Reisvoorstel JC barkie

magical mexico

hola mannen van barkie,

Hier is ‘ie dan: het reisvoorstel waar jullie op zaten te wachten! Een waanzinnige nieuwe off-the-beaten-track route door het waanzinnige Centraal-Mexico! Het biedt een mooie mix van Latin- en Mayacultuur, bruisende steden, outdoor activities, jungle, prachtige stranden en gezellige plekjes waar je heerlijk kunt borrelen en eten. De absolute must-sees op deze trip zijn zonder enige twijfel de bruisende steden Mexico city & Guadalajara, een dikke cowboy trip in een cañon, het schitterende en koloniale San Miguel de Allende, het kleurrijke Guanajuato en natuurlijk beach- and party towns Tulum & Playa del Carmen. Een hele mooie mix van toffe plekjes! We hebben een aantal waanzinnige trips voor jullie in petto om ervoor te zorgen dat dit een reis gaat worden om nooit te vergeten!

Lustrumreis Mexico Tulum

De trip door Mexico has it all! Goedkoop, fiesta’s, heerlijk weer, indrukwekkende jungle, het barst van de cultuur en lekker eten en daarnaast natuurlijk de mannen van BARKIE als elkaars gezelschap. Que Bueno! Jullie zullen slapen in een mooie mix van hotels en high-end hostels. Wij, van Lustrumfiesta, hebben alle locaties, hotels, hostels en villa’s bezocht die wij aanbieden. Daarnaast hebben wij alle tours gedaan die in deze reis staan en ook hebben wij bij ieder tentje gegeten die wij aanbieden in het reisprogramma. Hier kan geen enkele andere organisatie tegenop!

Dus zet alvast je zonnebril op, gooi de voetjes omhoog, pak wat cocktails, corona’s en tequila’s erbij, zet die speaker hard aan met deze heerlijke Lustrumfiesta Latino Hitjes afspeellijst op en droom alvast helemaal weg bij de gedachte van al het moois dat Latijns-Amerika te bieden heeft!

Dag 1 - MEXICO CITY

Bienvenidos a mexico!!

EIN-DE-LIJK! Na een soepele vlucht zetten jullie voet op Mexicaanse bodem. Laat de hitte en drukte van Mexico City International Airport even op je inwerken en zoek jullie weg naar de uitgang waar jullie opgewacht worden. Geen gedoe met vervoer want buiten staat een privé busje klaar om jullie naar het hotel te brengen. Zo’n lange vlucht maakt dorstig en hoe deze beter te lessen dan met een heerlijk Mexicaanse Corona? Check de achterbak van het busje voor ijskoude biertjes en geniet van de reis naar het hotel, jullie zijn los! Mexico-Stad is de culturele hoofdstad van Latijns-Amerika waar eeuwenoude invloeden zich mengen met het moderne stadsleven. Er is een overweldigend aanbod aan musea en galerieën, maar tegelijkertijd ook een episch nachtleven. Mooi recept voor een aantal hele mooie dagen hier dus!

Dag 2 - mexico city

nevado de toluca HIKE

Vandaag is het tijd om te laten zien hoe sportief jullie nou écht zijn: jullie gaan een vulkaan beklimmen! We doen deze hike gelijk op vrijdag, zodat jullie vrijdag avond en zaterdagavond lekker kunnen zuipen! Na ruim 2 uur rijden komen jullie aan in het beschermde natuurgebied van Nevado de Toluca. De hike start op een hoogte van 4000m waardoor het van groot belang is dat jullie je goed voorbereiden. Vergeleken met Mexico City is de temperatuur hier aanzienlijk lager, soms zijn de bergtoppen zelfs nog met sneeuw bedekt. Tof toch?

Jullie zullen naar boven hiken om onder andere een adembenemend aanzicht te krijgen van de  Laguna de la Luna. Dit prachtige kratermeer is in het middel van de krater gelegen en is een werkelijke schoonheid om te zien. Uiteindelijk zullen jullie vandaag stijgen tot een hoogte van 4690 op de top.

Dag 3 & 4 - mexico city

CITY TOUR & XOCHIMILCO + Optionele lucha libre

Goedemorgen gasten! Vandaag gaan jullie samen met een gids de mooiste plekjes van de stad  ontdekken. Tijdens deze tour krijgen jullie veel weetjes en inside information te horen over de bewogen geschiedenis van deze fantastische stad. Even ergens lekker lunchen en koffie drinken, Mexico city zit bomvol met hippe spots en de gids weet deze uiteraard te voor jullie aan te wijzen.

Lekker over de straatjes wandelen en shoppen, cocktails of corona’s drinken en vooral fantastisch eten. Street food is in Mexico beter dan in welk land dan ook: een soort constante tapas bar op deze trip hehe.

Hierna rijden jullie door naar de drijvende tuinen van Xochimilco, weggestopt in een van de uithoeken van Mexico City. Jullie zullen hier zo’n 3 uurtjes in middag gaan varen. Xochimilco (uitspreken als: zo – tsjie – milko) is een plek waar de smalle kanalen van de stad worden overspoeld door kleurrijke bootjes vol locals en muzikanten. Hier zal je per Trajinera, een vrolijk versierde gondel, het mooie gebied gaan ontdekken. Op de kanalen hangt een festival achtige, gezellige sfeer door de muziek van de Mariachi muzikanten die er spelen. Lekker borrelen op de bootjes en ontspannen in het zonnetje!

Op dag 4 zijn jullie een lekker dagje vrij en kunnen jullie uitbrakken na een wilde zaterdagavond in Mexico city!

Wat we jullie ook echt aanraden is om iets te doen wat in Mexico heel erg populair is bij de locals: het bezoeken van een WRESTLING MATCH! Bekijk optioneel hoe de Mexicaanse versie van Hulk Hogan de kop van zijn rivaal Juan Carlos er probeert af te trekken! Misschien dat Joris het wel leuk vindt om een potje mee te doen haha?! Deze Lucha Libre wedstrijden zijn elke dinsdag, vrijdag en zondag te bezoeken in Arena México.

Dag 5 - san miguel de allende

Teotihuacan

Deze ochtend worden jullie opgehaald door de  chauffeur die jullie naar de piramides van Teotihuacán a.k.a. de Stad der Goden brengt! Teotihuacán is een van de grote raadsels uit de pre-Columbiaanse tijd. Deze immense stad is opgezet door de Teotihuacanen, een volk waarover namelijk opvallend weinig bekend is. Beklim de piramide van de zon om een idee te krijgen van de ongelooflijke dimensies van dit complex 

Dwars door deze UNESCO World Heritage Site loopt de Calzada de los Muertos (weg van de doden) die de piramide van de Zon en de piramide van de Maan met elkaar verbindt. De piramides beklimmen met elkaar, genieten van geweldige uitzichten en een lekker nieuw groepsfotootje met elkaar schieten!

Optioneel: Vandaag gaan jullie sky high! Jullie gaan een te dikke ballonvaart maken boven de tempels van Teotihucuan, echt gruwelijk! VAMOS! Tijdens de ballonvaart zullen jullie prachtige 360 views hebben over de eeuwen oude piramides van Teotihuacán. Que bueno!

Daarna rijden jullie door naar San Miguel de Allenda, waar jullie in een lekkere villa tukken. San Miguel is echt een plaatje van een plek, met gezellige pleintjes, prachtige kerkjes, en heerlijke plekjes om lekker te eten en drinken. 

Dag 6 - San Miguel de allende

vrije ochtend & wijntasting

Sowww, dat is lekker wakker worden in de villa guys. Lekker ontbijtje maken (of buiten de deur eten kan ook natuurlijk). Lekker in het zonnetje zitten, boekje lezen of toch maar weer aan de tequila of mezcal?! Er zijn golfbanen in de buurt dus hier kan wellicht ook een balletje geslagen worden!

Wisten jullie al dat Mexico een wijnproducerend land is? Wij wel natuurlijk! En de kans om jullie wat zalige Mexicaanse druivensapjes te laten proeven willen we jullie niet ontnemen. Jullie gaan dan ook langs 1 van de wijnhuizen hier in de buurt om er een aantal te proeven. 

Dag 7 - boca de la cañada

overnight cowboy trip!

’s Middags gaat het avontuur dan echt beginnen. Jullie gaan namelijk ter paard op pad voor een 2-daags avontuur! Als ware cowboys stappen jullie op jullie viervoeters en gaan jullie met de Mexicaanse cowboys, oftewel vaqueros, op stap. Eerst nog een kleine gebruiksaanwijzing aanhoren, een passende hoed aanschaffen, je beessie wat bemoedigende woorden toefluisteren y vamos!

Door dit schitterende gebied gaan jullie verder. Van mei tot oktober loopt de rivier van de canyon vol en zul je met de paarden hier door heen moeten waden en zullen ook jouw voetjes niet altijd droog blijven hehe. De rest van het jaar ligt de rivier droog en kan je over de opgedroogde rivierbedding draven.

Op sommige plekken geven de vaqueros aan dat er, door wie wil, gegaloppeerd kan worden. Uit eigen ervaring zeg ik dat het echt een magisch gevoel is om als ware Marlboro man langs de canyons en door deze met cactussen gevulde woestenij te galopperen. En het levert ook nog eens loepzuivere platen op 😉 

Afhankelijk van hoe hard jullie de paarden laten gaan zullen jullie aan de top of in de rivier bedding van de canyon het kamp opslaan. Nog even genieten van de sunset, barbecue aan, en als de zon onder is wat hout bij elkaar sprokkelen om een kampvuur te bouwen. Flesje sterk uit de tas en proosten op weer een uniek avontuur in Mexico!

Dag 8 - GUANAJUATO

terug de canyon uit + transfer naar Guanajuato

Zonder twijfel hebben jullie heerlijk geslapen na de flinke tocht van gister. Even lekker ontbijten, de tenten opbreken en op de ezeltjes laden en jullie gaan weer door.

Over een andere canyon gaan jullie weer door het dal naar beneden. Er zullen nog een paar broodnodige stops worden gemaakt bij uitkijkpunten om je nog even te verbazen over de adembenemende rauwheid van dit gebied en foto’s te schieten. 

Bij terugkomst moeten jullie de paarden inleveren en je trouwe maat van de afgelopen paar dagen nog een dikke zoen op het voorhoofd geven. Saludoooos!

 

Vandaag nemen jullie afscheid van San Miguel en reizen jullie door naar Guanajuato. Met zijn historische zilvermijnen en koloniale architectuur wordt Guanajuato zeer terecht de mooiste stad van Mexico genoemd. Loop door de smalle straatjes, langs de kleurrijke huizen of eet een lekkere enchilada op het terras. ’s Avonds lekker biertjes drinken in de stad!

Dag 9 - guadalajara

fiesta!!

Fiësta tijd! Jullie reizen vandaag door naar Guadalajara, deze hippe stad staat bekend om zijn mariachi muziek en tequila. De perfecte ingrediënten voor een échte Mexicaanse fiësta! Bij aankomst kunnen jullie de stad gaan verkennen en alvast de beste drink-spot claimen. 

Ik raad jullie aan vooral een kijkje te nemen in de buurt Chapultepec. Veel barretjes en goede tequila! Werk aan je salsa skills en versier wellicht een knappe chica in de zwoele Mexicaanse nacht. Deze grote stad heeft van alles wat, er zijn ook zeker elektronische parties te vinden hiero.

Dag 10 - guadalajara

tequila!

Het wereldbekende drankje en nummer, maar waar komt dat toch vandaan he? Nou JC Barkie, vandaag gaan jullie erachter komen! Jullie zullen een dagtrip maken naar het gelijknamige dorpje als het drankje; Tequila! Jullie rijden door agave velden zo ver het oog strekt, en zullen eerst een stop maken bij een authentieke tequila farm. Hier leren jullie de geschiedenis en horen jullie precies hoe dit (heerlijke?) drankje gemaakt wordt. Uiteraard is het daarna ook tijd voor een tequila tasting en hebben jullie de mogelijkheid een flesje te kopen als souvenir.

Na het bezoek aan de boerderij rijden jullie verder naar het dorpje, wederom een Pueblo Magico, Tequila! Hier kunnen jullie even de cultuur in jullie opnemen, een drankje drinken op het terras aan het park of een lekker salsa dansje wagen op straat!

Dag 11 - Tulum

hipper dan hip

Yesssss, tijd voor één van de parels van Mexico. Op naar paradise, Tulum baby! Wat een plek. Heerlijk stadje met de mooiste, uitgestrekte stranden van Yucatán & Quintana Roo. Met prachtige fietspaden van het stadje naar het strand kun je de hele dag lekker oer-Hollands rondcruisen. Vergeet je snorkel gear niet, zodat je een duik kan nemen in het turquoise water of in een van de prachtige cenotes: waanzinnige grotten gevuld met azuur blauw water.

Tulum is een super chill dorpje waar je echt (komt die weer) voortreffelijk kan eten, rond kan banjeren en ook nog lekker op stap kan. Er worden leipe festivals met internationale DJs georganiseerd, er zijn (exclusieve) beach clubs waar je heerlijk kan eten & drinken, maar gelukkig ook lekkere simpele taco tentjes. Echt een heel mooi plekkie om een paar dagen te vertoeven en mooie activiteiten te doen. Zien jullie de crew al flaneren in het Ibiza van Mexico, genietend van de tasty tacos van Antojitos La Chiapaneca of een dikke party meepakken bij het Papaya Playa project?!

Dag 12 - tulum

explore tulum's surroundings met gids

Vandaag hebben jullie de tijd om Tulum en haar waanzinnige omgeving te verkennen. Jullie kunnen evt. gaan golfen, duiken of zeevissen. Dit kunnen we later nog inplannen en afstemmen!

Optioneel: Wij regelen dus een chill privé busje + een tour leader  voor jullie die jullie op sleeptouw neemt naar de allermooiste plekjes rondom Tulum! 

In de buurt van Tulum is echt van alles te doen, mooie ruïnes aan de kust, veel vette cenotes waar je in kan zwemmen of snorkelen, een mooi nationaal park met wildlife en een super mooi & cool lagoon waar je minivisjes aan je voeten kan laten zuigen, een gratis beauty treatment dus! 

Verder zou je naar het strand van Akumal kunnen gaan, bekend om haar zeeschilpadden. En dan is er natuurlijk nog het waanzinnige strand van Tulum zelf, waar jullie aan het einde van de dag nog even een beachclub op zijn kop kunnen zetten. Kijk niet raar op als je hier een Amerikaanse celebrity tegen het lijf loopt, Tulum is echt booming namelijk!

Dag 13 - tulum

Free day in paradise & optionele activities

Gisteren wellicht een iets te bonte avond gehad in het nachtleven van Tulum. Geen probleem, vandaag een vrije dag in deze heerlijke beach town die jullie naar wens kunnen invullen. Wellicht blijf je brak in bed liggen, ga je chillen in de accommodatie of heb je toch wel weer zin om de hort op te gaan. Aan jullie de keus natuurlijk! 🙂 

Op deze vrije dag in Tulum kunnen jullie de volgende leuke optionele tours doen:

 • Fietsje huren
 • Scooter huren
 • Leuk diner bij een beach club
 • Bezoek aan Sian Ka’an park
 • Maya ruines Tulum
 • Maya ruines Coba
 • Snorkelen met schildpadden bij Akumal

Dag 14 - playa del carmen

fiesta!!

Inpakken en door naar de volgende bestemming: Playa del Carmen. Dé perfecte plek om van de prachtige Mexicaanse stranden te genieten, een duik te nemen in de heldere wateren en vooral om nog even goed te partyen. Iedere avond in Playa del Carmen is er in een van de tenten – telkens verschillend- ladiesnight met free drinks & free entrance voor de dames.

Om het even te vereenvoudigen: elke dag is er dus wel ergens een tent die vol staat toeristen en locals. Het lijkt me dat de spelers van Barkie daar geen problemen mee hebben, of wel hehe? Allemaal dus even het puntenhemd aantrekken, want vanavond wordt een mooie avond!

Dag 15 - playa del carmen

oPEN BAR CATAMARAN TRIP

Vandaag wordt wel echt even genieton! Vandaag krijgen jullie de kers op de taart; een dikke catamaran trip met open bar all day long. Ja jullie horen het goed, onbeperkt cocktails en pilsjes naar binnen gieten. Met een privé catamaran varen jullie over de blauwe wateren van Mexico. Snorkelen, tannen, muziekje erbij en lekker tipsy worden van juicy rum mixers en kletsnatte cervezas. Jullie stoppen bij het waanzinnige Isla Mujeres waar jullie kunnen lunchen of dineren (voor lunch kunnen jullie ook wat meenemen of vooraf bestellen voor op de boot).

In bed kunnen jullie terug kijken op jullie bijzondere avontuur in Midden-Amerika. Jullie trip had alles: Koloniale stadjes, vette hikes, cultuur, vulkanen, heerlijk eten, party, een adembenemend meer, Maya ruïnes, prachtige watervallen, Caribisch paradijs en als knallende afsluiter een dikke catamaran trip bij Isla Mujeres. Gruwelijk!

Dag 16 - vliegen

time to go home

De reis is helaas alweer ten einde gekomen. We hopen dat jullie een fantastische reis hebben gehad en in het vliegtuig heerlijk na hebben kunnen genieten van deze trip. We kunnen ons eigenlijk niet anders voorstellen! Hopelijk zien we jullie over 5 jaar weer terug in Panama, Peru of Costa Rica!

Hello rainy/sunny/snowy (you never know) Holanda. Met een goede tan en waanzinnige herinneringen stappen jullie op dag 17 het vliegtuig uit. Welcome back!
 
unieke lustrumreizen naar midden- en zuid-amerika

accommodaties

lekkere villa met zwembad net buiten san miguel de allende
super centraal gelegen hotel la paz
het heerlijke bellworth hotel in guadalajara
lekker villaatje met zwembad in playa del carmen

CO2 compensatie van jullie reis

Reizen organiseren is vanzelfsprekend onze allergrootste passie. Echter zijn wij er als reisorganisatie uiteraard ook van bewust dat reizen helaas niet de meest duurzame bezigheid ter wereld is. Daarom vinden wij het ook vanzelfsprekend dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. Bij elke reis die bij ons wordt afgenomen wordt de omgerekende CO2 uitstoot van elke individuele reiziger door ons gecompenseerd, door het steunen van 1 van de duurzame bosprojecten van Trees for All. Door bomen te planten en bestaande bossen te beschermen dragen zij bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Het is van  levensgroot belang dat we allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat onze prachtige Aarde zoals we die kennen nog vele generaties lang in haar huidige vorm kan voortbestaan. En dus ook door al die generaties genoten en bereisd kan worden! Wij juichen het dan ook toe als reizigers ook zelf verantwoordelijkheid nemen en de CO2 uitstoot van hun internationale vlucht compenseren.

communities steunen voor een betere toekomst in mexico

Lustrumfiesta doneert een deel van de opbrengst van elke reis die geboekt wordt naar Mexico aan 1 van de onderwijsprogramma’s van Hotel con Corazón. In Latijns-Amerika maakt 50% van alle jongeren de school niet af. Kinderen moeten van jongs af aan werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen, en zitten op die manier gevangen in een armoedespiraal. Onderwijs is de sleutel tot het creëren van een betere toekomst voor de mensen hier. 

Het werkgebied van Hotel con Corazón is Zaachila Oriente,  een migrantendorp net buiten de stad Oaxaca waar veel armoede heerst en weinig voorzieningen zijn. In het recente verleden zijn daar veel families neergestreken om te werken op de lokale vuilnisbelt, waar ze afvalproducten scheiden om wat geld te verdienen met de doorverkoop van bijvoorbeeld plastic, blik, glas en koper. In dit gebied leeft maar liefst 26% van de bevolking in extreme armoede, maakt maar 49% zijn basisschool af, volgt 32% van de jongeren voortgezet onderwijs en maakt slechts 20% die ook af.

Hotel con Corazón biedt een studiebeurs aan voor gemotiveerde studenten die naar de middelbare school willen gaan, gecombineerd met een motivatieprogramma, uitgevoerd door  The Oaxaca Learning Center. Daarnaast bieden ze beroepsoriëntatie in het derde jaar van de middelbare school om studenten te helpen een keuze te maken welk voortgezet onderwijs te kiezen en hen te motiveren om verder te studeren.

De kans die jullie hebben gekregen om goed onderwijs te ontvangen is natuurlijk dé reden dat  jullie elkaar hebben leren kennen! Door hoge school en universiteit gelieerde verenigingen zijn deze vriendschappen gecreëerd en organiseren wij de reizen om die te vieren. Daarom vinden wij het belangrijk ons steentje bij te dragen aan deze missie van het verbeteren van de kansen van de communities hier door onderwijs. Door een reis te boeken bij Lustrumfiesta draag jij dus rechtstreeks bij aan betere kansen voor een lokaal gezin!

Lustrumfiesta pakket

Het Lustrumfiesta pakket staat hieronder beschreven. Met dit pakket hoeven jullie zelf echt bijna niks meer te regelen en kunnen jullie op de automatische piloot genieten van al het moois wat Mexico te bieden heeft! Het Lustrumfiesta Pakket kunnen wij onder voorbehoud aanbieden voor €1712 per persoon, op basis van 14 reizigers en afhangend van de reisdata en beschikbaarheid. Uiteraard kunnen we dit reisvoorstel altijd nog aanpassen, speciale wensen toevoegen en de accommodaties en activiteiten up- of downgraden naar jullie wensen! De offerte is gebaseerd op de huidige EUR/USD wisselkoers. Deze offerte is 7 dagen geldig, tot 14-10-2021.

included
 • Overnachtingen: Alle 15 overnachtingen. Alle accommodaties worden aangeboden onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij gaan reserveringen maken als de eerste aanbetaling is voltooid.
 • Activiteiten:
  • Koelbox met pils + SIM-kaart on arrival
  • Nevado de Toluca dayhike
  • Citytour Mexico City
  • 3 uurtjes bootje varen en borrelen Xochimilco
  • Tour bij de tempels van Teotihuacan
  • Wijnproeverij bij San Miguel de Allende
  • 2-daagse Cowboy trip; te paard de canyon in
  • Tequila tour met proeverij
  • Catamaran Booze cruise vanuit Cancun naar Isla Mujeres
 • Binnenlandse vlucht: 
  • Vlucht Guadalajara naar Cancun (max 15 kg. ruimbagage)
 • Vervoer: Pickup van airport. Al het binnenlandse vervoer met een privé shuttle. Namelijk Mexico City – San Miguel de Allende – Boca de la Cañada – Guanajuato – Guadalajara – Cancun – Tulum – Playa del Carmen – Cancun.
 • Maaltijden: Per dag waar aangegeven is het inbegrepen. O = ontbijt – L = lunch – D = diner.
 • Begeleiding: 24/7 support van één of meerdere teamleden van het Lustrumfiesta team door middel van een lokale simkaart met internet, waardoor jullie ons te allen tijde kunnen bereiken. Een tourguide bij alle activiteiten die hierboven zijn genoemd.
  Let op: Jullie ontvangen voldoende data om met ons in contact te staan gedurende jullie reis. Indien jullie de data hebben verbruikt dienen jullie dit zelf op te waarderen.
 • Uitgebreid booklet: Inclusief alle info, vertrektijden, agencies, contacten, telefoonnummer, reisinfo, barretjes/restaurantjes, et cetera. Hierdoor kunnen jullie onafhankelijk reizen! De shuttle brengt jullie van locatie naar locatie en op locatie zal wanneer nodig een tourguide aanwezig zijn voor bepaalde trips.
 • Bijdrage goed doel
 • CO2 compensatie
excluded
 • Internationale vlucht: 
  • Internationale vlucht van Amsterdam → Mexico City en van Cancun → Amsterdam.
 • Optionele activiteiten: Alle optionele activiteiten die benoemd worden in dit reisvoorstel zijn nog niet inbegrepen in de prijs.
  • Lucha libre wrestling match in Mexico City
  • Luchtballon trip
  • Spa bezoek nabij San Miguel Allende
  • Busje met gids rondom Tulum
  • Optionele activiteiten in Tulum
 • Entreegelden: opties rondom Tulum
 • Grenskosten: Zit in principe inbegrepen in het vliegticket naar Nederland. Check dit zelf voor de zekerheid.
 • Zakgeld: Centen die je zelf mee moet nemen voor biertjes, cuba libres, aanvullende trips, snacks, et cetera.
zakgeld

Mexico is een heerlijk goedkoop land dus je krijgt hier een hoop waar voor je geld. Een indicatie van de prijzen:

 • Lunch kost gemiddeld $6, maar een lekkere goedkope lokale lunch kun je al scoren voor zo’n $3.
 • Diner kost zo tussen de $6 en $10, ligt ook een beetje aan de locatie. Natuurlijk kun je het overal zo gek maken als je zelf wilt en over het algemeen zijn de westerse tentjes wat duurder. Maar ook hier is het alsnog goedkoop, bij de burgerbar, pizzeria of wok to walk betaal je rond de $10 voor een heerlijke maaltijd.
 • Drank & sigaretten zijn vrij cheap in Mexico! Een pakje peuken kost zo’n $3 en een biertje op het terras of in t restaurant kost je ongeveer $2. Naast bier kun je overal heerlijke cocktails en tequila halen. Ook hier geldt weer dat het in de populaire lokale hotspot iets duurder is, denk dan aan $2 tot $3 voor een drankje. Cocktails heb je meestal voor $3 tot $4.

Het is voor ons altijd lastig in te schatten hoeveel jullie precies zullen uitgeven aangezien het er natuurlijk aan ligt hoeveel en wat je drinkt en eet. Het exacte bedrag dat jullie nog extra uitgeven op jullie lustrumreis, hebben jullie dus helemaal zelf in de hand!

Overige opmerkingen
 • Paspoort: Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Mexico.
 • Binnenlandse vluchten: de prijzen die wij hiervoor rekenen zijn de actuele prijzen van de vluchten op de dag van het versturen van dit voorstel. Met het verlopen van het voorstel moeten de prijzen van de binnenlandse vluchten worden herzien. Aangezien deze erg veranderlijk zijn, is het mogelijk dat deze bij een aangepast voorstel, of met de tijd, goedkoper/duurder uitpakken dan aanvankelijk.
 • ESTA: Wanneer je via de Verenigde Staten vliegt dien je een ESTA aan te vragen. Doe dit bijtijds. Indien je op of na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië, Jemen en/of Noord-Korea geweest bent, neem dan op tijd contact op met het consulaat van de US in Amsterdam om te kijken of het mogelijk is om een visa te verkrijgen. Dit om te voorkomen dat je ESTA wordt geweigerd en je hierdoor tegen extra kosten je vlucht moet omboeken óf een ander visum moet aanvragen.
 • Inentingen: Voor uitgebreide informatie over inentingen verwijzen wij jullie door naar de GGD.
 • Speciale wensen: Mochten jullie nog speciale wensen hebben of iets willen veranderen of toevoegen, laat het ons weten!
 • Specificaties & ideeën: We hebben nog tientallen ideeën voor leuke plekjes om te lunchen, dineren en te zien, maar die info volgt later als jullie besluiten de boeking te doen! Zelfde geldt voor accommodaties en dergelijke.
Reisgarantie
 • Calamiteitenfonds: Op deze overeenkomst is de garantieregeling van het Calamiteitenfonds van toepassing. U kunt de voorwaarden vinden in de garantieregeling. Op verzoek stuurt het Calamiteitenfonds deze voorwaarden toe.
 • SGR: Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. U kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

 

extras de méxico!

5 uitdrukkingen para conocer:

 1. No mames güey! Que chingon!
 2. Estoy bien pedo! Estaré muy crudo mañana.
 3. A la verga!
 4. Que padre que trajiste unas chelas.
 5. No seas un pinche gringo pendejo, cabron!
WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN
IN LATIJNS-AMERIKA? VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!