Chess living the good life in

Stunning Guatemala

Hola lieve dames van chess!

Hier is ‘ie dan: het reisvoorstel waar jullie op zaten te wachten! Een waanzinnige reis door Guatemala, in onze ogen een van de best denkbare trips die je kan maken. Het biedt een mooie mix van Latin- en Mayacultuur, outdoor activities, prachtige stranden, vulkanen en gezellige plekjes waar je heerlijk kunt borrelen en eten. De absolute must-sees op deze trip zijn zonder enige twijfel het heerlijke Antigua en het relaxte surfdorpje El Paredon. Oh wat een heerlijke plekken!

De trip door Guatemala has it all! Goedkoop, fiesta’s, heerlijk weer, indrukwekkende vulkanen, koloniale stadjes, de heerlijke pacific ocean en daarnaast natuurlijk de dames van CHESS als elkaars gezelschap. Que Bueno! Jullie zullen slapen in een mooie mix van leuke hostels. Wij, van Lustrumfiesta, hebben alle locaties, hotels, hostels en villa’s bezocht die wij aanbieden. Daarnaast hebben wij alle tours gedaan die in deze reis staan en ook hebben wij bij ieder tentje gegeten die wij aanbieden in het reisprogramma. Hier kan geen enkele andere organisatie tegenop!

Dus zet alvast je zonnebril op, gooi de voetjes omhoog, pak wat cocktails, corona’s en tequila’s erbij, zet die speaker hard aan met deze heerlijke Lustrumfiesta Latino Hitjes afspeellijst op en droom alvast helemaal weg bij de gedachte van al het moois dat Latijns-Amerika te bieden heeft!

Dag 1 - Antigua

aankomst!

EIN-DE-LIJK. Na een lange vlucht – hopelijk vol met afgezaagde films, gratis drank en overheerlijke maaltijden – kan het avontuur dan écht beginnen, heerlijk! Een broeierig vliegveld zonder airco in Guatemala City is het marginale begin van een waanzinnige reis. Een privé busje staat buiten op jullie te wachten met in de achterbak een koelbox vol koud bier, dat hebben jullie verdiend na zo’n lange vlucht natuurlijk! Afhankelijk van jullie aankomsttijd is er met een beetje geluk nog tijd voor een aantal drankjes in de het bruisende hartje van het magische Antigua. De beer is los, vamos!

Wacht even! We halen jullie niet op in zomaar een bus, jullie reizen met hét lokale vervoersmiddel, een Chicken Bus. Heerlijk toch, dat jullie zo’n kleurrijke schoolbus helemaal tot jullie beschikking hebben? Lekkere dirty reggaeton deuntjes door de speakers, wat willen de  dames van CHESS nou nog meer? Want, we weten allemaal: een dag geen fiesta, is een dag niet geleefd!

Dag 2 - antigua

city tour & salsales

Hopelijk hebben jullie lekker geslapen, want vandaag gaan we die benen in beweging brengen. Na het ontbijt staat er een city tour door het pittoreske Antigua en een swingende salsa les op de planning. Een jonge, leuke lokale tourguide neemt jullie mee op avontuur door de magische oude hoofdstad van Guatemala, omringd door vulkanen en vol geheimen.

De gids neemt jullie onder andere mee naar de bruisende lokale markt, het busstation met de oude Amerikaanse schoolbussen, de mooiste kerken en een viewpoint vanuit waar jullie de hele stad kunnen aanschouwen! Na de lunch kruipen jullie voor het eerst in de huid van een echte latina tijdens de salsa les! Met swingende latin music op de achtergrond zullen jullie de basics leren van de populairste dans in Latijns Amerika. Baila!

Optioneel: We kunnen ook een leuke picknick voor jullie regelen tijdens deze dag, zodat jullie op een mooie plek met elkaar kunnen chillen en lunchen. Het kan heerlijk lokaal, maar ook italiaanse broodjes of sushi zijn een optie!

’s Avonds, het is ten slotte zaterdag avond, duiken we het nachtleven van Antigua in. Deze koloniale parel staat bekend om haar grote variëteit aan heerlijke restaurantjes en leuke barretjes. Every night is a party night in Antigua, perfect plekje om de boel is lekker op stelten te zetten, zoals alleen ASC/AVSV-ers dat kunnen! Bijna elke avond is er wel ergens ladiesnight, waardoor er altijd wel een bar is die zichzelf vult die avond. Ook kunnen wij een tafeltje reserveren in de dikste club van Antigua, de eigenaar is namelijk een maatje van ons. 

1st dinner: Hohooo, voordat jullie op stap gaan vindt vandaag het eerste diner met het dispuut samen. Op een leuke, levendige rooftop in Antigua krijgen jullie een informeel 3 gangen diner. Lekker smullen, biertje erbij terwijl jullie genieten van de sunset en 360 rooftop views!

Dag 3 - antigua

yoga & massages & beerpong tournament

Hola chicas, gisteren lekker de bloemetjes buiten gezet?! Uit je nest, vandaag staat er een lekker wellness dagje op het programma. Jullie worden verdeeld in groepjes en gaan lekker yoga-en. Heerlijk tot rust komen, stretchen en mediteren. Hmmmm, lekker zen. 

Maar voor wie dit nog niet genoeg is, komt er nog een massage achteraan! We gaan alle massage salons in Antigua inschakelen om alle dames van Chess een heerlijke massage te geven. Die hebben jullie wel verdiend dachten wij zo, niet?! 

Op de momenten dat je geen yoga hebt of niet gemasseerd wordt, kan je gewoon genieten van het heerlijke Antigua. Lekker rondbanjeren op de markt, het parque central of langs een van de vele ruines die Antigua rijk is!

Aan het einde van de dag kunnen jullie lekker wat gaan eten, misschien leuk om per jaren te splitten? Uiteraard helpen wij met reserveringen. Daarna wordt het na al die mindfullness tijd om weer eens gek te doen. We gaan een beerpong tournament voor jullie organiseren, waar jullie tegen elkaar maar ook tegen andere reizigers en locals kunnen strijden voor de befaamde beerpong cup of Antigua.

Dag 4 - El Paredon

chillen op la playa

Dames, uit de veren, we gaan door naar het strand, jeeeeej! Tijd om de snelbus te nemen naar beach town El Paredon! De perfecte plek voor de laatste dagen van jullie lustrumreis te besteden. Ik zie de zee al, we zijn er girls! Je voelt het meteen; de warme deken van de kust valt direct over je heen. Lekker spullen droppen bij de accommodatie, zonnebril op, shirt uit en de zee in! 

Vandaag hebben jullie de middag vrij te besteden. Huur een surfboard, neem een surfles, ga paddleboarden in de mangrove of geniet gewoon lekker met een cocktail bij het zwembad. Pohh, wat lekker weer.

Dag 5 - El paredon

chess festival & diner

 

Dames, vandaag wordt een bijzondere dag. We gaan namelijk voor jullie je eigen festival hosten! Het Chess on the beach festival! Een leuke locatie, paar dikke speakers en DJs zullen jullie voorzien van een te gekke party op jullie laatste dag. Day drinking to the max met het zonnetje op je bol. Uiteraard zullen locals en backpackers op de deunen afkomen en met jullie meefeesten! Dit belooft een knalfissa te worden. Vandaag is ook het diner inbegrepen, lekker smullen dus.

Surf driftwood el paredon guatemala

Dag 6 - El paredon

afsluitend diner

Vandaag is alweer de laatste volle dag van jullie lustrumreis. Nog een dagje aan die tan werken. Nog een dagje ijskoude corona’s & mojitos naar binnen hengelen, verse visjes & ceviche eten en nog een dag waanzinnig genieten met het hele dispuut in deze te chille plek.

 

In de avond organiseren we een leuk afsluitend diner voor jullie, waarbij de praeses het dispuut nog eens even mooi kan toespreken. Uiteraard zullen de koude biertjes hemels naar binnen glijden en kunnen jullie nog een avondje gek doen in dit gezellige surfdorpje!

lustrumreis-el paredon-the driftwood surfer

Dag 7 - vliegen

time to go home
Lustrumreis Guatemala Jaarclub Midden-Amerika El Paredon

De reis is helaas alweer ten einde gekomen. We hopen dat jullie een fantastische reis hebben gehad en in het vliegtuig heerlijk na hebben kunnen genieten van deze trip. We kunnen ons eigenlijk niet anders voorstellen! Hopelijk zien we jullie over 5 jaar weer terug in Mexico, Peru of Costa Rica!

Hello rainy/sunny/snowy (you never know) Holanda. Met een goede tan en waanzinnige herinneringen stappen jullie op dag 8 het vliegtuig uit. Welcome back!

accommodaties

het chille Mellow hostel in El Paredon

Lustrumfiesta pakket

Het Lustrumfiesta pakket staat hieronder beschreven. Met dit pakket hoeven jullie zelf echt bijna niks meer te regelen en kunnen jullie op de automatische piloot genieten van al het moois wat Guatemala te bieden hebben! Het Lustrumfiesta Pakket kunnen wij onder voorbehoud aanbieden voor €438 per persoon, op basis van 65 reizigers en afhangend van de reisdata en beschikbaarheid. Uiteraard kunnen we dit reisvoorstel altijd nog aanpassen, speciale wensen toevoegen en de accommodaties en activiteiten up- of downgraden naar jullie wensen! De offerte is gebaseerd op de huidige EUR/USD wisselkoers. Deze offerte is 14 dagen geldig, tot 24-6-2021.

included
 • Overnachtingen: Alle 6 overnachtingen. Alle accommodaties worden aangeboden onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij gaan reserveringen maken als de eerste betaling is voltooid.
 • Activiteiten:
  • Lustrumfiesta Airport pick-up met een koelbox vol bier + een simkaart met internet
  • City tour in Antigua
  • Salsa les in Antigua
  • Rooftop dinner Antigua
  • Yoga in Antigua
  • Beerpong tournament in Antigua
  • Full body relaxing massage
  • Het Chess on the beach festival in El Paredon + diner
  • Einddiner in El Paredon
 • Vervoer: Pickup van airport. Privé vervoer per shuttle Antigua –  El Paredon – Guatemala City Airport.
 • Maaltijden: Per dag waar aangegeven is het inbegrepen. O = ontbijt – L = lunch – D = diner.
 • Begeleiding:
  • Een tourleader die de gehele reis bij jullie aanwezig is en jullie compleet zal ontzorgen. Reserveringen voor restaurants, hulp bij (kleine) probleempjes, informatie voorzien, logistiek, et cetera.
  • 24/7 support van één of meerdere teamleden van het Lustrumfiesta team door middel van een lokale simkaart met internet, waardoor jullie ons te allen tijde kunnen bereiken. Ook hebben jullie een tourguide bij alle bovengenoemde activiteiten.
 • Uitgebreid booklet: Inclusief alle info, vertrektijden, agencies, contacten, telefoonnummer, reisinfo, barretjes/restaurantjes, et cetera. Hierdoor kunnen jullie onafhankelijk reizen! De shuttle brengt jullie van locatie naar locatie en op locatie zal wanneer nodig een tourguide aanwezig zijn voor bepaalde trip
excluded
 • Internationale vlucht:  Internationale vlucht van Amsterdam → Guatemala City en van Guatemala City → Amsterdam.
 • Optionele activiteiten: Alle optionele activiteiten die benoemd worden in dit reisvoorstel zijn nog niet inbegrepen in de prijs.
  • Mangrove tour in El Paredon
 • Grenskosten: Zit in principe inbegrepen in het vliegticket naar Nederland. Check dit zelf voor de zekerheid.
 • Zakgeld: Centen die je zelf mee moet nemen voor biertjes, Cuba libres, aanvullende trips, snacks, et cetera.
Zakgeld

Guatemala is een heerlijk goedkoop land dus je krijgt hier een hoop waar voor je geld. Een indicatie van de prijzen:

 • Ontbijt is ongeveer elke dag inbegrepen dus hier hoeven jullie niet over na te denken en zullen jullie dus geen kosten aan hebben, top!
 • Lunch kost gemiddeld $6, maar een lekkere goedkope lokale lunch kun je al scoren voor zo’n $3.
 • Diner kost zo tussen de $6 en $10, ligt ook een beetje aan de locatie. Natuurlijk kun je het overal zo gek maken als je zelf wilt en over het algemeen zijn de westerse tentjes wat duurder. Maar ook hier is het alsnog goedkoop, bij de burgerbar, pizzeria of wok to walk betaal je rond de $10 voor een heerlijke maaltijd.
 • Drank & sigaretten zijn vrij cheap in Guate! Een pakje peuken kost zo’n $3 en een biertje op het terras of in t restaurant kost je ongeveer $2. Naast bier kun je overal heerlijke cocktails en tequila halen. Ook hier geldt weer dat het in de populaire lokale hotspot iets duurder is, denk dan aan $2 tot $3 voor een drankje. Cocktails heb je meestal voor $3 tot $4.

Het is voor ons altijd lastig in te schatten hoeveel jullie precies zullen uitgeven aangezien het er natuurlijk aan ligt hoeveel en wat je drinkt en eet. Het exacte bedrag dat jullie nog extra uitgeven op jullie lustrumreis, hebben jullie dus helemaal zelf in de hand!

Overige opmerkingen
 • Paspoort: Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Guatemala.
 • Binnenlandse vluchten: de prijzen die wij hiervoor rekenen zijn de actuele prijzen van de vluchten op de dag van het versturen van dit voorstel. Met het verlopen van het voorstel moeten de prijzen van de binnenlandse vluchten worden herzien. Aangezien deze erg veranderlijk zijn, is het mogelijk dat deze bij een aangepast voorstel, of met de tijd, goedkoper/duurder uitpakken dan aanvankelijk.
 • ESTA: Wanneer je via de Verenigde Staten vliegt dien je een ESTA aan te vragen. Doe dit bijtijds. Indien je op of na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië, Jemen en/of Noord-Korea geweest bent, neem dan op tijd contact op met het consulaat van de US in Amsterdam om te kijken of het mogelijk is om een visa te verkrijgen. Dit om te voorkomen dat je ESTA wordt geweigerd en je hierdoor tegen extra kosten je vlucht moet omboeken óf een ander visum moet aanvragen.
 • Inentingen: We verwijzen jullie voor inentingen door naar deze link.
 • Planning: Het programma is onderhevig aan de dagen dat jullie vliegen. De volgende dingen kunnen veranderen:
  • Omwisselen van Lago Atitlán en Antigua: je wil namelijk graag rond het weekend of net daarvoor in Antigua zijn. Dit zouden we dus eenvoudig kunnen omwisselen zodra we de exacte reisdata weten.
  • Aankomstdag: Aankomsttijd op de aankomstdag verandert eventueel het programma een beetje.
 • Speciale wensen: Mochten jullie nog speciale wensen hebben of iets willen veranderen of toevoegen, laat het ons weten!
 • Specificaties & ideeën: We hebben nog tientallen ideeën voor leuke plekjes om te lunchen, dineren en te zien, maar die info volgt later als jullie besluiten de boeking te doen! Zelfde geldt voor accommodaties en dergelijke.
Reisgarantie
 • Calamiteitenfonds: Op deze overeenkomst is de garantieregeling van het Calamiteitenfonds van toepassing. U kunt de voorwaarden vinden in de garantieregeling. Op verzoek stuurt het Calamiteitenfonds deze voorwaarden toe.
 • SGR: Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. U kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

 

extras de guate!

5 uitdrukkingen para conocer:

 1. Estoy de goma, estuve muy bolo ayer.
 2. Orale compa!
 3. Oye canche, no chulees a mi traida!
 4. Seño, regaleme un shuco por fa.
 5. Jalemos a ponernos una buena papalina!
WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN
IN LATIJNS-AMERIKA? VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu