Reisvoorstel JC XX

breathtaking ecuador

Hola mannen/dames van JC XX,

Hier is ‘ie dan: het reisvoorstel waar jullie op zaten te wachten! Ecuador, echt een waanzinnige bestemming in het prachtige Latijns-Amerika; een geweldige latin culture, prachtige steden, outdoor activities, adembenemende stranden, de onbeschrijflijk indrukwekkende Amazone, gruwelijke vulkanen en gezellige plekjes waar je heerlijk kan borrelen en eten. De absolute must-sees op deze trip zijn zonder enige twijfel het prachtige Quito, het azuurblauwe Quilotoa Lake, indrukwekkend Cotopaxi National Park, adembenemende Amazone bij Tena, het authentieke Cuenca, het uitdagende Cajas National park en surf town Montañita! Oh wat een heerlijke plekken!

Quito-Ecuador-Lustrumreis-Street-

Bij elke dag staat er O/L/D wat inhoudt dat het ontbijt, lunch of diner inbegrepen zit. Latijns-Amerika is in ieder geval een vette keuze en Ecuador is echt een topland; veel latino feesten, superlekker weer, vulkanen, zeeën, meren, de Amazone jungle en daarnaast natuurlijk jullie fijne XXjaarclub als elkaars gezelschap. Que Bueno! Jullie zullen slapen in een mooie mix van hotels, lodges en high-end hostels. Wij, van Lustrumfiesta, hebben alle locaties, hotels, hostels en villa’s bezocht die wij aanbieden. Daarnaast hebben wij alle tours gedaan die in deze reis staan en ook hebben wij bij ieder tentje gegeten die wij aanbieden in het reisprogramma. Hier kan geen enkele andere organisatie tegenop!

Dus zet alvast je zonnebril op, gooi de voetjes omhoog, pak wat cocktails, corona’s en tequila’s erbij, zet die speaker hard aan met deze heerlijke Lustrumfiesta Latino Hitjes afspeellijst op en droom alvast helemaal weg bij de gedachte van al het moois dat Latijns-Amerika te bieden heeft!

Dag 1 - quito

aankomst!

EIN-DE-LIJK. Na een lange vlucht – hopelijk vol met afgezaagde films, gratis drank en overheerlijke maaltijden – kan het avontuur dan écht beginnen, heerlijk! Een broeierig vliegveld zonder airco in Quito is het bescheiden begin van een waanzinnige reis. Een privé busje staat buiten op jullie te wachten met in de achterbak een koelbox vol koud bier, dat hebben jullie wel verdiend na zo’n lange vlucht!  

Als jullie willen, kun je meteen de stad induiken. Quito heeft een geweldig nachtleven. Wij kennen natuurlijk de juiste tenten en weten waar je op welke dag moet zijn. We hebben ze zelf allemaal uitgeprobeerd: wat een hondenbaan he?! Er zijn ook vette clubs als jullie dat mooi vinden. Wij raden zelf vooral de reggaeton schuurtenten aan; live like a local, party like a local hehe!

Dag 2 - Quito

City tour & voetbal

 

Ook krijgen de XXdames/heren van XX de kans om te laten zien uit welk hout ze daadwerkelijk gesneden zijn. Er staat namelijk een heuse voetbal clasico op het programma: de lokale schopploeg van Quito vs. XX! Bereid je goed voor; de locals kunnen een aardig balletje trappen en zijn muy rapido! Na de wedstrijd hebben jullie natuurlijk de tijd om de verliezers te trakteren op een biertje. 

Vandaag leren jullie veel over de cultuur van Ecuador en Latijns-Amerika. Na het ontbijt worden jullie door een gezellige lokale gids meegenomen op een city tour door het prachtige Quito. Wij zorgen dat deze tour afgestemd is op de XX van XX uit Nederland. Dus geen oneindig gebrabbel over jaartallen en onmogelijk te onthouden feitjes, maar mooie verhalen die tot de verbeelding spreken en het verhaal van Quito en Ecuador vertellen. En geloof me, daar heeft deze stad er genoeg van. 

Dag 3 - isinliví

quilotoa lake & hike

Ecuador is hét land bij uitstek om vette hikes te doen en guess what? Dat is precies wat jullie vandaag gaan doen! Jullie worden ’s ochtends vroeg opgehaald om naar het prachtige Quilotoa Lake te rijden. Dit 3 kilometer brede kratermeer ligt op bijna 4000 duizend meter hoogte en het uitzicht is alsof je onderdeel van een schilderij bent, adembenemend! Een rondje rond het meer hiken kost je al snel 5 uur. Jullie kunnen hier een klein stukje van wandelen waarna jullie door rijden naar het begin van een prachtige canyon om te beginnen aan een écht fantastische hike! Het landschap laat zich omschrijven als de canyon van The LionKing meets Machu Picchu, get it? Haha! De bergen zijn prachtig groen, op de achtergrond hoor je een rivier stromen en er zitten een paar stevige hellingen in. Toen ik deze hike deed regende het en zelfs dan is het fantastisch! Dit kan niet meer stuk XX! Als kers op de taart XXslapen jullie in de heerlijke XXLlullu Llama lodge. Lekker detoxen in de sauna en de spieren ontspannen in de jacuzzi waarna jullie aanschuiven bij het diner. Moe en voldaan je bed in rollen en heerlijk slapen! 

Dag 4 - cotopaxi

rumiñahui hike

De grote diversiteit van Ecuador zullen jullie vandaag pas écht gaan ervaren! XX De herinneringen aan city life in Quito en groene canyons zitten nog vers in jullie geheugen terwijl jullie richting de Andes van Ecuador rijden, dit wordt fantastisch XX! Jullie vertrekken vroeg naar de voet van de Rumiñahui (wie deze naam het eerst goed uitspreekt krijgt een biertje) vulkaan. Hier beginnen jullie aan een hike van zo’n 7 uur, afhankelijk hoe snel jullie lopen en of jullie de top wel durven te bereiken, hehe. Het laatste stuk gaat namelijk stijl omhoog waarbij je met touwen aan elkaar bent gezekerd tot je op de rand van de vulkaan zit, wauw! Geen zorgen, de gids is enorm ervaren en jullie zitten goed vast! Hier kan je genieten van werkelijk waar adembenemende uitzichten over het Cotopaxi National Park. Met een beetje geluk is het een heldere dag en hebben jullie fantastisch uitzicht op de omliggende vulkanen. Daarna is het tijd om naar beneden te lopen. Of beter gezegd, rennen! Ren door het vulkaan zand naar beneden waarna jullie chauffeur jullie op staat te wachten om jullie naar een refugio van een Ecuadoreaanse familie te brengen! Back to basics maar er wordt heel goed voor jullie gezorgd! Warm lekker op bij een vuurtje terwijl de mama van de familie heerlijk eten bereid. Jullie kunnen proosten op een geslaagde summit, salud! 

Optioneel: mochten jullie dit iets te intens vinden, dan is het mogelijk om de nabijgelegen Pasochoa vulkaan te beklimmen. Minder zwaar en minder lang maar nog steeds spectaculaire uitzichten! 

Dag 5 - Los Mortinos

mountainbiken

Morning XXboys/girls, klaar voor actie?! Vandaag gaan jullie mountainbiken, of zeg maar gerust, downhillen, door het prachtige Cotopaxi National Park! Cross dwars door de bergen en de prachtige páramo landschappen en geniet van geweldige uitzichten. Laat de adrenaline maar stromen XXchicos/chicas! Deze mooie tocht eindigt bij jullie slaapplek voor vannacht. Het de heerlijke Los Mortinos Hacienda midden in de natuur met adembenemend uitzicht op de Cotopaxi vulkaan. Nadat jullie hier lekker de spieren wat rust hebben gegeven schuiven jullie aan bij het diner om vervolgens moe maar voldaan in slaap te sukkelen.

Dag 6 - Tena

reisdagje & papallacta

Vandaag een reisdagje! Jullie shuttle brengt jullie vandaag naar Tena, aan de rand van de Ecuadoraanse Amazone. Een flink ritje voor de boeg! Geen zorgen; deze wordt opgebroken met een heerlijke activiteit. Hoe kunnen we deze rit beter op breken dan halverwege te stoppen en volledig te ontspannen in de thermale baden van Papallacta? Spring in het ijskoude bad om vervolgens in één van de vele warme baden op te warmen en de bloedsomloop eens even goed te stimuleren, goodbye spierpijn! Helemaal fris en rozig zullen jullie de reis vervolgen naar het lekker warme Tena, hello Amazone!

Dag 7 - Tena

raften level IV

Zijn jullie klaar voor actie XXboys/girls? Vandaag is het tijd om level IV rapids in de Rio Jondachi te trotseren! Er stroomt kraakhelder water door de rivier en de omgeving is adembenemend. Vanuit Tena is het een half uurtje rijden. Voordat jullie de rivier bereiken moet er een stukje gelopen worden mét alle spullen… no worries, dit wordt allemaal voor jullie gedaan, jullie zijn tenslotte op vakantie, hehe! De rivier ligt in een prachtige canyon met aan weerszijden immense rotsen, prachtige bomen en jungle. Voordat de raft begint bezoeken jullie de voormalige route van de rivier. Hier kunnen jullie onder prachtige watervallen door lopen en van rotsen springen (als jullie durven). Daarna is het tijd om de plastic sloep in te stappen en te peddelen voor je leven! Ontwijk de rotsen, blijf zitten tijdens de rapids en als jullie af en toe kleine watervalletjes afvaren!De raft duurt ongeveer 6 uur. Natuurlijk wordt er halverwege gestopt voor een heerlijke lunch. 

Dag 8 - nachtbus

optioneel tuben

Inmiddels zijn jullie weer opgeladen en hebben jullie wel zin in nog een laatste activiteit in Tena.  Optioneel kunnen jullie tuben vandaag! Echt een heerlijke activiteit om met de XX van XX te doen! Op oude tractor banden zullen jullie de wilde rivier trotseren. No worries, op rustige stukjes kunnen jullie heerlijk genieten van een biertje, maar hou jezelf en met name het biertje goed vast! 

Dag 9 - cuenca

freeday

Lekker de nachtbus uitrollen in het authentieke, knusse Cuenca. Jullie hebben vandaag vrij te besteden in deze stad! Wandel lekker rond, of doe een city tour en kom alle geheimen van deze koloniale stad te weten! Of bezoek een locale markt zoals op de foto hiernaast. Deze markten zijn echt een belevenis, er is van alles te zien te doen en vooral te proeven! Jullie zullen je ogen uit kijken! Daarnaast barst Cuenca van de leuke restaurantjes en lunch tentjes dus jullie zullen je hier wel vermaken. Tegen die tijd hebben wij uiteraard alle inside tips voor jullie!  

Dag 10 & 11 - cajas national park

overnight hike

Het is tijd voor nóg een hoogtepunt van jullie reis. Een overnight hike door het mooiste natuurgebied van Ecuador: Cajas National Park. Dit gebied voorziet de stad Cuenca voor 60% van drinkwater en is een prachtige aaneenschakeling van uitgestrekte meren en páramo landschap. Het is een unieke plek, duizenden jaren geleden gevormd door gletsjers. Vanwege de uitgestrektheid van het park kom je hier bijna geen andere mensen tegen. Alleen jullie, de gids en jullie 15kg zware rugzak. Ja XXboys/girls, tent, slaapzak, matje, eten en drinken moeten zelf gedragen worden! Afhankelijk van jullie tempo, hiken jullie de eerste dag zo’n 4 tot 6 uur. Daarna vinden jullie een goede plek om de tentjes op te zetten en een kampvuur te maken. Dit kan nog wel eens een uitdaging worden aangezien er aanzienlijk minder zuurstof in de lucht zit op ongeveer 4000 meter hoogte, waarop jullie je op dat moment bevinden. Leuke challenge!

De tweede dag vroeg op, ontbijten en de hike vervolgen door dichte bossen, uitgestrekte vlaktes en rivieren. No worries, jullie hebben rubberen laarzen aan dus ondiepe rivieren kunnen getrotseerd worden. Aan het einde van de middag komen jullie terug in de bewoonde wereld waar jullie shuttle staat te wachten om jullie naar jullie laatste bestemming te brengen; beach en surftown Montañita!

Dag 12 - montañita

chillen en surfen

Had ik al verklapt waar jullie je laatste dagen van de fantastische lustrumreis zullen vertoeven? Volgens mij niet! Check de foto hiernaast voor een tipje van de sluier van jullie amazing verblijf: XXeen dikke villa mét infinity pool én jacuzzi! Wij snappen natuurlijk helemaal als jullie lekker de hele dag bij het zwembad willen chillen, maar voor degene die wel weer toe zijn aan wat actie is er de mogelijkheid om vandaag surflessen te nemen voor pak ‘m beet $20. 

Dag 13 - Montañita

Whale Watching

Hopelijk worden jullie niet te brak wakker, want vandaag gaan we de zee op! En niet zomaar, nee, we gaan walvissen spotten! Deze gigantische zoogdieren trekken in de zomerperiode van het zuiden van Chili naar het noorden richting Mexico om hun baby walvissen op te laten groeien. Een super gave ervaring om zo’n beest uit het water te zien springen! Let goed op kringen in het water, hieraan kan je herkennen dat er een walvis vlakbij is!

Dag 14 - vliegen

time to go home
unieke lustrumreizen naar midden- en zuid-amerika

De reis is helaas alweer ten einde gekomen. We hopen dat jullie een fantastische reis hebben gehad en in het vliegtuig heerlijk na hebben kunnen genieten van deze trip. We kunnen ons eigenlijk niet anders voorstellen! Hopelijk zien we jullie over 5 jaar weer terug in Mexico, Peru of Costa Rica!

Hello rainy/sunny/snowy (you never know) Holanda. Met een goede tan en waanzinnige herinneringen stappen jullie op dag 15 het vliegtuig uit. Welcome back!
 

accommodatie

Jungle lodge tena
hotel cuenca
dikke villa in Montañita

Lustrumfiesta pakket

Het Lustrumfiesta pakket staat hieronder beschreven. Met dit pakket hoeven jullie zelf echt bijna niks meer te regelen en kunnen jullie op de automatische piloot genieten van al het moois wat Ecuador te bieden heeft! Het Lustrumfiesta Pakket kunnen wij onder voorbehoud aanbieden voor €XX,00, op basis van XX reizigers en afhangend van de reisdata en beschikbaarheid. Uiteraard kunnen we dit reisvoorstel altijd nog aanpassen, speciale wensen toevoegen en de accommodaties en activiteiten up- of downgraden naar jullie wensen! De offerte is gebaseerd op de huidige EUR/USD wisselkoers.

included
 • Overnachtingen: Alle 13 overnachtingen inclusief een overnachting in een lokale refugio, een nachtje in de nachtbus en kamperen tijdens de overnight hike. Alle accommodaties worden aangeboden onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij gaan reserveringen maken als de eerste aanbetaling is voltooid.
 • Activiteiten:
  • Airport pick-up met een koelbox vol bier + een simkaart met internet
  • City tour in Quito
  • Voetballen in  Quito
  • Bezoek aan het Quilotoa Lake en een hike naar de Llullu Llama lodge
  • Rumiñahui hike 
  • Downhill mountainbiken in Cotopaxi National Park  
  •  Ontspannen in de thermale baden van Papallacta 
  • Raften in Tena
  • Overnight hike in Cajas National Park 
  • Zeiltrip in Montañita 
 • Vervoer: Pickup van airport. Shuttle vervoer Quito –  Cotopaxi – Tena – Nachtbus naar Cuenca – Montañita – Guayaquil aiport.
 • Maaltijden: Per dag waar aangegeven is het inbegrepen. O = ontbijt – L = lunch – D = diner
 • Entreegelden: Alle entreegelden voor de activiteiten zoals beschreven in het programma.
 • Begeleiding: 24/7 support van één of meerdere teamleden van het Lustrumfiesta team door middel van een lokale simkaart met internet, waardoor jullie ons te allen tijde kunnen bereiken. Een tourguide bij alle activiteiten die hierboven zijn genoemd.
 • Uitgebreid booklet: Inclusief alle info, vertrektijden, agencies, contacten, telefoonnummer, reisinfo, barretjes/restaurantjes, et cetera. Hierdoor kunnen jullie onafhankelijk reizen! De shuttle brengt jullie van locatie naar locatie en op locatie zal wanneer nodig een tourguide aanwezig zijn voor bepaalde trips
excluded
 • Internationaal vliegticket: Internationaal vliegticket Amsterdam – Quito en Guayaquil – Amsterdam.
 • Zakgeld: Centen die je zelf mee moet nemen voor biertjes, cuba libres, aanvullende trips, snacks, et cetera.
 • Fooien: Fooi is gebruikelijk in Latijns-Amerika, maar dit is natuurlijk optioneel.
zakgeld
 • Ontbijt is bijna elke dag inbegrepen dus hier hoeven jullie nauwelijks over na te denken en zullen jullie dus weinig kosten aan hebben!
 • Lunch kost gemiddeld 5 dollar, maar een lekkere goedkope lokale lunch kun je al scoren voor zo’n 3 dollar.
 • Diner kost zo tussen de 5 en 10 dollar, ligt ook een beetje aan de locatie. Natuurlijk kun je het overal zo gek maken als je zelf wilt en over het algemeen zijn de westerse tentjes wat duurder.
 • Drank & sigaretten; Een pakje peuken kost zo’n 5 dollar en een biertje op het terras of in t restaurant kost je ongeveer 2. Naast bier kun je overal heerlijke cocktails en tequila halen. Ook hier geldt weer dat het in de populaire lokale hotspot iets duurder is, denk dan aan 2 tot 5 voor een drankje. Cocktails heb je meestel voor 5 dollar.

Het is voor ons altijd lastig in te schatten hoeveel jullie precies zullen uitgeven aangezien het er natuurlijk aan ligt hoeveel en wat je drinkt en eet. Het exacte bedrag dat jullie nog extra uitgeven op jullie lustrumreis, hebben jullie dus helemaal zelf in de hand!

Overige opmerkingen
 • Paspoort: Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Ecuador.
 • ESTA: Wanneer je via de Verenigde Staten vliegt dien je een ESTA aan te vragen. Doe dit bijtijds. Indien je op of na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië, Jemen en/of Noord-Korea geweest bent, neem dan op tijd contact op met het consulaat van de US in Amsterdam om te kijken of het mogelijk is om een visa te verkrijgen. Dit om te voorkomen dat je ESTA wordt geweigerd en je hierdoor tegen extra kosten je vlucht moet omboeken óf een ander visum moet aanvragen.
 • Inentingen: We verwijzen jullie voor inentingen door naar deze link.
 • Planning: Het programma is onderhevig aan de dagen dat jullie vliegen. De volgende dingen kunnen veranderen:
  • Uitgaan: Soms kan er in het programma worden geschoven om ervoor te zorgen dat jullie in de weekenden in de grote steden en party towns zitten.
  • Vluchttijden: Aankomsttijd op de aankomstdag en de tijd van vertrek verandert eventueel het programma een beetje.
 • Speciale wensen: Mochten jullie nog speciale wensen hebben of iets willen veranderen of toevoegen, laat het ons weten!
 • Specificaties & ideeën: We hebben nog tientallen ideeën voor leuke plekjes om te lunchen, dineren en te zien, maar die info volgt later als jullie besluiten de boeking te doen! Zelfde geldt voor accommodaties en dergelijke.
WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN IN LATIJNS-AMERIKA? VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!​
YouTube
Instagram

Dag XX - Tena

reisdagje & papallacta

Vandaag een reisdagje! Jullie shuttle brengt jullie vandaag naar Tena, aan de rand van de Ecuadoraanse Amazone. Een flink ritje voor de boeg! Geen zorgen; deze wordt opgebroken met een heerlijke activiteit. Hoe kunnen we deze rit beter op breken dan halverwege te stoppen en volledig te ontspannen in de thermale baden van Papallacta? Spring in het ijskoude bad om vervolgens in één van de vele warme baden op te warmen en de bloedsomloop eens even goed te stimuleren, goodbye spierpijn! Helemaal fris en rozig zullen jullie de reis vervolgen naar het lekker warme Tena, Hello Amazone!

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
 • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!