vliegen op nicaragua

Hola quéridos! Nicaragua, que maravilla! Waarschijnlijk zijn jullie op deze pagina beland omdat jullie interesse hebben in een lustrumreis naar dit schitterende land vol vulkanen, prachtige stranden, de goedlachse en hartelijke Nica’s en goedkope kletsnatte Toñas. Niet voor niks is het een populaire bestemming waar het backpacktoerisme als vanouds floreert. Alhoewel je Nica te land, ter zee of via de lucht kunt bereiken, bleek dit in het verleden niet altijd even makkelijk. Dus, hoe zit dat? 

Om de situatie beter in perspectief te plaatsen, nemen we je mee in een zeer beknopte geschiedenisles over dit land. Dezelfde regering in Nicaragua is al enige jaren aan de macht. Deze politieke formatie werd ooit gekozen op basis van de socialistische idealen, maar terwijl de tijd verstreek, werd de ruimte voor de oppositie steeds kleiner. 

In 2018 leidde dit tot landelijke protesten; deze werden neergeslagen en doofden uit. Nicaragua raakte echter de afgelopen jaren steeds verder buiten de internationale betrekkingen en politiek, wat tot een verminderd aantal internationale vluchten (vooral vanuit de VS) op het vliegveld van Managua Airport (de hoofdstad) heeft geleid. Gevolg: Nicaragua bleek steeds moeilijker bereikbaar vanuit de lucht.

En toen kwam de pandemie. Vluchtroutes overal ter wereld werden geannuleerd, uit het vliegschema gehaald of gewijzigd. Zo ook de vlucht van American Airlines tussen Miami en Managua, doorgaans de beste en goedkoopste connectie met vluchten uit Nederland (andere vluchten met bijvoorbeeld KLM via Panama waren vaak onbetaalbaar). Het daadwerkelijke opstarten van deze vlucht werd hele lange tijd uitgesteld, terwijl de vluchten wel online stonden en gekocht konden worden. Continu werden deze vervolgens een paar maanden voor vertrek geannuleerd. Zo ook voor veel groepen die met ons op reis gingen en op Managua zouden vliegen. 

Lustrumfiesta zou Lustrumfiesta niet zijn als we niet met een creatieve oplossing komen! Deze kwam er: vliegen op Costa Rica en over land reizen naar Nicaragua. Veel groepen weken daarom uit naar San José of Liberia, vliegvelden in buurland Costa Rica. Laatstgenoemde ligt slechts 1,5 uur van de grens met Nicaragua. Gezien de volgorde en het schema van de reis hierdoor iets kan veranderen, wordt er vaak voor gekozen om de reis te combineren met 1 of 2 bestemmingen in Costa Rica, die mooi aansluiten op locaties of activiteiten in Nicaragua. De grensovergang is gaat zonder problemen, en kost circa 15 dollar.

BUT! Sinds december 2022 komen na bijna 3 jaar de eerste vluchten vanuit Miami en Houston weer aan op Managua Airport. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee. Echter juichen wij heel voorzichtig. Het is simpelweg een vlucht die in het recente verleden vaak is geannuleerd of gewijzigd. Hier hebben wij een hoop hoofdpijn en extra kosten door gehad. Wij willen daarom iedereen goed voorlichten over vliegen op Nicaragua met deze vlucht. Indien jullie kiezen voor een vlucht via de Verenigde Staten naar Managua, en blijkt dat deze wordt geannuleerd met als gevolg dat er uitgeweken wordt naar Costa Rica, willen we benadrukken dat reizigers zelf verantwoordelijk zijn voor eventuele extra transport en/of overnachtingskosten die nog niet in het pakket zaten. Wij kunnen jullie natuurlijk altijd helpen met keuzes maken, maar wees ervan bewust dat er een klein risico verbonden is aan het kiezen voor vliegen op Nicaragua.

Overigens zegt dit niets over de situatie in het land; zoals benoemd floreert het toerisme en kun je zonder problemen rondreizen. Veel collega’s en groepen hebben afgelopen tijd genoten van de Nicaraguaanse gastvrijheid en schoonheid van het land. Que pais… Nica, here we come!

Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!