dít is waarom wij liever niet in december vliegen

Lekker met de kerstvakantie erop uit.. Het natte weer in Nederland ontlopen door vliegtickets naar een heerlijk warme bestemming te boeken, ergens ver weg.. Klinkt goed, maar is dat nou wel zo slim? December is namelijk vaak de aller-duurste vliegmaand. Gelukkig hebben wij een aantal tips om dit te vermijden, maar waardoor je wél aan je vakantietrekken komt.

het kan veel goedkoper!

Klaar om een prachtige bestemming in Latijns-Amerika te ontdekken? Na wat oriëntatie kom je er al gauw achter dat die vliegtickets toch best duur zijn tijdens de feestelijke december maand.. Wist je dat in het laagseizoen vliegtickets circa 600 á 700 euro kosten naar bijvoorbeeld Colombia, Mexico, Costa Rica en andere vette bestemmingen? Terwijl deze prijzen in december al snel tot het dubbele kunnen oplopen. Zo wordt dat reisje naar Cancun met de kerst toch iets minder aantrekkelijk, terwijl het in de maanden ervoor en daarna veel goedkoper is.

reizen-vliegen-vliegtickets-december
cartagena-colombia-algemeen-sfeer

Steden lopen leeg

Kerst; wij Nederlanders vinden het gezellig, en net als de Latino’s komen we graag bij elkaar over de vloer, drinken we een wijntje, pakken soms een feestje.. je kent het wel. Maar juist omdat latino’s dit ook graag doen, zijn veel locals tijdens Kerst en Oud & Nieuw de grote steden uit gevlucht, terug naar hun familie; dit kan maar zo aan de andere kant van het land zijn. Resultaat: in sommige steden sluiten restaurants hun deuren, dus doei Kerstdiner, want wat zou je anders moeten doen in een vreemd land? Die mogelijkheid kan dus best beperkend zijn en eerlijk is eerlijk, een stad die half leeg is gelopen, is lang zo gezellig niet.

gezelligheid kent geen tijd

Maar.. gelukkig is er ook een ‘maar’ voor de reizigers die niet anders kunnen of willen! Er worden uiteraard altijd gezellige feestjes gevierd in toffe hostels waar je natuurlijk aan kunt deelnemen, want you are not alone. Binnen no time heb je een nieuwe (kerst)familie, dat garanderen we je! 

Je zult dan ook veel Europeanen tegenkomen die ook voor deze reisperiode hebben gekozen, want de kerstvakantie duurt twee weken en een lustrumreis vaak ook. Dit betekent uiteraard overvolle vliegvelden en een tikje toeristischer dan normaal. Daar focussen de restaurants zich ook op; speciale (vaak Amerikaanse) kerstdiners tegen een stevige prijs. 

Doordat veel locals weg zijn en de toeristen in overvloed aanwezig, ontbreekt het soms een beetje aan authenticiteit. Toch is het zeker een gezellige tijd en je zult je absoluut niet vervelen tijdens de feestdagen. Toch wel lekker, dat zonnetje erbij tijdens de Kerst. 

Een nieuwjaarsduik maken blijkt ook een stuk aangenamer in de Caribische Zee, dus als je gaat, neem zeker die knaloranje muts mee. Goed voor de kater van die vette party de nacht ervoor. 

We benoemden net al even dat de prijzen van vliegtickets sky high kunnen zijn in de gezellige decembermaand. Helaas geldt dat niet alleen voor de tickets, maar ook voor de accommodaties. Die kerstbonus moet ook ergens van betaald worden, dus gooien hotels, hostels en andere verblijven er nog even een flink bedrag boven op. Leuk voor hen, niet leuk voor jou. Een villa boeken is ook een uitdaging, want vaak gebruikt de eigenaar zijn eigen huis voor een extravagant kerstfeestje met familie. Niets is onmogelijk en er is altijd keus, maar wellicht niet die ene villa die je nou juist zo leuk vindt!

Kortom: je krijgt simpelweg meer waar voor je geld tijdens het laagseizoen. Nog even de kerst met familie uitzingen en een biertje pakken met vrienden in de kroeg (of thuis) op Kerstavond, maar dan kun je een paar weken later wel een hele toffe reis maken tegen een heel zacht prijsje!

Lustrumreis Mexico Midden-Amerika Isla Holbox
Lustrumreis Guatemala - Antigua - El Arco - 1

wanneer dan wel?

Maar wat zijn nou de beste periodes om te reizen? Dat verschilt natuurlijk per land. Doorgaans zijn bijna alle Latijns-Amerikaanse landen year round aantrekkelijk. Al kan het op sommige bestemmingen ontzettend heet worden tijdens juli en augustus. Dit is tevens ook een hoogseizoen, dus de prijzen van vliegtickets schieten weer omhoog. November is bijvoorbeeld een goede optie voor Midden-Amerika én vliegtickets zijn dan vaak erg cheap!

In Zuid-Amerika kun je ook uitstekend vertoeven in de periode van januari tot en met juni, dan vermijd je de hogere prijzen van juli en augustus. Maar vergeet Semana Santa niet, de week voor Pasen. Veel Latino’s gaan in die periode namelijk lekker zelf op reis en dan kan het een drukte van jewelste zijn in sommige steden.

Juli en augustus zijn vaak een tikje duurder als het aankomt op vliegtickets, maar blijven altijd populair. Officieel is het dan regenseizoen, maar maak je hier niet te veel zorgen over. Vaak gaat het om korte buitjes en kun je gewoon genieten van zonnige dagen zonder al te veel hinder te ondervinden, afhankelijk van de bestemming. En, wanneer ga jij? Check onze heerlijke bestemmingen en maak je warm voor je volgende reis!

op lustrumreis naar Latijns-Amerika?

ontdek meer lustrumreis bestemmingen:

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWTJES EN AVONTUREN IN LATIJNS-AMERIKA?
VOLG ONS EN LAAT JE INSPIREREN!
YouTube
Instagram
Menu

special deal | bespaar een hoop

bevestig vroeg & ontvang meerdere gratis activiteiten !

Na een beheurlijk saaie & matige 1.5 jaar van Corona, is Lustrumfiesta weer helemaal up & running, back in business en hongerig om fantastische lustrumreizen te organiseren! Om de herwonnen vrijheid te vieren, hebben wij speciaal voor o.a. de leden van XX een fantastische deal samengesteld. Deze heerlijke korting geeft jullie nog meer budget om te spenderen aan cervezas, cocktails of andere lekkernijen. Nou, lekker hoor, maar wat houdt deze deal precies in? Jullie kunnen van ons tijdens jullie reis de volgende graties zaken krijgen:

  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Diner XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
  • Tour XX in XX t.w.v. XX euro p.p.
Als jullie 1 maand na het ontvangen van de eerste reisvoorstellen toezeggen met Lustrumfiesta op reis te gaan, krijgen jullie alle XX3 bovenstaande zaken graties en voor niks!

Note
: toezegging met ons op reis te gaan is voldoende. Jullie hebben uiteraard nog de mogelijkheid om het voorstel te perfectioneren!
Lustrumreis Ecuador Cotopaxi National Park Ruminahui hike
Chat openen
Hulp nodig?
Hola👋 Kunnen we je helpen? We zitten in Latijns-Amerika en dus hebben we een tijdverschil van zo'n 8 uur, we reageren zo snel mogelijk!