis door Mexico! 

Dus zet alvast je zonnebril op, gooi de voetjes omhoog, pak wat cocktails, corona’s en tequila’s erbij, zet die speaker hard aan met deze heerlijke Lustrumfiesta Latino Hitjes afspeellijst op en droom alvast helemaal weg bij de gedachte van al het moois dat Mexico te bieden heeft!

Dag 1 - MEXICO CITY

Bienvenidos a mexico!!

EIN-DE-LIJK! Na een soepele vlucht zetten jullie voet op Mexicaanse bodem. Laat de hitte en drukte van Mexico City International Airport even op je inwerken en zoek jullie weg naar de uitgang waar jullie opgewacht worden. Geen gedoe met vervoer want buiten staat een privé busje klaar om jullie naar het hotel te brengen. Zo’n lange vlucht maakt dorstig en hoe deze beter te lessen dan met een heerlijk Mexicaanse Corona? Check de achterbak van het busje voor ijskoude biertjes en geniet van de reis naar het hotel, jullie zijn los! Mexico-Stad is de culturele hoofdstad van Latijns-Amerika waar eeuwenoude invloeden zich mengen met het moderne stadsleven. Er is een overweldigend aanbod aan musea en galerieën, maar tegelijkertijd ook een episch nachtleven. Mooi recept voor een aantal hele mooie dagen hier dus!

Jullie zullen hier verblijven in de wijk Roma Norte. Het historisch centrum heeft de meeste bezienswaardigheden en zullen jullie ook zeker bezoeken maar Roma Norte is de gezelligste wijk;  vol met hippe spots, leuke bars, goeie clubs en restaurants en dus het beste voor jullie dagen hier. 

Dag 2 - mexico city

CITY TOUR & XOCHIMILCO + optioneel lucha libre

Goedemorgen! Vandaag gaan jullie samen met een gids de mooiste plekjes van de stad zullen ontdekken. Tijdens deze tour krijgen jullie veel weetjes en inside information te horen over de bewogen geschiedenis van deze fantastische stad. Even ergens lekker lunchen en koffie drinken, Mexico city zit bomvol met hippe spots en de gids weet deze uiteraard te voor jullie aan te wijzen.

Lekker over de straatjes wandelen en shoppen, cocktails of corona’s drinken en vooral fantastisch eten. Street food is in Mexico beter dan in welk land dan ook: een soort constante tapas bar op deze trip hehe.

Hierna rijden jullie door naar de drijvende tuinen van Xochimilco, weggestopt in een van de uithoeken van Mexico City. Jullie zullen hier zo’n 3 uurtjes in middag gaan varen. Xochimilco (uitspreken als: zo – tsjie – milko) is een plek waar de smalle kanalen van de stad worden overspoeld door kleurrijke bootjes vol locals en muzikanten. Hier zal je per Trajinera, een vrolijk versierde gondel, het mooie gebied gaan ontdekken. Op de kanalen hangt een festival achtige, gezellige sfeer door de muziek van de Mariachi muzikanten die er spelen. Lekker borrelen op de bootjes en ontspannen in het zonnetje!

 

Wat we jullie ook echt aanraden is om iets te doen wat in Mexico heel erg populair is bij de locals: het bezoeken van een WRESTLING MATCH! Bekijk optioneel hoe de Mexicaanse versie van Hulk Hogan de kop van zijn rivaal Juan Carlos er probeert af te trekken! Deze Lucha Libre wedstrijden zijn elke dinsdag, vrijdag en zondag te bezoeken in Arena México.

Dag 3 - mexico city

TEOTIHUCUAN TEMPELS + Sunday Sunday

Wakey wakey! Hopelijk een mooie avond gehad in CDMX?! Deze ochtend worden jullie opgehaald door de  chauffeur die jullie naar de piramides van Teotihuacán a.k.a. de Stad der Goden brengt! Teotihuacán is een van de grote raadsels uit de pre-Columbiaanse tijd. Deze immense stad is opgezet door de Teotihuacanen, een volk waarover namelijk opvallend weinig bekend is. Beklim de piramide van de zon om een idee te krijgen van de ongelooflijke dimensies van dit complex 

Dwars door deze UNESCO World Heritage Site loopt de Calzada de los Muertos (weg van de doden) die de piramide van de Zon en de piramide van de Maan met elkaar verbindt. De piramides beklimmen met elkaar,  genieten van geweldige uitzichten en een lekker nieuw jaarclubfotootje schieten!

Na het bezoek aan de piramides is het tijd voor een goed feestje; SUNDAY SUNDAY. Elke zondag om 15:00 vindt dit feest plaats in Mexico CIty en jullie gaan er deze zondag bij zijn.!

Dag 4 - xilitla

PUEBLO MAGICO BERNAL

Vandaag rijden jullie door naar de jungle, op naar Xilitla. Op de weg ligt de koloniale stad Bernal op 2.5 uur rijden vanaf Mexico-Stad. Bernal staat bekend om de enorme rots Peña de Bernal. Voor diegenen die leg day hebben geskipt de afgelopen tijd, dit is je kans om weer in shape te komen! Hike naar de top van deze 433 meter hoge rots en geniet van het adembenemende uitzicht. Mocht dit vooruitzicht je knikkende knieën geven, slenter dan lekker door de straten van deze koloniale stad en tik wat souvenirs op de kop.

Vanuit Bernal zullen jullie vertrekken naar jullie volgende verblijfplaats: Xilitla. Even relaxen in de auto en onderweg stoppen voor een overheerlijke lunch in de beroemde kaasstreek (Deze lunch is optioneel). Hierna door naar jullie lekkere hotelletje aldaar. Chill in de fancy lobby, gooi er wat tequila in en sluit de dag af met ijskoude Corona’s en lokale lekkernijen, viva Mexico!

Dag 5 - TANCHACHÍN

JARDIN JAMES EDWARD + rappel

Wakker worden in Xilitla is alsof je in een bizarre droom bent beland, of op een andere planeet. Wandel dan door de tuinen van Las Pozas en jullie zullen zien wat ik bedoel. Deze waanzinnige omgeving in de subtropische jungle diep in de Mexicaanse bergen zal jullie zintuigen doen prikkelen. Jullie worden overdonderd door adembenemende surrealistische kunst van de ietwat crazy Engelse kunstenaar Edward James die hier tussen 1949 en 1984 zijn real-life garden of Eden bouwde. Loop over de smalle paden, trappen, hellingen en kronkelende loopbruggen. Spring onder de natuurlijke watervallen of neem een duik in een van de natural pools in het park om even af te koelen. 

Na de tuinen gaan we verder de middle of nowhere in naar een wel erg mooie waterval. 80 meter abseilen van een waterval is niet voor mietjes, dit gaan jullie aan ons bewijzen! Voor de angsthazen of na het asbeilen is er ruim de tijd om in dit paradijs te zwemmen. Lekker springen van de rotsen en van pool naar pool zwemmen. 

Dag 6 - Tanchachín

RAFTEN

Action day! Whoop Whoop! In de schitterende omgeving van de Huasteca Potosina gaan jullie de Tampaon rivier trotseren. Peddel voor je leven om in de boot te blijven. Ik kan je nu al op een briefje voorgeven dat dit niet iedereen gaat lukken hehe. Tijdens de tocht op deze helderblauwe rivier zijn er verschillende mogelijkheden om te cliffjumpen. Wie gaat die 12 meter jump maken?!

Dag 7 - boca de la cañada

overnight cowboy trip!

De reis gaat door! We vertrekken vroeg vanuit Tanchachín richting het Westen. Een eindje rijden, maar desalniettemin is het schitterend hoe je het landschap hier ziet veranderen, van groen en jungle-achtig naar wat meer woestijnachtiger en rauw. Na een rit van ongeveer 6 uur komen jullie aan bij Boca de la Cañada.

Lunch naar binnenschuiven en dan kan de volgende highlight van deze lustrumreis beginnen! Jullie gaan namelijk ter paard op pad voor een 2-daags avontuur! Als ware cowboys stappen jullie op jullie viervoeters en gaan jullie met de Mexicaanse cowboys, oftewel vaqueros, op stap. Eerst nog een kleine gebruiksaanwijzing aanhoren, een passende hoed aanschaffen, je beessie wat bemoedigende woorden toefluisteren y vamos!

Door dit schitterende gebied gaan jullie verder. Van mei tot oktober loopt de rivier van de canyon vol en zul je met de paarden hier door heen moeten waden en zullen ook jouw voetjes niet altijd droog blijven hehe. De rest van het jaar ligt de rivier droog en kan je over de opgedroogde rivierbedding draven.

Op sommige plekken geven de vaqueros aan dat er, door wie wil, gegaloppeerd kan worden. Uit eigen ervaring zeg ik dat het echt een magisch gevoel is om als ware Marlboro man langs de canyons en door deze met cactussen gevulde woestenij te galopperen. En het levert ook nog eens loepzuivere platen op 😉 

Afhankelijk van hoe hard jullie de paarden laten gaan zullen jullie aan de top of in de rivier bedding van de canyon het kamp opslaan. Nog even genieten van de sunset, barbecue aan, en als de zon onder is wat hout bij elkaar sprokkelen om een kampvuur te bouwen. Flesje sterk uit de tas en proosten op weer een uniek avontuur in Mexico!

Dag 8 - San Miguel

terug de canyon uit en naar de spa

Zonder twijfel hebben jullie heerlijk geslapen na de flinke tocht van gister. Even lekker ontbijten, de tenten opbreken en op de ezeltjes laden en jullie gaan weer door.

Over een andere canyon gaan jullie weer door het dal naar beneden. Er zullen nog een paar broodnodige stops worden gemaakt bij uitkijkpunten om je nog even te verbazen over de adembenemende rauwheid van dit gebied en foto’s te schieten. 

Bij terugkomst moeten jullie de paarden inleveren en je trouwe maat van de afgelopen paar dagen nog een dikke zoen op het voorhoofd geven. Jullie worden gebracht naar San Miguel de Allende, een mooi koloniaal stadje, waar jullie even kunnen rondlopen en lunchen alvorens jullie heerlijk gaan bijkomen van jullie avonturen in de bergen en een bezoek gaan brengen aan de spa, genieten! 

 

Dag 9 - guadalajara

fiesta!!

Fiësta tijd! Jullie reizen vandaag door naar Guadalajara, deze hippe stad staat bekend om zijn mariachi muziek en tequila. De perfecte ingrediënten voor een échte Mexicaanse fiësta! 

Bij aankomst kunnen jullie de stad gaan verkennen en alvast de beste drink-spot claimen. Ik raad jullie aan vooral een kijkje te nemen in de buurt Chapultepec, vol met leuke tentjes!

Dag 10 - guadalajara

tequila!

Het wereldbekende drankje en nummer, maar waar komt dat toch vandaan he? Vandaag gaan jullie erachter komen! Jullie maken een dagtrip naar het plaatsje genaamd, jawel, Tequila! Jullie rijden door agave velden zo ver het oog strekt, en zullen eerst een stop maken bij een authentieke tequila farm. Hier leren jullie de geschiedenis en horen jullie precies hoe dit (heerlijke?) drankje gemaakt wordt. Uiteraard is het daarna ook tijd voor een tequila tasting en hebben jullie de mogelijkheid een flesje te kopen als souvenir.

Na het bezoek aan de boerderij rijden jullie verder naar het dorpje, wederom een Pueblo Magico, Tequila! Hier kunnen jullie even de cultuur in jullie opnemen, een drankje drinken op het terras aan het park of een lekker salsa dansje wagen op straat.

Dag 11 - bahias de huatulco

overnight beach camping trip

De reis gaat door! We vlucht vertrekt vroeg vanuit Guadalajara om de weg te vervolgen naar het zuiden, off to the beach! Op naar het plaatsje Huatulco, eenmaal aangekomen is het tijd om de lunch naar binnen te schuiven en naar de volgende highlight van deze lustrumreis! 

Jullie vertrekken per lancha vanuit Huatulco naar een waanzinnig strand om de nacht door te brengen onder de heldere sterrenhemel. First things first: vergeet niet de nodige alcoholische versnaperingen voor vanavond alvast in te slaan, want die zijn schaars aanwezig op de slaapplek van vanavond, hehe. 

Jullie zullen een half uurtje varen om bij een parel van een verlaten strand aan te komen. Deze ligt in een natuurgebied, dus er is helemaal niemand die jullie lastig gaat vallen! Jullie kamperen hier onder de sterrenhemel! 

 Hier worden de tenten en spullen uit de boot geladen en dat wordt de bijzondere slaapplek voor vanavond. Duik het water in, geniet van de golven en vooral van de adem benemende sunset!

De guides maken een heerlijke maaltijd voor jullie klaar, die jullie op deze droomplek gaan oppeuzelen. Dat alles terwijl jullie gelukzalig genieten, met een pilsje of wijntje erbij en heerlijke deuntjes op de achtergrond, van de rode zon die langzaam de zee in zakt. Gatver wat een bijzondere ervaring weer. Dus even stilstaan met elkaar en proosten op weer een uniek avontuur in Mexico!

Dag 12 - puerto escondido

beach chillings en door naar puerto escondido

Zonder twijfel hebben jullie heerlijk geslapen onder de sterrenhemel en het geluid van de kabbelende golven die aankomen bij het strand.  Even de armpjes strekken, een duik in de zee nemen om op te frissen en de tenten af te breken. Ondertussen is jullie vervoer voor de dag geariveerd bij jullie privé strand. De zeilboot ligt te dobberen voor de kust. Even de spullen op de kajak of lancha laden, zelf naar de boot zwemmen en ontvangen worden met een mezcalita of Coronita (liquid breakfast, je bent maar 1x op lustrumreis) 

Hierna gaan jullie met de boot nog langs een paar strandjes om te snorkelen en te zwemmen. Jullie zullen een prachtig tochtje maken langs een paar van de mooiste baaitjes en stranden die je ooit van je leven zult zien. Één van deze stranden fungeerde ook als strand van de bekende Mexicaanse film ‘Y tu mama también’. Als je die nog niet hebt gezien: een absolute aanrader voordat je hierheen komt! Bij 1 van die strandjs wordt er verse ceviche voor jullie klaar gemaakt zodat het grote genieten nooit zal stoppen! Bij het laatste strandje worden jullie opgepikt om de reis te vervolgen… 

 

Jullie gaan naar misschien wel ons favoriete kustplaatsje in Mexico: Puerto Escondido. Dit is een superrelaxt surfstadje met een chille sfeer en mooie strandjes in de buurt. Het is redelijk gegroeid de afgelopen paar jaar, maar is nog niet massaal. Dus niet te duur, een hele goede vibe en veel leuke tentjes. 

Vanavond met de rest van levensgenietend Puerto Escondido, onder het genot van een biertje, genieten van een adembenemende sunset in de zee, om vervolgens een van de vele de lokale barretjes of een strandfeestje aan te pakken. Want believe you me, daar zijn er een hoop van. Cocktailtje bestellen en de hort op zou ik zeggen!

Dag 13 & 14 - puerto escondido

life's a beach

Lekker ontwaken in het warme Puerto Escondido. Jullie hebben de komende 2 dagen even niks op het programma staan en jullie kunnen lekker relaxen. En geloof me, er zijn niet veel beter plekjes ter wereld om even te relaxen en niks te doen dan Puerto Escondido. Dus huur een surfplank, pak dat flesje tanning oil erbij en bestel een piña colada. 

En voor wie toch wat wil ondernemen: huur een scooter om naar Mazunte of een nabij gelegen lagoon te gaan of ga op de rug van een paard zitten om de omgeving te verkennen. Ook is het dus echt surferswalhalla, dus wie hier een lesje wilt nemen moet zijn kans schoon pakken. Een andere aanrader is naar beach club Playa del Sol te gaan. Voor ongeveer 8 euro betaal je entree (toen wij er voor het laatst waren), wat je daar op kan consumeren, dus niet echt entréegeld. Bovendien heb je dan gelijk een lekkere ligstoel, hangmatten en een beach volleybalveld waar je gebruik van kan maken.

 Donderdag is het ook alweer de laatste avond, dus geniet nog even flink. Vier het lustrum, vier de vriendschap, vier het leven!

Dag 15 - vliegen

time to go home

De reis is helaas alweer ten einde gekomen. We hopen dat jullie een fantastische reis hebben gehad en in het vliegtuig heerlijk na hebben kunnen genieten van deze trip. We kunnen ons eigenlijk niet anders voorstellen! Hopelijk zien we jullie over 5 jaar weer terug in Panama, Peru of Costa Rica!

Hello rainy/sunny/snowy (you never know) Holanda. Met een goede tan en waanzinnige herinneringen stappen jullie het vliegtuig uit. Welcome back!
 
unieke lustrumreizen naar midden- en zuid-amerika

CO2 compensatie van jullie reis

Reizen organiseren is vanzelfsprekend onze allergrootste passie. Echter zijn wij er als reisorganisatie uiteraard ook van bewust dat reizen helaas niet de meest duurzame bezigheid ter wereld is. Daarom vinden wij het ook vanzelfsprekend dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. Bij elke reis die bij ons wordt afgenomen wordt de omgerekende CO2 uitstoot van elke individuele reiziger door ons gecompenseerd, door het steunen van 1 van de duurzame bosprojecten van Trees for All. Door bomen te planten en bestaande bossen te beschermen dragen zij bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Het is van  levensgroot belang dat we allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat onze prachtige Aarde zoals we die kennen nog vele generaties lang in haar huidige vorm kan voortbestaan. En dus ook door al die generaties genoten en bereisd kan worden! Wij juichen het dan ook toe als reizigers ook zelf verantwoordelijkheid nemen en de CO2 uitstoot van hun internationale vlucht compenseren.

communities steunen voor een betere toekomst in mexico

Lustrumfiesta doneert een deel van de opbrengst van elke reis die geboekt wordt naar Mexico aan 1 van de onderwijsprogramma’s van Hotel con Corazón. In Latijns-Amerika maakt 50% van alle jongeren de school niet af. Kinderen moeten van jongs af aan werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen, en zitten op die manier gevangen in een armoedespiraal. Onderwijs is de sleutel tot het creëren van een betere toekomst voor de mensen hier. 

Het werkgebied van Hotel con Corazón is Zaachila Oriente,  een migrantendorp net buiten de stad Oaxaca waar veel armoede heerst en weinig voorzieningen zijn. In het recente verleden zijn daar veel families neergestreken om te werken op de lokale vuilnisbelt, waar ze afvalproducten scheiden om wat geld te verdienen met de doorverkoop van bijvoorbeeld plastic, blik, glas en koper. In dit gebied leeft maar liefst 26% van de bevolking in extreme armoede, maakt maar 49% zijn basisschool af, volgt 32% van de jongeren voortgezet onderwijs en maakt slechts 20% die ook af.

Hotel con Corazón biedt een studiebeurs aan voor gemotiveerde studenten die naar de middelbare school willen gaan, gecombineerd met een motivatieprogramma, uitgevoerd door  The Oaxaca Learning Center. Daarnaast bieden ze beroepsoriëntatie in het derde jaar van de middelbare school om studenten te helpen een keuze te maken welk voortgezet onderwijs te kiezen en hen te motiveren om verder te studeren.

De kans die jullie hebben gekregen om goed onderwijs te ontvangen is natuurlijk dé reden dat  jullie elkaar hebben leren kennen! Door hoge school en universiteit gelieerde verenigingen zijn deze vriendschappen gecreëerd en organiseren wij de reizen om die te vieren. Daarom vinden wij het belangrijk ons steentje bij te dragen aan deze missie van het verbeteren van de kansen van de communities hier door onderwijs. Door een reis te boeken bij Lustrumfiesta draag jij dus rechtstreeks bij aan betere kansen voor een lokaal gezin!

accommodaties

zalige villa aan het strand in puerto escondido

waarom lustrumfiesta?

Waarom jouw clubbie in de watten laten leggen door Lustrumfiesta?
 • Als enig Lustrumreisbureau gespecialiseerd én met team full time in Latijns-Amerika.
 • Meer dan 1000 reviews van tevreden lustrumreizigers met een 5 star experience op Facebook & Google
 • Al jaren marktleider lustrumreizen in Latijns-Amerika.
 • Alle locaties, activiteiten & accommodaties zelf bezocht en getest. Dit zie je terug in eigen content van onze ervaringen i.p.v. stock footage. Dit doet geen ander lustrumreis bureau ons na, ook al beweren ze van wel..;)
 • Unieke manier van werken vergeleken met andere (lustrum)reisbureau’s. Check de animatie video voor het verschil.
 • Price beat garantie: We kunnen elk concreet, zelfde reisvoorstel in Latijns-Amerika verslaan op prijs, ga uit van minimaal 5-15% goedkoper voor een zelfde reis. Dit komt omdat wij direct inkopen bij meer dan 500 lokale operators, gidsen, accommodaties, et cetera, zónder tussenpartijen.
 • Tijdens de reis contact met Lustrumfiesta en niet met een tussenpersoon.
 • Allerbeste tips & contact tijdens je reis, bijv. voor restaurants & uitgaan.
 • Onze missie is om de verwachtingen ruim te overtreffen en om de luco 100% te ontlasten, zodat jullie ook kunnen genieten!

Lustrumfiesta pakket

Het Lustrumfiesta pakket staat hieronder beschreven. Met dit pakket hoeven jullie zelf echt bijna niks meer te regelen en kunnen jullie op de automatische piloot genieten van al het moois wat Mexico te bieden heeft! Het Lustrumfiesta Pakket kunnen wij onder voorbehoud aanbieden voor €1787 per persoon, op basis van 11 reizigers en afhangend van de reisdata en beschikbaarheid. Uiteraard kunnen we dit reisvoorstel altijd nog aanpassen, speciale wensen toevoegen en de accommodaties en activiteiten up- of downgraden naar jullie wensen! De offerte is gebaseerd op de huidige EUR/USD wisselkoers. Deze offerte is 7 dagen geldig, tot 24-02-2022.

included
 • Overnachtingen: Alle 14 overnachtingen. Alle accommodaties worden aangeboden onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij gaan reserveringen maken als de eerste aanbetaling is voltooid.
 • Activiteiten:
  • Koelbox met pils + SIM-kaart on arrival
  • Citytour Mexico City
  • 3 uurtjes bootje varen en borrelen Xochimilco
  • Tour bij de tempels van Teotihuacan
  • Sunday Sunday
  • Pitstop bij Pueblo Magico bernal 
  • Bezoek aan de magische tuinen Edward James
  • Raften  in Tanchachin
  • Rappel 
  • 2-daagse Cowboy trip; te paard de canyon in
  • Ontspannen in de spa
  • Tequila tour met proeverij
  • Beach Camping Trip Huatulco
 • Vervoer: Pickup van airport. Al het binnenlandse vervoer met een privé shuttle. Namelijk Mexico City – Xilitla – Tanchachín – Boca de la Cañada – San Miguel – Guadalajara – Huatulco – Puerto Escondido – Huatulco Airport. 
 • Maaltijden: Per dag waar aangegeven is het inbegrepen. O = ontbijt – L = lunch – D = diner.
 • Begeleiding: 24/7 support van één of meerdere teamleden van het Lustrumfiesta team door middel van een lokale simkaart met internet, waardoor jullie ons te allen tijde kunnen bereiken. Een tourguide bij alle activiteiten die hierboven zijn genoemd.
  Let op: Jullie ontvangen voldoende data om met ons in contact te staan gedurende jullie reis. Indien jullie de data hebben verbruikt dienen jullie dit zelf op te waarderen.
 • Uitgebreid booklet: Inclusief alle info, vertrektijden, agencies, contacten, telefoonnummer, reisinfo, barretjes/restaurantjes, et cetera. Hierdoor kunnen jullie onafhankelijk reizen! De shuttle brengt jullie van locatie naar locatie en op locatie zal wanneer nodig een tourguide aanwezig zijn voor bepaalde trips.
excluded
 • Internationale vlucht: 
  • Internationale vlucht van Amsterdam → Mexico City en van Huatulco → Amsterdam.
 • Optionele activiteiten: Alle optionele activiteiten die benoemd worden in dit reisvoorstel zijn nog niet inbegrepen in de prijs.
  • Lucha libre wrestling match in Mexico City
  • Surfen in Puerto Escondido
 • Entreegelden: Edward James, Xochimilco & Tanchachín
 • Grenskosten: Zit in principe inbegrepen in het vliegticket naar Nederland. Check dit zelf voor de zekerheid.
 • Zakgeld: Centen die je zelf mee moet nemen voor biertjes, cuba libres, aanvullende trips, snacks, et cetera.
zakgeld

Mexico is een heerlijk goedkoop land dus je krijgt hier een hoop waar voor je geld. Een indicatie van de prijzen:

 • Lunch kost gemiddeld $6, maar een lekkere goedkope lokale lunch kun je al scoren voor zo’n $3.
 • Diner kost zo tussen de $6 en $10, ligt ook een beetje aan de locatie. Natuurlijk kun je het overal zo gek maken als je zelf wilt en over het algemeen zijn de westerse tentjes wat duurder. Maar ook hier is het alsnog goedkoop, bij de burgerbar, pizzeria of wok to walk betaal je rond de $10 voor een heerlijke maaltijd.
 • Drank & sigaretten zijn vrij cheap in Mexico! Een pakje peuken kost zo’n $3 en een biertje op het terras of in t restaurant kost je ongeveer $2. Naast bier kun je overal heerlijke cocktails en tequila halen. Ook hier geldt weer dat het in de populaire lokale hotspot iets duurder is, denk dan aan $2 tot $3 voor een drankje. Cocktails heb je meestal voor $3 tot $4.

Het is voor ons altijd lastig in te schatten hoeveel jullie precies zullen uitgeven aangezien het er natuurlijk aan ligt hoeveel en wat je drinkt en eet. Het exacte bedrag dat jullie nog extra uitgeven op jullie lustrumreis, hebben jullie dus helemaal zelf in de hand!

Overige opmerkingen
 • Paspoort: Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Mexico.
 • Binnenlandse vluchten: de prijzen die wij hiervoor rekenen zijn de actuele prijzen van de vluchten op de dag van het versturen van dit voorstel. Met het verlopen van het voorstel moeten de prijzen van de binnenlandse vluchten worden herzien. Aangezien deze erg veranderlijk zijn, is het mogelijk dat deze bij een aangepast voorstel, of met de tijd, goedkoper/duurder uitpakken dan aanvankelijk.
 • ESTA: Wanneer je via de Verenigde Staten vliegt dien je een ESTA aan te vragen. Doe dit bijtijds. Indien je op of na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië, Jemen en/of Noord-Korea geweest bent, neem dan op tijd contact op met het consulaat van de US in Amsterdam om te kijken of het mogelijk is om een visa te verkrijgen. Dit om te voorkomen dat je ESTA wordt geweigerd en je hierdoor tegen extra kosten je vlucht moet omboeken óf een ander visum moet aanvragen.
 • Inentingen: Voor uitgebreide informatie over inentingen verwijzen wij jullie door naar de GGD.
 • Speciale wensen: Mochten jullie nog speciale wensen hebben of iets willen veranderen of toevoegen, laat het ons weten!
 • Specificaties & ideeën: We hebben nog tientallen ideeën voor leuke plekjes om te lunchen, dineren en te zien, maar die info volgt later als jullie besluiten de boeking te doen! Zelfde geldt voor accommodaties en dergelijke.
Reisgarantie
 • Calamiteitenfonds: Op deze overeenkomst is de garantieregeling van het Calamiteitenfonds van toepassing. U kunt de voorwaarden vinden in de garantieregeling. Op verzoek stuurt het Calamiteitenfonds deze voorwaarden toe.
 • SGR: Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. U kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

 

extras de méxico!

5 uitdrukkingen para conocer:

 1. No mames güey! Que chingon!
 2. Estoy bien pedo! Estaré muy crudo mañana.
 3. A la verga!
 4. Que padre que trajiste unas chelas.
 5. No seas un pinche gringo pendejo, cabron!
WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN
IN LATIJNS-AMERIKA? VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!