Top 5 Travel Apps

december 22, 2017
Lustrumfiesta

Gruwelijke Apps voor je reis

Ken je die personen die maar wat graag vertellen over hun nieuwste ‘mega super extreem gave app’? En heb je daar – net als wij – ook zo’n gruwelijke hekel aan? Komt dat effe goed uit. Want in plaats van jullie te vervelen met van die omhooggevallen applicaties waar je ongeveer zo’n zeveneneenhalve seconde plezier van hebt, worden in deze blog de 5 meest bruikbare, gelikte, vernieuwende, vermakelijke en broodnodige reisapps op een rijtje gezet. Dat is lekker he? Geen afgezaagde kakverhalen, gewoon straight up keiharde reisapps die ervoor zorgen dat het nét lijkt of je goed bent voorbereid.

1. Polarsteps

Pas een kleine 3 jaar oud maar wel met recht een van de tofste reisapps ooit gemaakt te noemen. Saillant detail is dat deze app ook nog eens ontwikkelt is door een viertal homegrown Nederlanders. Binnen een mum van tijd hebben deze cuatro quesos een app gemaakt die net zo minimalistisch is als gebruiksvriendelijk en daarbij werkelijk een lust voor het oog vormt. Polarsteps volgt en deelt jouw reis op een voortreffelijke manier, waardoor jouw mooiste reismomenten worden omgetoverd tot life lasting memories. Het houdt bij waar je allemaal bent geweest, tekent je route op een wereldkaart en biedt de mogelijkheid om foto’s toe te voegen op specifieke locaties van je reis. Automatisch wordt er dan een digitaal fotoboek (!) van je reis gemaakt. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een (lustrum)reis in een mooi boekje te bundelen. Scheelt jou en je clubgenoten bakken met energie en het ziet er nog strak uit ook. Wat ’n goeien handel zeg!

2. ATM Hunter

Wij gaan op lustrumreis en nemen mee… Een hele dikke zak geld natuurlijk! Er is niks mooiers dan de fiscus richting de automaat sturen om aan de lopende band flappen uit die machine te trekken. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze? Nou op je lustrumreis wel, mits jullie een beetje kunnen zuipen natuurlijk. De MasterCard Nearby – in de volksmond de ATM Hunter genoemd – is de nieuwe must-have, of beter gezegd wanna-have voor de wereldburger. De app werkt daarbij ook erg goed in Nederland, waardoor het je ook in het dagelijks leven de nodige onnodige meters kan besparen. Dus trek je clubfiscus aan zijn of haar jasje en zorg ervoor dat die app zo snel mogelijk op die telefoon staat. Hoef jij je in ieder geval geen zorgen meer te maken of de financiën in orde zijn voor een avondje feesten.

3. Lonely Planet Guides

Elke halve gare heeft wel eens van de Lonely Planet gehoord. Mocht je het niet weten, het is een van de meest uitgebreide reisgidsen ter wereld die gekenmerkt wordt door de hoge kwaliteit van informatievoorziening, de fijne literaire structuur en de politiek links-geörienteerde redactie. Sinds kort hebben ze ook een Lonely Planet Guides app. Met meer dan 175 city guides, inclusief offline maps en bomvol plekjes om een heerlijke budgetmaaltijd naar binnen te beuken, prijzen van kamers en tips waar je lelijke of juist mooie souvenirs kan scoren voor je vrienden en familie. Supernuttige en uitgebreide stadsgidsen zijn er bijvoorbeeld van het knusse Antigua in Guatemala, het betoverende Managua in Nicaragua, de hoofdstad van het paradijselijke Belize en de rusteloze poort tot het Panama kanaal: Panama City. Bovendien ideaal wanneer iemand zichzelf compleet heeft vernield en je diegene zo snel mogelijk richting het hostel moet loodsen.

4. Duolingo

Bekend bij het grote publiek. Desalniettemin mag deze app zeker niet uitblijven in de lijst. Chill aan Duolingo is dat het naast een extreem fijne app ook een goedwerkende website heeft. Met een simpel en effectief format beklim je de taaltrap door middel van het ‘uitspelen’ van de levels. Van dieren tot landen en van de tegenwoordige tijd tot de verleden tijd, de app dwingt je om alle facetten van de Spaanse taal langs te gaan, in de volgorde die het best is voor de beginnende leerling. In plaats van uren van je tijd te verwaarlozen aan de onmogelijke zoektocht naar een interessant filmpje op Facebook of het eindeloos scrollen door vrijwel identieke instafoto’s, kan je net zo goed een taal leren. Educatief tijdverdrijf promoten, ook dat is Lustrumfiesta.

5. Spanishdict

Ben je wel eens in Frankrijk geweest? Dan heb je vast wel eens meegemaakt dat je iets probeert uit te leggen in gebrekkig frans en dat die koppige stokbroodbakkers je aankijken alsof ze water zien branden. Dat zal je in Latijns-Amerika in ieder geval nooit gebeuren wanneer jij Spanishdict op zak hebt. Je hebt geen internet nodig om dit digitale woordenboek te gebruiken en je kan ook nog eens de uitspraak van de woorden beluisteren. De enige voorwaarde? You moet wel a bit engels speaken. Maar voor de wereldburgelijke Nederlander moet dat geen probleem zijn natuurlijk. Dus kom je in de situatie dat je iets moet vragen of juist begrijpen wanneer je in gesprek bent met een latino, geen stress – Spanishdict is de oplossing. Om het nog leuker te maken, hieronder zie je onze bloedeigen tutorial van de app!

Gier jezelf snel naar de App Store of Google Play Store en download deze 5 onmisbare apps om beslagen ter ijs te komen in Latijns-Amerika, alleen of met je clubgenoten. Benieuwd naar meer handige tips? Check dan hier en hier onze blogs over dé tips & tricks voor het plannen van je eigen lustrumreis.

Comment Below

comments