Vaccinaties.. check! Bespaar & houd een zakcentje over voor jouw lustrumreis!

Vaccinaties.. Ga je op verre reis, dan ontkom je er bijna niet aan om je te laten vaccineren tegen een aantal risicovolle ziekten, zoals hepatitis en rabiës. En waar kun je daarvoor terecht?! Juist, bij de GGD! Maar daar hangt helaas een prijskaartje aan. Daar kwam ook Robin van der Klip vrij snel achter, toen hij en zijn jaarclub een reis naar Guatemala en Belize hadden geboekt bij Lustrumfiesta. ‘Dat kan goedkoper,’ dacht hij. En zo geschiedde..

Robin's apotheek

“In 2024 ging ik via Lustrumfiesta met mijn jaarclub op lustrumreis naar Guatemala en Belize. Dit was echt de reis van mijn leven; ik kan dit iedereen aanraden! Nu worden voor deze landen vaccinaties geadviseerd. Na informeren bij de GGD schrok ik van de tarieven die zij vragen. Ik ben zelf apotheker en heb dit geregeld en gezet voor mijn club. Ik heb de prijzen naast elkaar gelegd en dit scheelt bij sommige vaccinaties meer dan €100. Mijn club bestaat uit 12 man, waarvan een aantal al in andere werelddelen waren geweest. Dus sommigen hadden al hun vaccinaties. Desalniettemin heb ik bij 2 DTP, bij 6 hepatitis A+B en bij 8 rabiës gezet. Dit bespaarde onze club +- €1500. Van dit geld zijn we naar de top van de vulkaan El Fuego geweest, hebben kunnen paardrijden bij Lago Atitlán én hielden we daarna nog geld over.”

Conchagua-ElSalvador-Lustrumreis

vaccineer voor een prikkie

Wil jij (samen met je club) ook geld besparen op de nodige vaccinaties? We got you covered! Of nou ja, Robin got you covered en heeft een mooie deal voor je klaar staan; je kunt je namelijk bij zijn apotheek (nabij Utrecht) voor gunstige prijzen laten vaccineren. 

Ga jij op Lustrumreis en moet een groot gedeelte van jouw jaarclub of dispuut gevaccineerd worden? In overleg met Robin kan hij eventueel langskomen om de vaccinaties te zetten. Maar welke vaccinaties zijn nou echt nodig? Lees hieronder verder, want Robin geeft advies! 

Robin's advies: vaccinaties

Als apotheker heeft Robin alle kennis in huis over vaccinaties en reisziekten. Zijn advies is opgedeeld in een aantal categorieën: Zeer aangeraden, aangeraden, persoonsgebonden en reisgebonden.

Zeer aangeraden: Hepatitis A en DTP (en gele koorts*)
Deze vaccinaties worden aanbevolen voor alle reizigers die naar de bestemmingen van Lustrumfiesta gaan.

Hepatitis A bestaat uit 2 vaccinaties met minimaal 6 maanden verschil tussen de twee prik-afspraken. Na het zetten van de tweede vaccinatie ben je vervolgens 30 jaar lang beschermd tegen Hepatitis A.

Aangeraden: Rabiës
Honden met rabiës vind je wereldwijd, ook in de landen waar Lustrumfiesta reizen naar organiseert. Als je gekrast of gebeten wordt door een hond die rabiës heeft, moet je – als je niet gevaccineerd bent – 4 tot 5 vaccinaties krijgen in het buitenland. Ben je op voorhand wel gevaccineerd, dan zijn er slechts 2 vaccinaties nodig indien je gebeten/gekrast wordt. Let wel: niet alle vaccinaties zijn altijd beschikbaar in nabijgelegen ziekenhuizen van het betreffende land. 

De 2 preventieve rabiës vaccinaties kosten bij Robin in totaal +/- €150. Aan jou de afweging of je dit kostentechnisch het waard vindt. Maar onthoudt: je bent in dat geval levenslang beschermd!

De DTP-vaccinatie (Difterie, Tetanus & Polio) geeft een bescherming van 10 jaar, mits je de kinderprikken hebt gehad. Indien je ouders je als kind niet hebben laten vaccineren, dan zijn er 3 prikken nodig voor een 10-jarige bescherming. 

Persoonsgebonden: Hepatitis B
Het grootste risico op Hepatitis B loop je in Latijns-Amerikaanse landen door het hebben van seks. In combinatie met het Hepatitis A-vaccin is dit +- €50 extra. Om levenslang beschermd te zijn tegen Hepatitis B, heb je in totaal 2 vaccinaties nodig, waarbij 6 tot 12 maanden tussen de tweede vaccinatie moet zitten. Haal je maar één Hepatitis B vaccinatie, dan ben je slechts een jaar lang beschermd. 

Reisgebonden: hoogteziektetabletten of malariatabletten.
Hoogteziekte-tabletten zijn geadviseerd bij klachten (hoofdpijn, misselijkheid, braken duizeligheid en kortademigheid) bij 2500 + meter of als je eerder last hebt gehad van klachten van hoogteziekte. Geadviseerd wordt om dit mee te nemen en te gebruiken als je deze nodig hebt.  2500m+ locaties zijn bijvoorbeeld: Acatenango in Guatemala, Quito in Ecuador en Cusco in Peru.

Het meenemen van malariatabletten geldt voor de bestemmingen van Lustrumfiesta alleen voor Ecuador. 

*Gele koorts is aangeraden voor Peru en Brazilië. Dit is echter een levend verzwakte vaccinatie die op speciale wijze onder de huid gezet moet worden. Dat betekent dat een apotheker (en tevens veel huisartsen) deze prikken niet mogen zetten. Hiervoor zul je een afspraak moeten maken met de GGD / gespecialiseerde huisarts.

Pubcrawl Party Nightlife Feest Algemeen @Unsplash

Get in touch with Robin

Apotheek Maarssenbroek (de apotheek van Robin) ligt 5 kilometer van Utrecht. Er gaat een directe bus 73 van Utrecht Centraal en het centrum. E-mail of bel voor extra informatie of meld je direct aan via deze link. Openingstijden: werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur 

Adres: Spechtenkamp 233, 3607 KN Maarssen, 0346 563469. Directe bus 73 vanaf Utrecht Centraal / Centrum

www.apotheekmaarssenbroek.nl 

op lustrumreis naar Latijns-Amerika?

ontdek meer lustrumreis bestemmingen:

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN IN LATIJNS-AMERIKA?
VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!